GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανακαλείται η άδεια λειτουργίας 3 συνεταιριστικών τραπεζών

Τις άδειες λειτουργίας τριών συνεταιριστικών τραπεζών ανακάλεσε η Τράπεζα της Ελλάδος. Πρόκειται για τις τράπεζες Δ. Μακεδονίας, Δωδ...


Τις άδειες λειτουργίας τριών συνεταιριστικών τραπεζών ανακάλεσε η Τράπεζα της Ελλάδος. Πρόκειται για τις τράπεζες Δ. Μακεδονίας, Δωδεκανήσου και Ευβοίας.
Οι καταθέτες των παραπάνω τραπεζών είναι πλήρως εξασφαλισμένοι, καθώς το σύνολο των καταθέσεων -οι οποίες ανέρχονται σε περίπου 400 εκατ. ευρώ- μεταφέρεται στην Alpha Bank.
Μετά την άπρακτη παρέλευση και των τριών προθεσμιών που είχαν δοθεί για την ανακεφαλαιοποίησή τους και με γνώμονα την προστασία των καταθέσεων των πελατών τους, η Τράπεζα της Ελλάδος προχώρησε στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας των συνεταιριστικών τραπεζών. Η μεταφορά των καταθέσεων στην Alpha Bank πραγματοποιείται κατόπιν προσφοράς της τράπεζας σύμφωνα με την κατά νόμο διαγωνιστική διαδικασία για την εύρεση αναδόχου.
Οι τρεις συνεταιριστικές τράπεζες θα τεθούν σε ειδική εκκαθάριση, μετά την οποία θα ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τρίτων, με τη σειρά που ορίζει ο νόμος. Εκκαθαριστής ορίστηκε η εταιρεία Ernst& Young (ΕΛΛΑΣ) Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές ΑΕ, μεταδίδει το ΑΜΠΕ. Τα κεφάλαια που είχαν κατατεθεί στους σχετικούς ενδιάμεσους λογαριασμούς για τους σκοπούς της αύξησης κεφαλαίου, επιστρέφονται στους δικαιούχους τους.
Από την πλευρά της η Αlpha Bank με ανακοίνωσή της διαβεβαιώνει ότι η εν λόγω αναδοχή αφορά αποκλειστικά στις καταθέσεις και όχι σε άλλα στοιχεία ενεργητικού ή/ και παθητικού των τριών συνεταιριστικών τραπεζών.
Οι δικαιούχοι λογαριασμών καταθέσεων των εν λόγω τραπεζών θα ενημερωθούν για την ημερομηνία που θα αρχίσει η εξυπηρέτησή τους από το δίκτυο καταστημάτων της Alpha Bank, αμέσως μετά την ενσωμάτωση των απαραίτητων δεδομένων των τριών συνεταιριστικών τραπεζών στα συστήματα της Alpha Bank. Η ίδια θα διατηρήσει φυσική παρουσία μέσω καταστημάτων σε απομακρυσμένες περιοχές όπου δραστηριοποιούνταν οι εν λόγω συνεταιριστικές τράπεζες, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του πληθυσμού των περιοχών αυτών.
Το προσωπικό των τραπεζών που θα εκκαθαριστούν ανέρχεται σε περίπου 220 εργαζόμενος. Ορισμένοι από αυτούς θα προσληφθούν στην Alpha Bank, μετά από διαδικασία επιλογής.
Πηγή: www.newsbeast.gr

1 σχόλιο

  1. Δηλαδή, παιδιά, η κατά 83.66% ΚΡΑΤΙΚΗ (λόγω ΤΧΣ) Τράπεζα ΑΛΦΑ "απέκτησε" τις τρεις αυτές Συνεταιριστικές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση