GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

37% μείωση των καταγγελιών της Τροχαίας στην Κύπρο

Σοβαρή μείωση των καταγγελιών οδηγών παρατηρήθηκε το 2013 σε σύγκριση με πέρσι, γεγονός που αποδίδεται στις οδηγίες για πιο ανθρωπιστικ...

Σοβαρή μείωση των καταγγελιών οδηγών παρατηρήθηκε το 2013 σε σύγκριση με πέρσι, γεγονός που αποδίδεται στις οδηγίες για πιο ανθρωπιστική μεταχείριση λόγω και της...
οικονομικής κατάστασης. Παράλληλα αυξήθηκαν οι παρατηρήσεις σε οδηγούς, ύστερα και από σχετικές οδηγίες του υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου.

Μέχρι τον Οκτώβριο είχε καταγραφεί μείωση των καταγγελιών οδηγών κατά 37%, αφού από τις 204.955 που έγιναν πέρσι, φέτος μειώθηκαν στις 129.265. Μόνη αύξηση στις καταγγελίες αφορά στο αλκοόλ, αφού θεωρείται η πρώτη αιτία πρόκλησης θανατηφόρων δυστυχημάτων τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η Τροχαία κατά τους δέκα μήνες του 2013 κατήγγειλε 6.546 οδηγούς για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, σε σύγκριση με 2.828 την αντίστοιχη περίοδο το 2012. Η μεγαλύτερη μείωση των καταγγελιών αφορά στα εξώδικα για χρήση κινητού τηλεφώνου. Ενώ σε δέκα μήνες πέρσι καταγγέλθηκαν 22.909 οδηγοί γιατί κρατούσαν το κινητό εν ώρα οδήγησης, φέτος, την αντίστοιχη περίοδο, οι καταγγελίες μειώθηκαν στις 10.677, δηλαδή το ποσοστό μείωσης έφτασε το 53,3%.

Οι καταγγελίες για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας παρουσίασαν μείωση 33%, αφού από τις 94.528 που έγιναν το '12, φέτος μειώθηκαν στις 63.180. Όσον αφορά στις ζώνες ασφάλειας, η μείωση των καταγγελιών άγγιξε το 45,5% και από τις 22.807 πέρσι, φέτος πήραν εξώδικο 12.442 οδηγοί.

Αύξηση παρατηρείται παράλληλα στις παρατηρήσεις και προειδοποιήσεις της Τροχαίας προς τους παρανομούντες οδηγούς, μετά και τις οδηγίες του υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου. Συνολικά έγιναν 3.000 παρατηρήσεις φέτος σε οδηγούς και πέραν των 300 προειδοποιήσεων.

Η Αστυνομία πήρε οδηγίες από τον υπουργό Δικαιοσύνης, στις περιπτώσεις που οι παραβάσεις δεν αφορούν αλκοόλ και ταχύτητα που θεωρούνται από την Τροχαία ως οι κύριες αιτίες οδικών συγκρούσεων, να επιδεικνύεται η μέγιστη ανοχή λόγω και της οικονομικής κατάστασης και των δυσκολιών που περνά μεγάλος αριθμός πολιτών.

philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση