GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φινλανδία: Ενέκρινε περικοπές στην κοινωνική πρόνοια

Η φινλανδική κυβέρνηση συμφώνησε την Παρασκευή σε μείωση δαπανών στην κοινωνική πρόνοια, με στόχο να διατηρήσει την αξιολόγηση "AA...

Η φινλανδική κυβέρνηση συμφώνησε την Παρασκευή σε μείωση δαπανών στην κοινωνική πρόνοια, με στόχο να διατηρήσει την αξιολόγηση "AAA".
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κυβερνητικός συνασπισμός των έξι κομμάτων, ήρθε σε συμφωνία για την σταδιακή απόσυρση χρηματοδότησης σε δήμους, στοχεύοντας σε περικοπές κόστους σε υπηρεσίες όπως η νοσοκομειακή περίθαλψη για τους ηλικιωμένους και τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η Φινλανδία συγκαταλέγεται στις λίγες χώρες της ευρωζώνης που έχουν διατηρήσει την αξιολόγηση "AAA", αλλά η φινλανδική οικονομία διολίσθησε σε ύφεση στις αρχές του έτους.

Το χρέος της σκανδιναβικής χώρας αναμένεται να ξεπεράσει το όριο του 60% της Ευρωπαϊκής Ένωσης το επόμενο έτος.

"Οι οίκοι αξιολόγησης έχουν εμπιστευτεί ότι η Φινλανδία είναι σε θέση να συμφωνήσει σε μεταρρυθμίσεις και το πακέτο που συμφωνήθηκε σήμερα είναι μια απάντηση σε αυτό" ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Carl Haglund.

Η συμφωνία της Παρασκευής είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου της κυβέρνησης που περιλαμβάνει αυξήσεις των ορίων συνταξιοδότησης και περικοπές στο σύστημα κοινωνικής πρόνοιας.
euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση