GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρώσοι νεοναζί βασανίζουν ομοφυλόφιλους μαθητές

Η ομοφοβική πολιτική του Πούτιν συνεχίζεται δίνοντας χώρο σε ακροδεξιές ομάδες νεοναζί να δρουν ανενόχλητες στη χώρα. Ομάδες φασιστών ε...

Η ομοφοβική πολιτική του Πούτιν συνεχίζεται δίνοντας χώρο σε ακροδεξιές ομάδες νεοναζί να δρουν ανενόχλητες στη χώρα.
Ομάδες φασιστών επιτίθενται καθημερινά σε μαθητές, παιδιά μεταναστών και μη, ενώ πολλοί καταγγέλλουν ρατσιστικό "σαφάρι" σε γειτονικές χώρες.
Ένα νέο βίντεο και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στη σελίδα VKontakte (ρωσικό social media) από ομάδα Ρώσων φασιστών, σοκάρουν και προκαλούν διεθνή κατακραυγή.
Ο αρχηγός της ομάδας νεοναζί, Maxim Martsinkevich, πήγε στην Ουκρανία και απήγαγε δυο δεκαεξάχρονα αγόρια, τα οποία στη συνέχεια βασανίστηκαν από τον ίδιο και την παρέα του καθώς δήλωναν ομοφυλόφιλοι.
Στη Ρωσία, μια άλλη ομάδα που αυτοαποκαλείται "Okkupaj Pedofilyaj" παγίδευσε και βασάνισε και έναν νοτιοαφρικάνο που σπουδάζει σε πανεπιστήμιο της Ρωσίας.
Οι νεοναζί κούρεψαν και έβαψαν το κεφάλι του 20χρονου David ενώ τον έβαλαν να μιμηθεί ότι κάνει στοματικό σεξ με ένα μπουκάλι.
Ο νεαρός καταγγέλλει ότι αποβλήθηκε από το πανεπιστήμιο μετά την ανάρτηση των φωτογραφιών και του βίντεο με τον βασανισμό του.
Υπενθυμίζεται ότι ο νέος νόμος ο οποίος θα καταργεί τα γονεϊκά δικαιώματα των ομοφυλόφιλων λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού τους πρόκειται να συζητηθεί στο ρωσικό κοινοβούλιο τον επόμενο Φεβρουάριο.
Ο νόμος που καταδικάζει την ομοφυλοφιλική "προπαγάνδα" στους ανηλίκους, τον οποίο επικύρωσε τον Ιούνιο ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε διεθνές επίπεδο.
Ο βουλευτής Αλεξέι Ζουράβλεφ, του κυβερνώντος κόμματος της Ενωμένης Ρωσίας, που συνέταξε το νομοσχέδιο, εξήγησε ότι βασίστηκε σε μια αμφιλεγόμενη μελέτη του συντηρητικού Αμερικανού καθηγητή Μαρκ Ρεγκνέρας για τις αρνητικές συνέπειες της ομογονεϊκότητας στα παιδιά.
Πάντως τον περασμένο μήνα, όταν έγινε γνωστό ότι ετοιμάζεται ένα νέο νομοσχέδιο για το θέμα αυτό, ο ίδιος ο καθηγητής το χαρακτήρισε "πολιτικό σχέδιο" που θα βλάψει τα παιδιά, σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο The Atlantic Wire του φερώνυμου αμερικανικού περιοδικού.
Η Ρωσία έχει εξάλλου δεχθεί επικρίσεις για το επίπεδο του σεβασμού των δικαιωμάτων των γκέι προτού φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 στο Σότσι.
Ο Πούτιν χρειάστηκε να αντιμετωπίσει ακτιβιστές που υπερασπίζονταν τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων κατά την διάρκεια επίσκεψής του τον Μάιο στο Άμστερνταμ.
(Με πληροφορίες από International Business Times, instinctmagazine)

Russia by CDemo83

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση