GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Χ.Φίσερ απορρίπτει πολιτικό μποϊκοτάρισμα στο Σότσι

Απορρίπτει το μποϊκοτάρισμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ, όπως τόνι...


Απορρίπτει το μποϊκοτάρισμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ, όπως τόνισε ο ίδιος σε χθεσινή συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), διαχωρίζοντας σαφώς τη θέση του από τον Γερμανό ομόλογό του, Γιοάχιμ Γκάουκ, ο οποίος έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό –όπως και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ– πως θα δεν θα παραστεί στην επίσημη έναρξη των Αγώνων.
Ο κ. Φίσερ πιστεύει πως υπάρχουν άλλα μέσα και επιχειρήματα με τα οποία κάποιος μπορεί να υπηρετήσει καλύτερα την υπόθεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πρόσθεσε ο Αυστριακός ομοσπονδιακός πρόεδρος, επισημαίνοντας κατηγορηματικά πως "οριστικά δεν πρόκειται να υπάρξει μποϊκοτάρισμα" των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.
Ήδη την περασμένη εβδομάδα, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν είχε ταχθεί σαφώς υπέρ της επίσημης εκπροσώπησης της χώρας του στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι και μάλιστα στο ανώτατο επίπεδο, ανακοινώνοντας επικείμενη συνάντησή του για το λόγο αυτό με τον πρόεδρο Φίσερ για να συζητήσουν ποιος από τους δύο θα εκπροσωπήσει την Αυστρία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.
Τόσο ο Αυστριακός καγκελάριος, με εκείνη την τοποθέτησή του, όσο και ο Αυστριακός πρόεδρος με τις χθεσινές δηλώσεις του, απορρίπτουν με σαφήνεια την ενορχηστρωμένη προσπάθεια των ηγετών διαφόρων χωρών της Ευρώπης –με επικεφαλής τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, η οποία πρώτη ανήγγειλε την απουσία της–, καθώς και των ΗΠΑ, να μποϊκοτάρουν τους Αγώνες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την "παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία".
Εξάλλου στη χθεσινή συνέντευξή του στο ΑΡΑ, ο Αυστριακός ομοσπονδιακός πρόεδρος αναφερόμενος στην ενδεχόμενη μελλοντική ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο σχετικό δημοψήφισμα στην Αυστρία –υπέρ της διεξαγωγής του οποίου τάσσονται όλα τα αυστριακά πολιτικά κόμματα– παρατηρεί πως θα θεωρούσε λυπηρή μια αρνητική έκβαση του δημοψηφίσματος, αλλά θα πρέπει να γίνει σεβαστή.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση