GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στη «σκιά» της υποψηφιότητας Τσίπρα

Αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «πυροδότησε» η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκ μέρους τ...


Αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «πυροδότησε» η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκ μέρους του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, σύμφωνα με απόφαση του συνεδρίου του Κόμματος στη Μαδρίτη.

ΝΔ: Αξιος υποψήφιος των κομμουνιστικών και σταλινικών απολιθωμάτων
Για «περιθωριακά κόμματα της Ευρώπης», που αποφάσισαν σήμερα «ότι ο καλύτερος εκπρόσωπός τους είναι ο κ. Τσίπρας», έκανε αρχικά λόγο ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την υποψηφιότητα του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΝΔ ανέφερε: «Κομμουνιστικά, σταλινικά απολιθώματα, με ακραίες θέσεις, απόγονοι των πιο σκληρών καθεστώτων που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα, βρήκαν στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα έναν “άξιο υποψήφιο”. Δεν κάνει σε κανέναν εντύπωση ότι η πλειοψηφία των κομμάτων αυτών δεν έχουν καταφέρει καν να εκλέξουν βουλευτή στα κοινοβούλια των χωρών τους, και τα περισσότερα από αυτά έχουν ακραίες αντιευρωπαϊκές θέσεις. (…) Ο κ. Τσίπρας υποστηρίζεται, μεταξύ άλλων, από δύο περιθωριακά κόμματα του ψευδοκράτους (που αυτοαποκαλούνται ως κόμματα της Βορείου Κύπρου), από τους πολιτικούς απόγονους του Τσαουσέσκου και από άλλα αμιγώς κομμουνιστικά κόμματα, όπως της Αυστρίας, του Βελγίου, της Δανίας, Μολδαβίας, Ουγγαρίας, Δανίας, Ιταλίας, Φινλανδίας, Ισπανίας, Γερμανίας, Σαν Μαρίνο, Σλοβακίας, Βοημίας – Μοραβίας κλπ (…) Στην Ελλάδα ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κοροϊδέψει κανέναν. Όμως, πλέον, ο κ. Τσίπρας και οι συνιστώσες του αποκαλύπτονται και στην υπόλοιπη Ευρώπη».
ΣΥΡΙΖΑ: Αυτούς ξέρουν αυτούς εμπιστεύονται
«Δεν περιμέναμε από τους εγχώριους συμμάχους της κ. Μέρκελ, ούτε να αναγνωρίσουν τη σημασία της υποψηφιότητας του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία της Κομισιόν, ούτε να γνωρίζουν τις θέσεις των ευρωπαϊκών κομμάτων που απαρτίζουν το ΚΕΑ για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Ευρώπη. Το μόνο που ξέρουν είναι να δηλώνουν τυφλή υποταγή στους νεκροθάφτες των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Αυτούς “ξέρουν”, αυτούς “εμπιστεύονται”: την κ. Μέρκελ και τους συμμάχους της», ανέφερε απάντηση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
ΝΔ: Ας αφήσει τις ύβρεις και τις ανοησίες ο ΣΥΡΙΖΑ
Στην Κουμουνδούρου ανταπάντησε στη συνέχεια, η Συγγρού. «Ας αφήσει τις ύβρεις και τις ανοησίες ο ΣΥΡΙΖΑ και ας απαντήσει επί της ουσίας: Είναι αλήθεια ή όχι ότι τον κ. Τσίπρα υποστηρίζουν δύο εξωκοινοβουλευτικά κόμματα που αναγνωρίζονται από τους περιθωριακούς «Συμμάχους» του, ως κόμματα της κατεχόμενης "Βορείου Κύπρου";», τόνισε σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, για να προσθέσει: «Είναι αλήθεια ή όχι ότι οι θέσεις που αποφάσισε χθες το Συνέδριο του ΚΕΑ και εξουσιοδότησε τον κ. Τσίπρα να προωθήσει, προβλέπουν μεταξύ άλλων:
• την ακύρωση της διατλαντικής εμπορικής συμφωνίας,
• την άμεση έξοδο των χωρών της Ε.Ε. από το ΝΑΤΟ και την αντίθεση της Ε.Ε. με τις ΗΠΑ,
• την ανεμπόδιστη, αθρόα είσοδο λαθρομεταναστών στην Ε.Ε., και την άμεση κατάργηση της FRONTEX που προστατεύει τα Ευρωπαϊκά σύνορα από την παράνομη μετανάστευση;».

Πηγή: www.real.gr

2 σχόλια

  1. Η υπερβολική αντίδραση της "Νέας" ΝΔ μου προκαλεί ερωτηματικά!
    Το Ευρωπαϊκό Κόμμα που με ποσοστό σχεδόν 85% πρότεινε τον κ Τσίπρα αποτελείται (διορθώστε με εάν κάνω λάθος) από 35 Ευρωβουλευτές σε σύνολο 736 μετά τιε εκλογές του 2009...
    Πολύς σαματάς για το τίποτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα θα πληρώσει η μεσαία αστική τάξη τη ψήφο της στη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Την ώρα που εκατομμύρια Έλληνες κάνουν μαύρα Χριστούγεννα, η ανίκανη κυβέρνηση αδυνατεί να βρει τη φοροδιαφυγή και ποινικοποιεί την ατομική ιδιοκτησία που απέκτησαν οι Έλληνες με γονικές παροχές, κληρονομιά ή με ληστρικά δάνεια.

    Η ψήφος στον Σύριζα και στους Ανεξάρτητους Έλληνες ( και οι πιο οργισμένοι μπορεί να πάνε στη Χ.Α, χωρίς να συμφωνούν μαζί της ) θα είναι η σκληρή τους τιμωρία, το οριστικό πολιτικό τέλος για ΝΔ και βενιζελοπασοκ. "καταραμένα" θα είναι τα λεφτά που εισπράττετε από το αίμα του ελληνικού λαού, ως φόρους, χαράτσια και τέλη. Παίρνετε μεγάλο κρίμα στο λαιμό σας, όσοι ψηφίσετε τα νέα μέτρα. Θα έχετε κακό πολιτικό τέλος από τη ψήφο των Ελλήνων !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση