GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μια εξέταση αίματος δείχνει πόσο θα ζήσεις

Μήπως τελικά το πόσο θα ζήσουμε δεν είναι γραμμένο στην παλάμη μας αλλά στο αίμα μας; Στο δεύτερο απαντούν καταφατικά οι επιστήμονες μέσα...

Μήπως τελικά το πόσο θα ζήσουμε δεν είναι γραμμένο στην παλάμη μας αλλά στο αίμα μας; Στο δεύτερο απαντούν καταφατικά οι επιστήμονες μέσα από μια απλή εξέταση αίματος!
Το εν λόγω αιματολογικό τεστ αναπτύχθηκε πό επιστήμονες του Καρδιολογικού Ινστιτούτου Intermountain στη Γιούτα σε συνεργασία με ερευνητές από το νοσοκομείο Brigham


and Women’s στη Βοστόνη και υπολογίζει το προσδόκιμο ζωής, δείχνοντας τις πιθανότητες που έχει κανείς να προσβληθεί από καρδιολογικά προβλήματα.
Οι επιστήμονες προχώρησαν στη δημιουργία της εξέτασης επειδή οι προληπτικές εξετάσεις που γίνονται σήμερα δεν δίνουν εικόνα για το πώς μπορεί να διαμορφωθεί η κατάσταση τα επόμενα χρόνια.
Μάλιστα, ουσιαστικά πρόκειται για την εξέλιξη μιας εξέτασης που χρησιμοποιείται ήδη και δίνει στοιχεία που οι ειδικοί δεν γνώριζαν ότι μπορούν να αξιοποιηθούν περισσότερο ώστε να προβλεφθεί το προσδόκιμο ζωής.
Ωστόσο, όπως είπε ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, δρ Benjamin Horne, αυτό έγινε αντιληπτό από ερευνητές του Χάρβαρντ κατά τη διάρκεια μεγάλης έρευνας που ολοκληρώθηκε σε πέντε χρόνια, με τη συμμετοχή 17.000 ατόμων από 26.000 χώρες.
«Επίσης, η νέα εξέταση παρέχει πολύ αξιόπιστα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τον εντοπισμό των ατόμων που ανήκουν στην ομάδα χαμηλού κινδύνου και δεν έχουν ανάγκη από πολλές εξετάσεις που κοστίζουν και απαιτούν πολύ χρόνο».
Η μελέτη παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας στη Βοστόνη.
healthpro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση