GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεσσαλία: Κάθειρξη 22 ετών σε λογίστρια για υπεξαίρεση και πλαστογραφία

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την ποινή κάθειρξης 22 ετών που επιβλήθηκε σε υπεύθυνη λογιστηρίου κέντρου περίθαλψης της Θεσσαλί...

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την ποινή κάθειρξης 22 ετών που επιβλήθηκε σε υπεύθυνη λογιστηρίου κέντρου περίθαλψης της Θεσσαλίας, η οποία υπεξαίρεσε το ποσό του 1.097.208 ευρώ., αφού προηγουμένως είχε κάνει και πλαστογραφίες.

Ειδικότερα, το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας κήρυξε ένοχη την υπεύθυνη λογιστηρίου κέντρου περίθαλψης για υπεξαίρεση κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος ΝΠΔΔ ύψους 1.097.208 ευρώ και για πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ΄ εξακολούθηση για το μεγαλύτερο μέρος του ποσού της υπεξαίρεσης, που ανέρχεται στο 1.017.501 ευρώ.

Η υπάλληλος την τριετία 2006-2009 ιδιοποιήθηκε το επίμαχο ποσό από νοσήλια τα οποία κατέβαλαν μεν με επιταγές οι ασφαλιστικοί οργανισμοί ΙΚΑ και ΟΓΑ στο κέντρο περίθαλψης, αλλά δεν έφθαναν στο τραπεζικό λογαριασμό του κέντρου. Να σημειωθεί ότι τα νοσήλια αποτελούν βασικό μέρος των εσόδων του κέντρου περίθαλψης.

Αναλυτικότερα, οι ασφαλιστικοί οργανισμοί έδιναν τραπεζικές επιταγές στην υπεύθυνη του λογιστηρίου οι οποίες αντιπροσώπευαν νοσήλια ασθενών. Οι επιταγές ήταν στο όνομα του κέντρου περίθαλψης και η υπεύθυνη του λογιστηρίου ως εξουσιοδοτημένη από το κέντρο, παρελάμβανε τις επιταγές τις πλαστογραφούσε και τις οπισθογραφούσε στο όνομά της. Ορισμένες φορές τις επιταγές τις κατέθετε στον τραπεζικό λογαριασμό του κέντρου, ενώ άλλες αφού τις εισέπραττε, κατέθετε ένα μέρος του ποσού στον λογαριασμό του κέντρου και το υπόλοιπο το παρακρατούσε.

Οι αρεοπαγίτες απέρριψαν την αίτηση της υπευθύνου του λογιστηρίου του κέντρου που ζητούσε να αναιρεθεί η εφετειακή απόφαση.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε ότι η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτούν το Σύνταγμα και οι ποινικοί νόμοι και επικύρωσε την εφετειακή απόφαση.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση