GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σλοβενία: Στα 5 δισ. ευρώ η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Αναλυτές εκτιμούν ότι η κυβέρνηση της Σλοβενίας θα μπορέσει να βρει τα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών χωρίς να προσφύγ...

Αναλυτές εκτιμούν ότι η κυβέρνηση της Σλοβενίας θα μπορέσει να βρει τα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών χωρίς να προσφύγει σε διεθνή δανεισμό.

Στα 5 δισ. ευρώ εκτιμούν οι αναλυτές που παρακολουθούν το θέμα της Σλοβενίας, θα ανέλθει ο λογαριασμός για την κυβέρνηση προκειμένου να ανακεφαλαιοποιήσει τις προβληματικές κρατικές τράπεζες.

Το ποσόν είναι εφικτό να το βρει η κυβέρνηση χωρίς να προσφύγει σε διεθνή διάσωση, σύμφωνα με αξιωματούχο της ευρωζώνης ο οποίος παρακολουθεί το θέμα, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Τα αποτελέσματα του ενδελεχούς ελέγχου που πραγματοποιείται από ανεξάρτητους ελεγκτές στις συστημικές τράπεζες της Σλοβενίας, αναμένεται να ανακοινωθούν στις 13 Δεκεμβρίου. Οι μεγαλύτερες κρατικές τράπεζες της Σλοβενίας, έχουν συσσωρεύσει περισσότερα από 8 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ποσόν που αντιστοιχεί περίπου στο 25% του ΑΕΠ της χώρας των δύο εκατομμύριων κατοίκων.

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση