GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Ισραηλινοί απορρίπτουν τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Μία ημέρα μετά τη δημοσίευση της έκθεσης της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) που υποστηρίζει ότι το Ιράν έχει σταματήσει την...

Μία ημέρα μετά τη δημοσίευση της έκθεσης της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) που υποστηρίζει ότι το Ιράν έχει σταματήσει την επέκταση των δυνατοτήτων του να εμπλουτίζει ουράνιο τους τελευταίους τρεις μήνες, δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι το Ισραήλ είναι αντίθετο στη συμφωνία ανάμεσα στην Τεχεράνη και τη Δύση αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

Σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Hayom το 65,5% των ερωτηθέντων δήλωσε κατά της συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν, ενώ μόλις το 16,2% δήλωσε υπέρ.

Η ιδέα που υπερισχύει στην Τεχεράνη ότι το Ιράν επιθυμεί να αναπτύξει χημικά όπλα και ότι είναι πιθανό να απειλήσει τη διεθνή κοινότητα, αποτυπώνεται και στα ποσοστά, καθώς το 52,4% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση εκφράστηκε θετικά στο ενδεχόμενο μίας ισραηλινής επίθεσης στο ιρανικό πυρηνικό οπλοστάσιο αν η Τεχεράνη επιμείνει στην ανάπτυξη του προγράμματός της.

Την ίδια ώρα, μόλις το 26,8% δήλωσε αντίθετο σε μία ενδεχόμενη επίθεση, ενώ το 68,8% θεωρεί ότι ο ισραηλινός στρατός είναι ικανός να πραγματοποιήσει επίθεση χωρίς τη βοήθεια άλλης χώρας.

Όλα αυτά, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία βρίσκονται σε πλήρη αρμονία σχετικά με το σχέδιο για το πρόγραμμα του Ιράν, το οποίο επιδιώκει να αποτρέψει με κάθε τρόπο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπένιαμιν Νετανιάχου, τονίζοντας ότι πρόκειται για «κακή και επικίνδυνη συμφωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση