GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κύπρος: Νέα διαδικασία για εξασφάλιση διαβουλεύσεων για πολεοδομικές άδειες

Μια νέα διαδικασία για εξασφάλιση διαβουλεύσεων πριν την υποβολή αίτησης για πολεοδομική άδεια, εισάγει το Υπουργείο Εσωτερικών. Όπ...


Μια νέα διαδικασία για εξασφάλιση διαβουλεύσεων πριν την υποβολή αίτησης για πολεοδομική άδεια, εισάγει το Υπουργείο Εσωτερικών.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως θεωρώντας ότι και ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην επίσπευση της έκδοσης των πολεοδομικών αδειών, εισάγουν ένα νέο σύστημα εξασφάλισης διαβουλεύσεων από τους ενδιαφερόμενους για έκδοση πολεοδομικής άδειας

Με βάση αυτό θα μπορεί ο μελετητής να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες για κάθε ανάπτυξη διαβουλεύσεις από τα αρμόδια Τμήματα/Υπηρεσίες/Αρχές, ώστε αυτές να κατατίθενται μαζί με την πολεοδομική αίτηση.

Το νέο αυτό σύστημα, εφαρμόζεται πιλοτικά μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε κατά την περίοδο αυτή να γίνουν όλες οι απαιτούμενες βελτιώσεις.

Το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως σε συνεργασία με όλα τα αρμόδια Τμήματα/Υπηρεσίες/Αρχές, έχει καταρτίσει συμβουλευτικούς, προς τους μελετητές, πίνακες, για τις απαιτούμενες για κάθε είδος ανάπτυξης διαβουλεύσεις, ώστε να επιτευχθεί ο πιο πάνω στόχος.

Οι προαναφερόμενοι πίνακες, που είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Τμήματος www.moi.gov.cy/moi/tph.nsf, αποτελούν το σχετικό οδηγό για τους μελετητές και θα βοηθήσουν ταυτόχρονα και όσον αφορά τις απαιτήσεις του σχεδιασμού κάθε ανάπτυξης.

Το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, έχει καταρτίσει, παράλληλα, κατάλογο επικοινωνίας, στον οποίο αναφέρονται με αλφαβητική σειρά τα αρμόδια Τμήματα/Υπηρεσίες/Αρχές, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας για κάθε διαβουλευτή. Ο εν λόγω κατάλογος, που είναι επίσης αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Τμήματος, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους μελετητές για άμεση επικοινωνία με τους διαβουλευτές.

Αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Τμήματος είναι και τέσσερα έντυπα, τα οποία θα συμπληρώνονται και θα υποβάλλονται με την πολεοδομική αίτηση. Μετά την εξασφάλιση της πολεοδομικής άδειας ο μελετητής υποβάλλει σχετική αίτηση για την άδεια οικοδομής στην αρμόδια Αρχή, επισυνάπτοντας μαζί και τις διαβουλεύσεις που εξασφάλισε για τους σκοπούς της πολεοδομικής άδειας, καθώς και τυχόν άλλες διαβουλεύσεις που απαιτούνται ξεχωριστά για την άδεια οικοδομής.

Οι απαιτούμενες διαβουλεύσεις για σκοπούς εξασφάλισης άδειας οικοδομής, φαίνονται στους αντίστοιχους για το θέμα πίνακες, οι οποίοι είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών.

alithia.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση