GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο ρεκόρ αφίξεων τουριστών το 2014!

Για τη δυναμική της τουριστικής σεζόν του 2014, αλλά και για τα κύρια προβλήματα του κλάδου μίλησε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδη...

Για τη δυναμική της τουριστικής σεζόν του 2014, αλλά και για τα κύρια προβλήματα του κλάδου μίλησε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, στην καθιερωμένη συνάντηση του... με τους δημοσιογράφους στο τέλος κάθε έτους.

Όπως τόνισε εφόσον η χώρα παραμείνει σε συνθήκες πολιτικής σταθερότητας, προσηλωμένη στους βασικούς στόχους της, είναι βέβαιο ότι θα έχουμε και νέο έτος ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό. «Ο ΣΕΤΕ θέτει και επίσημα το στόχο των 18 εκατ. διεθνών αφίξεων και των 13 δισ. ευρώ εσόδων για το 2014. Πέραν της γενικής εικόνας της χώρας, απαιτείται ένα σταθερό και ελκυστικό φορολογικό πλαίσιο. Η διατήρηση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, είναι ένα πρώτο βήμα. Η πρόσφατη πρόταση του ΙΟΒΕ για flat tax 20%, θα αποτελούσε ένα μεγάλο άλμα».

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές από τις προ-κρατήσεις της Βρετανικής αγοράς στην WTM έδειξαν 10% αύξηση. Η Γερμανική αγορά επίσης ξεκίνησε τις προκρατήσεις με θετικό πρόσημο, ενώ ενθαρρυντικές ενδείξεις λαμβάνουμε από όλες σχεδόν τις παραδοσιακές αλλά και τις νέες αγορές, με τη Ρωσία να φαίνεται ότι θα ξεπεράσει το 1.5 εκατ. τουρίστες.

Η χώρα μας μάλιστα φαίνεται ότι ξεπερνά σε προκρατήσεις τις ανταγωνίστριες χώρες, με την Τουρκία να παρουσιάζει μικρή άνοδο, την Ισπανία να βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και την Αίγυπτο να καταγράφει μείωση κατά 25%.

Ιδιαίτερα μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για τη χώρα μας, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη για νέες επενδύσεις.

Όπως τόνισε ο κ. Ανδρεάδης πέραν της γενικής εικόνας της χώρας, απαιτείται ένα σταθερό και ελκυστικό φορολογικό πλαίσιο. «Η διατήρηση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%, είναι ένα πρώτο βήμα. Η πρόσφατη πρόταση του ΙΟΒΕ για flat tax 20%, θα αποτελούσε ένα μεγάλο άλμα. Ακόμη σημαντικότερο, η κατοχύρωση νομικά η συνταγματικά, ότι το πλαίσιο δεν θα αλλάξει για μία πενταετία. Τα μεγαλύτερα άλλα προβλήματα αφορούν στην χρηματοδότηση των επιχειρήσεων του τουριστικού τομέα, στη συμπόρευση όλων των Κοινωνικών Εταίρων, στην προσέλκυση επενδύσεων, στην άμεση έναρξη της εφαρμογής του πλάνου της McKinsey και στην ενίσχυση των θέσεων εργασίας».

Μιλώντας για το Ινστιτούτο ΣΕΤΕ, ο κ. Ανδρεάδης τόνισε ότι έχει ήδη αποκτήσει τα πρώτα διοικητικά του στελέχη, με επικεφαλής τον κ. Αλέξανδρο Λαμνίδη. Ανακοίνωσε ότι καθήκοντα Επιστημονικού Διευθυντή αναλαμβάνει ο κ. Άρης Ίκκος και μέσα στον Ιανουάριο θα ολοκληρωθεί η δημιουργία της επιστημονικής του ομάδας. Το ΙΝΣΕΤΕ θα είναι η θεμέλιος λίθος για την περαιτέρω ανάπτυξη του ΣΕΤΕ σε επίπεδο επιχειρηματολογίας, διαπραγμάτευσης και επιχειρησιακού σχεδιασμού. Για το voucher τόνισε ότι έχει ενεργοποιηθεί από 4.500 ωφελουμένους. Είναι βέβαιο ότι έως το τέλος του προγράμματος, τον Οκτώβριο του 2014, οι 10.000 θέσεις θα έχουν καλυφτεί. metrogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση