GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μήνυμα στήριξης...

Από το Γραφείο Τύπου Ένα πολύ ηχηρό και αδιαμφισβήτητο μήνυμα αναγνώρισης και...


Από το Γραφείο Τύπου
Ένα πολύ ηχηρό και αδιαμφισβήτητο μήνυμα αναγνώρισης και...

στήριξης της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής έστειλαν οι εκατοντάδες πολίτες και οι εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης του Αμαρουσίου που κατέκλυσαν το κλειστό γυμναστήριο Κοκκινιάς, προκειμένου να παρακολουθήσουν το Δημόσιο Απολογισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη για το έργο, τις δράσεις και τα αποτελέσματα αυτών το διάστημα που προηγήθηκε σε όλο το Μαρούσι, σε κάθε γειτονιά του προαστίου.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης ευχαρίστησε από καρδιάς τους παριστάμενους για τη δυναμική παρουσία τους στην εκδήλωση για έναν εφ΄όλης της ύλης απολογισμό της Δημοτικής Αρχής.

«Με τη δική σας στήριξη, αλλά και με τη δική μας δουλειά, με την καθημερινή προσπάθεια των στελεχών της Διοίκησης και με την καθοριστική συμβολή των εργαζομένων μας, καταφέραμε παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες της χρονικής περιόδου που διανύουμε,να διασφαλίσουμε σε βάθος χρόνου την οικονομική εξυγίανση και να απαλλάξουμε το Δήμο και την πόλη από τα βάρη του αμαρτωλού παρελθόντος που κληρονομήσαμε, να κρατήσουμε ψηλά το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχουμε στους συμπολίτες και να διασφαλίσουμε πως καμία γειτονιά δεν θα μείνει χωρίς έργα. Να στηρίξουμε επίσης στην πράξη τους συνανθρώπους μας των οποίων οι αντοχές δοκιμάζονται από τις συνέπειες της κρίσης. Κάθε μέρα που περνά, βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά στην εκπλήρωση των στόχων μας. Κάθε μέρα που περνά δίνουμε λύσεις σε μικρά προβλήματα της καθημερινότητας και παράλληλα δρομολογούμε μόνιμες λύσεις σε ζητήματα και προβλήματα που ταλαιπωρούν την πόλη εδώ και χρόνια»



«Η πολιτική μας όλο αυτό το διάστημα που είμαστε Διοίκηση -υπογράμμισε ο κος Πατούλης είναι μια πολιτική που έχει σχεδιαστεί από ανθρώπους που διαθέτουν σχέδιο και όραμα για το Μαρούσι, και απευθύνεται σε ανθρώπους που είναι συνειδητοποιημένοι πολίτες , που θέλουν να ζουν σε μια ανθρώπινη πόλη. Υλοποιούμε με συνέπεια και ευθύνη μια πολιτική που υπηρετεί το συμφέρον της πόλης και της τοπικής μας κοινωνίας.Φυσικά δεν ξεχνάμε ότι το 2014 είναι χρονιά εκλογών.Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι συμπολίτες μας θα αξιολογήσουν θετικά την προσπάθεια μας. Θα αξιολογήσουν θετικά το έργο μας και θα μας παρέχουν για μια ακόμη φορά ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στο σχέδιο που θα παρουσιάσουμε αναλυτικά το επόμενο διάστημα για την ανάπτυξη της πόλης μας για την επόμενη τετραετία. Στις εκλογές του 2014 θα συγκρουστούν δύο διαφορετικές αντιλήψεις.Από τη μια, θα είναι οι δυνάμεις της δημιουργίας, του έργου, της ομαλότητας και της σταθερότητας. Από την άλλη, θα αντιπαρατεθούν οι εκφραστές της αδράνειας,της απραξίας, της απουσίας σχεδίου και οράματος, του μηδενισμού και της ανασφάλειας. Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες του Αμαρουσίου θα κάνουν για μια ακόμη φορά τη σωστή επιλογή.Δεν θα επιτρέψουν να πάει η πόλη πίσω.Δεν θα επιλέξουν να χαθούν όσα με κόπο δημιουργήσαμε όλα αυτά τα χρόνια.»

Ειδικότερα, ο κος Πατούλης στο Δημόσιο Απολογισμό μεταξύ άλλων αναφέρθηκε:

-Στην προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης για την απαλλαγή από τα χρέη του παρελθόντος και το νοικοκύρεμα του Δήμου, χωρίς να καταργηθεί καμία υπηρεσία, χωρίς να υποβαθμιστεί η ποιότητα των υπηρεσιών, χωρίς να επιβαρυνθούν οι δημότες. Σε μία εποχή που μειώθηκαν και εξακολουθούν να μειώνεται κατακόρυφα η κρατική χρηματοδότηση, το όφελος από το νοικοκύρεμα του Δήμου είναι όφελος για την πόλη και τους πολίτες. Το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά που ο Δήμος δεν θα είναι ελλειμματικός.

- Στη οριζόντια μείωση κατά 20% των ανταποδοτικών τελών για τα νοικοκυριά της επιχειρήσεις, τη μεγαλύτερη μείωση που έγινε ποτέ στο Μαρούσι και στις απαλλαγές ή μειώσεις κατά 50% των ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

(πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, άτομα με αναπηρία, μακροχρόνια άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, χαμηλοεισοδηματίες με κμικρλες ιδικοκτησίες).

-Στη δημιουργία πρότυπου δικτύου κοινωνικών υποστηρικτών δομών για την στήριξη στην πράξη και όχι στα λόγια αυτών που έχουν πραγματικά ανάγκη.

(Κοινωνικό Παντοπωλείο, Δημοτικό Πολυιατρείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Γωνιά Αγάπης και Αλληλεγγύης, Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, Δημοτικό Ασθενοφόρο, Προγράμματα Πρόληψης Υγείας – δωρεάν εμβολιασμούς και εξετάσεις, Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών και νέων με αναπηρία, Κέντρο Ημέρας Αλτσχάιμερ).

-Στη δημιουργία και λειτουργία δύο νέων ΚΑΠΗ σε Πολύδροσο και Αγία Φιλοθέη και σε ένα ακόμη που θα ανοίξει στη γειτονιά του Παραδείσου, αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον προς τους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν.

- Στο πρότυπο δίκτυο Παιδικών Σταθμών μέσα από τους οποίους προσφέρονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες κάθε χρόνο σε εκατοντάδες παιδιά. Το Δίκτυο των 13 Παιδικών Σταθμών ενισχύθηκε και με τον νέο Βιοκλιματικό Σταθμό της Κοκκινιάς, ενώ προχωρά η κατασκευή ενός ακόμη σύγχρονου βιοκλιματικού παιδικού σταθμού στο Ψαλίδι.

- Στα σημαντικά τεχνικά έργα και έργα υποδομών που υλοποιήθηκαν και προγραμματίζονται στην πόλη που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Το κλειστό γυμναστήριο στη Κοκκινιά. Οι δύο πεζογέφυρες. Οι νέες σχολικές αίθουσες του 4ου Νηπιαγωγείου -Δημοτικού στο Σωρό. Η Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου. Η Βιοκλιματική Ανάπλαση των Γειτονιών μέσω της δημιουργίας διαδρομής πεζών και ποδηλάτων στις Π.Ε. Αγίου Θωμά, Πολυδρόσου, Παραδείσου. Η ανάπλαση του Κ.Χ.9760, του χώρου του πρώην αμαξοστασίου του Δήμου, επί της Αγίου Αθανασίου και Κονίτσης. Η κατασκευή πράσινων δωμάτων στο 7ο Γυμνάσιο και το 15ο Δημοτικό. Η ανακατασκευή τριών παιδικών χαρών Νέας Λέσβου, Ανάβρυτα και Νέο Μαρούσι. Η κατασκευή του 8ου – 9ου Γυμνασίου Λυκείου Αγίας Φιλοθέης. Η ανάπλαση της Πλατείας Ηρώων. Η αξιοποίηση έκτασης 14 στρεμ. επί της οδού Ειρήνης για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων. Η αναζήτηση χρηματοδότησης για την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου. η διεκδίκηση χρηματοδότησης για την κατασκευή νέου κλειστού γυμναστηρίου και υπόγειου χώρου στάθμευσης στη θέση του κλειστού «Σπύρος Λούης». Η κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας σε πρώτη φάση στις Π.Ε. Ψαλιδίου και Στουντίου.

Παρόντες στο Δημόσιο Απολογισμό της Δημοτικής Αρχής ήταν: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ε. Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Σπ. Σταθούλης, Ν. Πέππας, Β. Κόκκαλης, Δ. Καμπούκος, Δ. Σμυρνής και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κ. Αντωνόπουλος, Αθ. Βλαχοπιώτης, Γ. Ζήκος, Αικ. Ιωάννου, Ευαγ. Κάββαλος, Ν. Κάββαλος, Δ. Καρλαύτης, Επ. Κατσιγιάννης, Ελ. Λέκκα, Κ.Νταλούκας, Αντ. Παρτσινέβελος, Ρ. Χαλιώτη.

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη,

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου

Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι των Συλλόγων και Σωματείων της πόλης μας

Φίλες και φίλοι

Μαρουσιώτισες και Μαρουσιώτες.

Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς

για τη σημερινή δυναμική σας παρουσία

στην εκδήλωση που διοργανώνουμε ως Δημοτική Αρχή ,

για να παρουσιάσουμε στους συμπολίτες μας το έργο και τις δράσεις που αναλάβαμε το διάστημα που προηγήθηκε.

Έργο και δράσεις που απλώνονται σε όλη την πόλη

σε κάθε γειτονιά

και αγκαλιάζουν όλους τους κατοίκους του όμορφου προαστίου μας.

Θέλω επίσης να σας ευχαριστήσω για έναν ακόμη λόγο,

η σημερινή σας παρουσία στέλνει προς κάθε κατεύθυνση ,

εντός αλλά κι εκτός της πόλης,

ένα πολύ ισχυρό,

ένα πολύ καθαρό

ένα αδιαμφισβήτητο μήνυμα αναγνώρισης

ένα ηχηρό μήνυμα στήριξης της νέας προσπάθειας που ξεκινήσαμε ως Διοίκηση από το 2011 μέχρι σήμερα,

κόντρα στην κρίση,

παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες της χρονικής περιόδου που διανύουμε,

για να διασφαλίσουμε σε βάθος χρόνου την οικονομική εξυγίανση του Δήμου μας,

για να απαλλάξουμε το Δήμο και την πόλη από τα βάρη του αμαρτωλού παρελθόντος που κληρονομήσαμε,

για να κρατήσουμε ψηλά το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχουμε στους συμπολίτες μας,

για να διασφαλίσουμε πως καμία γειτονιά δεν θα μείνει χωρίς έργα,

για να στηρίξουμε στην πράξη τους συνανθρώπους μας των οποίων οι αντοχές δοκιμάζονται από τις συνέπειες της κρίσης.

Με τη δική σας στήριξη

αλλά και με τη δική μας δουλειά

με την καθημερινή προσπάθεια των στελεχών της διοίκησης μας

με την καθοριστική συμβολή των εργαζομένων μας,

τα καταφέραμε.

Κάθε μέρα που περνά, βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά στην εκπλήρωση των στόχων μας.

Κάθε μέρα που περνά,

δίνουμε λύσεις σε μικρά προβλήματα της καθημερινότητας των συμπολιτών μας,

και παράλληλα,

δρομολογούμε μόνιμες λύσεις σε ζητήματα και προβλήματα που ταλαιπωρούν την πόλη εδώ και χρόνια.

Φίλες και φίλοι

Οι ισχυρές βάσεις πάνω στις οποίες στηρίζεται το έργο και η προσπάθειά μας, είναι η εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου μας.

Χωρίς υγιή οικονομικά,

χωρίς διαφανή, υπεύθυνη και αποτελεσματική διαχείριση των πόρων του μας εμπιστεύονται οι συμπολίτες μας,

δεν μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα.

Η Διοίκηση μας από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της , σε ένα ζήτημα έδωσε προτεραιότητα.

Στην οικονομική εξυγίανση του Δήμου Αμαρουσίου.

Στην απαλλαγή από τα χρέη του παρελθόντος,

στο νοικοκύρεμα και την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών μας,

στην αποτελεσματική διεκδίκηση πόρων για την εκτέλεση έργων που τόσο είχε ανάγκη η πόλη μας.

Επιλέξαμε όλα αυτά τα χρόνια

το δρόμο της ευθύνης,

της συνέπειας,

της αποτελεσματικότητας.

Υπηρετήσαμε αδιαπραγμάτευτα την πρώτη προτεραιότητα που θέσαμε

που δεν ήταν άλλη από μια συνεχή εφαρμογή μιας πολιτικής οικονομικής εξυγίανσης.

Την εφαρμογή μιας πολιτικής που θα μας επέτρεπε να μην δημιουργούμε στο τέλος κάθε χρονιάς νέα ελλείμματα.

Και τα καταφέραμε.

Με το Πρόγραμμα Οικονομικής Εξυγίανσης που εφαρμόσαμε,

καταφέρνουμε η επόμενη χρονιά,

το 2014,

να είναι η πρώτη χρονιά που ο Δήμος μας δεν θα είναι ελλειμματικός.

Αφού πετύχαμε την κρίσιμη διετία 2007-2008

να αποτρέψουμε την οικονομική κατάρρευση του Δήμου

που όλοι όπως θυμάστε είχαν προεξοφλήσει αλλά τους διαψεύσαμε,

στη συνέχεια μπορέσαμε

· πρώτον, να μειώσουμε τον αριθμό των Νομικών Προσώπων του Δήμου,

από 23 σε 3.

· δεύτερον, να προχωρήσουμε σε σημαντική μείωση των δαπανών μας

· τρίτον, να επαναδιαπραγματευτούμε και να επιμηκύνουμε χρονικά την αποπληρωμή των δανείων που είχαν συναφθεί από το παρελθόν,

· αλλά και να κουρέψουμε μερικά από αυτά με όφελος πολλά εκατομμύρια ευρώ,

· τέταρτον, να αποπληρώσουμε οφειλές δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ προς τρίτους που είχαν συσσωρευτεί από το παρελθόν.

Θέλω στο σημείο αυτό να σας επισημάνω ένα στοιχείο.

Ο πίνακας οφειλών του Δήμου μας το 2007 έφτανε τα 60 εκατομμύρια ευρώ.

Με τη σταδιακή αποπληρωμή όλα αυτά τα χρόνια και το νοικοκύρεμα που κάναμε,

το 2014 ο πίνακας οφειλών μας θα είναι μόλις 4 εκατομμύρια ευρώ.

Από 60 εκατομμύρια, μόλις 4.

Αυτό είναι ένα αδιαμφισβήτητο στοιχείο,

που αποδεικνύει πόσο νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά του Δήμου μας με την πολιτική που ακολουθήσαμε.

Στοιχείο που αποδεικνύει ότι ο Δήμος μας βαδίζει στο σωστό δρόμο,

όσον αφορά την οικονομική διαχείριση του.

Κυρίες και κύριοι

Ξέρω ότι η παράθεση αριθμητικών στοιχείων κουράζει

αλλά πιστεύω πραγματικά πως έπρεπε να σας τα αναφέρω

γιατί θέλω να γνωρίζετε την αλήθεια για την προσπάθεια που έχει γίνει,

προκειμένου να μπει επιτέλους τέλος στο φαύλο κύκλο των χρεών και δανείων,

που υπονόμευαν τα τελευταία χρόνια το μέλλον και την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου μας.

Και θέλω να επισημάνω για μια ακόμη φορά πως όλη αυτή η προσπάθεια νοικοκυρέματος έγινε

· χωρίς να καταργηθεί καμία υπηρεσία,

· χωρίς να υποβαθμιστεί η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε,

· χωρίς να επιβαρυνθούν οι δημότες μας.

Όλη αυτή η προσπάθεια νοικοκυρέματος έγινε

σε μια περίοδο που μειώθηκε και εξακολουθεί να μειώνεται κατακόρυφα η κρατική χρηματοδότηση.

· Μόνον οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι έχουν μειωθεί τα τελευταία τρία χρόνια 70%.

· Η ΣΑΤΑ ,που είναι χρήματα της Πολιτείας προς το Δήμο μας για έργα μειώθηκε σε σχέση με πέρσι κατά 55%.

· Κρίσιμα προγράμματα χρηματοδότησης έργων, όπως ο ΘΗΣΕΑΣ, καταργήθηκαν.

Όμως εμείς ως Διοίκηση δεν τα παρατήσαμε.

Δεν απογοητευτήκαμε.

Αποδείξαμε με το έργο μας ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε ακόμη και κόντρα στις πιο δύσκολες καταστάσεις.

Πετύχαμε το όφελος από το νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου μας

να έχει όφελος για την πόλη και τους πολίτες.

Δεν εφαρμόσαμε αυτή την πολιτική για να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα των δανειστών μας,

για να ικανοποιήσουμε λογιστικούς στόχους.

Μακριά από μας ο ρόλος του λογιστή.

Για μας πίσω από όσα θετικά έχουμε πετύχει στην οικονομική διαχείριση του Δήμου,

εξυπηρετούνται άνθρωποι.

Είναι οι συμπολίτες μας που ωφελούνται από τις πολιτικές μας.

Για τη δική μας Διοίκηση, πετυχημένη είναι η προσπάθεια που κάνουμε,

όταν βλέπουμε ικανοποιημένα τα πρόσωπα των συμπολιτών μας.

Όταν μπορούμε να έχουμε ευχαριστημένες τις οικογένειες των εκατοντάδων παιδιών που φιλοξενούμε στους παιδικούς μας σταθμούς.

Όταν μπορούμε να διασφαλίζουμε μέσα από την πολιτική των δημοτικών τελών μας

ότι θα επωφελούνται κάθε χρόνο εκατοντάδες οικογένειες

από τις απαλλαγές ή μειώσεις κατά 50% που πρώτοι εμείς ως Δήμος θεσπίσαμε.

Πολύτεκνοι,

τρίτεκνοι,

άτομα με αναπηρία

μακροχρόνια άνεργοι

μονογονεικές οικογένειες

χαμηλοεισοδηματίες με μικρές ιδιοκτησίες

νέοι επαγγελματίες που επιλέγουν το Μαρούσι ως τόπο για το ξεκίνημα της επαγγελματικής τους δραστηριότητας,,

μικρές επιχειρήσεις ως 100 τετραγωνικά μέτρα σε όλη την πόλη,

είναι οι κατηγορίες των συμπολιτών μας που επωφελούνται από τις απαλλαγές αυτές.

Θεωρώ ότι είναι πετυχημένη η οικονομική πολιτική που ακολουθήσαμε

γιατί μας επέτρεψε τα τελευταία δύο χρόνια,

το 2013 και το 2014,

να μειώσουμε οριζόντια τα δημοτικά τέλη για νοικοκυριά και επιχειρήσεις της πόλης μας κατά 20%.

Είναι η μεγαλύτερη μείωση που έγινε ποτέ στο Μαρούσι,

που κάποτε, όχι πολλά χρόνια πριν,

θεωρούνταν από τους πιο ακριβούς Δήμους της χώρας.

Αλλά εμείς αντιστρέψαμε αυτήν την κατάσταση,

η οριζόντια μείωση 20%

οι απαλλαγές για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού,

είναι η έμπρακτη στήριξη που παρέχουμε ως Δημοτική Αρχή,

σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία,

σε όλους τους συμπολίτες μας,

σε όλα τα νοικοκυριά,

σε όλες τις επιχειρήσεις που επιλέγουν το Μαρούσι για να δραστηριοποιηθούν .

Η συνετή οικονομική μας πολιτική ήταν αυτή που μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε στο προηγούμενο διάστημα

ένα πρότυπο δίκτυο κοινωνικών υποστηρικτικών δομών.

Να στηρίξουμε με πράξεις και όχι με λόγια

αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη.

Όλο το προηγούμενο διάστημα παρείχαμε

και θα εξακολουθήσουμε και στο μέλλον να παρέχουμε

πρότυπες κοινωνικές υπηρεσίες

σε δεκάδες οικογένειες της πόλης μας που στηρίζουν ακόμη και την καθημερινή τους επιβίωση,

στις κοινωνικές μας υπηρεσίες,

οι οποίες έχουν απλώσει ένα αποτελεσματικό Δίκτυ προστασίας σε όλο το Μαρούσι.
Μέσα από το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο, που στηρίζει εκατοντάδες οικογένειες με είδη πρώτης ανάγκης.
Με το Δημοτικό Πολυιατρείο, που επισκέπτονται χιλιάδες συμπολίτες μας κάθε χρόνο.
Με το Κοινωνικό Φαρμακείο, που πρόσφατα δημιουργήσαμε
Με τη Γωνιά Αγάπης και Αλληλεγγύης,
Με το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.
Με το Δημοτικό μας Ασθενοφόρο.
Αλλά και με τα Προγράμματα Πρόληψης Υγείας,
τους Δωρεάν εμβολιασμούς και Εξετάσεις-.
το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης,
το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών και νέων με αναπηρία-
το Κέντρο Ημέρας νόσου Αλτσχάιμερ

Στο Δήμο Αμαρουσίου κάνουμε τη διαφορά ,

σε όλη την Αυτοδιοίκηση,

λειτουργώντας πρότυπες κοινωνικές δομές και υπηρεσίες.

Είμαστε περήφανοι γιατί έχουμε καταφέρει ως Δήμος σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία,

να είμαστε δίπλα στον συμπολίτη μας

που έχει ανάγκη από ένα φάρμακο, από ένα γιατρό, από ένα ζεστό ρούχο,

από ένα πιάτο ζεστό φαγητό.

Στο Μαρούσι σήμερα , κανείς που έχει ανάγκη δεν είναι μόνος.

Κανείς δεν θα είναι μόνος

Αυτή είναι η δέσμευσή μου.

Θα εξακολουθήσουμε και τα επόμενα χρόνια,

όπως κάναμε μέχρι σήμερα,

να είμαστε κοντά σε αυτούς που μας χρειάζονται.

Θα είμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας που μας μεγάλωσαν και στους οποίους χρωστάμε την ίδια τη ζωή μας.

Το ΚΑΠΗ του Δήμου μας θα αποτελούν και στο μέλλον

κυψέλη δημιουργικής απασχόλησης και αναψυχής.

Στη διάρκεια της θητείας μας δημιουργήθηκαν δύο νέα ΚΑΠΗ.

Σε Πολύδροσο και Αγία Φιλοθέη.

Και είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε ακόμη ένα, στη γειτονιά του Παραδείσου.

Έτσι αποδεικνύουμε το ενδιαφέρον μας για την Τρίτη Ηλικία.

Φίλες και φίλοι

Όλοι γνωρίζουν ότι έχουμε πετύχει ως Δήμος να διαθέτουμε ένα πρότυπο δίκτυο δημοτικών παιδικών σταθμών,

μέσα από τους οποίους προσφέρουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες κάθε χρόνο σε εκατοντάδες παιδιά.

Σε μια περίοδο που σε όλη την Ελλάδα οι Δήμοι αναγκάζονταν να κλείνουν ο ένας μετά τον άλλο τους παιδικούς τους σταθμούς

στο Μαρούσι κάναμε και σε αυτόν τον τομέα τη διαφορά.

Εμείς όχι μόνον δεν κλείσαμε σταθμούς, αλλά αντίθετα ενισχύσαμε το δίκτυο μας.

Ο νέος Βιοκλιματικός Παιδικός Σταθμός της Κοκκινιάς

που από το Σεπτέμβριο φιλοξενεί παιδιά της πόλης,

ήρθε να ενισχύσει το δίκτυο των 13 συνολικά παιδικών σταθμών που διαθέτουμε,

οι οποίοι λειτουργούν φιλοξενώντας την τρέχουσα περίοδο 800 παιδιά.

Ενώ είμαστε έτοιμοι σε λίγες εβδομάδες,

αφού εξασφαλίσουμε χρηματοδότηση από την Περιφέρεια,

να προχωρήσουμε στην κατασκευή ενός ακόμη σύγχρονου βιοκλιματικού παιδικού σταθμού,

στο Ο.Τ. 580,

στην Πολεοδομική Ενότητα του Ψαλιδίου.

Στόχος μας είναι να μπορούμε και στο μέλλον,

να στηρίζουμε στην πράξη την καθημερινότητα των εργαζόμενων οικογενειών της πόλης μας,

να επενδύουμε σε νέες υποδομές που θα κάνουν

καλύτερη, ομορφότερη, ποιοτικότερη,

τη ζωή των παιδιών μας.

Και είμαι βέβαιος ότι και τον στόχο αυτό θα τον πετύχουμε.

Με τη δική σας στήριξη.

Με τη δική σας εμπιστοσύνη.



Φίλες και φίλοι.

Μαρουσιώτισες και Μαρουσιώτες.

Παρά τη δυσμενή οικονομική συγκυρία ,

παρά την περιορισμένη κρατική χρηματοδότηση,

παρά τη δυσχερή οικονομική κατάσταση του Δήμου εξαιτίας της βαριάς κληρονομιάς του παρελθόντος,

από το 2011 ως σήμερα πετύχαμε να προσφέρουμε στην πόλη και τους πολίτες σημαντικά έργα.

Έργα σε όλη την πόλη, σε κάθε γειτονιά.

Το Κλειστό Γυμναστήριο που σήμερα μας φιλοξενεί,

είναι ένα από τα έργα που διεκδίκησε για την πόλη η δική μας Διοίκηση.

Αλλά δεν είναι το μόνο.

Η προσπάθεια και το έργο μας αποτυπώνεται ξεκάθαρα στους εκατοντάδες συμπολίτες μας ιδιοκτήτες γης,

που είδαν μετά από πολλά χρόνια να αυξάνεται η αξία της περιουσίας τους,

όταν επιτέλους εντάχθηκαν οι περιοχές που ζουν στο σχέδιο πόλης.

Γνωρίζουν καλά τι σημαίνει η εξέλιξη αυτή οι κάτοικοι του Κάτω Σωρού,

του Τύμβου και των Μαρμαράδικων.

Οι κάτοικοι του Αγίου Θωμά

που πρόσφατα κυρώθηκε η Πράξη Εφαρμογής της περιοχής,

γεγονός που θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε στην εκτέλεση αναγκαίων για την περιοχή έργων υποδομής.

Με την οριοθέτηση του Ρέματος Σαπφούς,

που βρίσκεται στο τελικό στάδιο,

θα τακτοποιηθούν από πλευράς ένταξης στο Σχέδιο Πόλης και εκτέλεσης έργων υποδομής τμήματα ιδιοκτησιών που βρίσκονται στις Πολεοδομικές Ενότητες
Αναβρύτων,
Κοκκινιάς,
Ηπειρώτικα- Καρπάθικα,
Σωρού,
Αγίου Θωμά
και Ψαλιδίου.

Μετά την οριοθέτηση θα έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στην εκτέλεση αναγκαίων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας ,

στη δημιουργία χώρων πρασίνου και αναψυχής,

αλλά και σε διανοίξεις δρόμων παραπλεύρως του ρέματος.

Επίσης, τη χρησιμότητα των δύο πεζογεφυρών που κατασκευάσαμε επί της Λεωφόρου Κηφισίας

την αντιλαμβάνονται οι εκατοντάδες συμπολίτες μας που τις χρησιμοποιούν για να μετακινούνται με ασφάλεια από τη μια πλευρά της πόλης στην άλλη.

Οι πεζογέφυρες ήταν ένα έργο που συκοφαντήθηκε όσο κανένα άλλο από την αντιπολίτευση του Δήμου.

Είπαν συνειδητά ψέματα,

επιχείρησαν να ακυρώσουν το έργο,

προσέφυγαν μέχρι και στη Δικαιοσύνη για να ακυρώσουν ή να καθυστερήσουν την προσπάθεια μας.

Αλλά δεν είχαν ούτε το ήθος,

ούτε το πολιτικό θάρρος να ζητήσουν έστω και μια συγγνώμη,

όταν αποκαλύφθηκε το αβάσιμο των κατηγοριών τους.

Αυτή ακριβώς είναι και η διαφορά μας από τις συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις.

Η δική μας Διοίκηση,

είναι μια παράταξη έργου και ευθύνης.

Αντίθετα, η δική τους πολιτική παρουσία έχει έναν και μόνον έναν σκοπό,

την εξυπηρέτηση του κομματικού τους φορέα,

την μεταφορά της κομματικής αντιπαράθεσης από την κεντρική πολιτική σκηνή,

στις τοπικές υποθέσεις.

Δεν έχουν σχέδιο, δεν έχουν πρόγραμμα,

δεν διαθέτουν αξιόπιστη εναλλακτική πολιτική πρόταση.

Λένε ΟΧΙ σε κάθε έργο,

σε κάθε πρωτοβουλία αυτής της Διοίκησης.

Ουσιαστικά λένε ΝΑΙ στην αδράνεια,

γιατί δεν θέλουν να γίνει τίποτα σε αυτήν την πόλη.

Επενδύουν στην καταστροφολογία,

προκαλούν σκόπιμα θόρυβο,

γιατί πιστεύουν ότι με τον τρόπο αυτό θα καλύψουν την πολιτική τους ανυπαρξία.

Στις δυνάμεις του μηδενισμού και της απραξίας,

απαντάμε με το έργο μας,

με το έργο των προηγούμενων χρόνων,

με το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη,

αλλά και με το σχέδιο που προετοιμάζουμε για να θωρακίσουμε μελλοντικά την πόλη.

Στην ανέξοδη κριτική και τις αδιέξοδες προτάσεις των αντιπάλων μας,

απαντάμε με πράξεις,

απαντάμε με ρεαλισμό και ειλικρίνεια.

Η δική μας απάντηση βρίσκεται
στις δύο πεζογέφυρες που ήδη ανέφερα.
στο νέο κλειστό γυμναστήριο που μας φιλοξενεί
στις νέες σχολικές αίθουσες του 4ου Νηπιαγωγείου- Δημοτικού στο Σωρό
στο νέο Βιοκλιματικός Παιδικός Σταθμός Κοκκινιάς που ανέφερα και προηγουμένως
στη Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου που έχει ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί ως την άνοιξη.

Θα σταθώ στη Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου,

γιατί είναι κι αυτό ένα έργο που αποτελούσε όραμα για το Μαρούσι,

δεν κοστίζει ούτε ένα ευρώ στους συμπολίτες μας αφού χρηματοδοτείται 100% από την Περιφέρεια και το ΕΣΠΑ,

αλλά ταυτόχρονα κι ένα έργο που πολεμήθηκε και συκοφαντήθηκε πάρα πολύ από την Αντιπολίτευση,

κυρίως όταν βρισκόμασταν στη φάση διεκδίκησης της χρηματοδότησης του.

Το έργο αυτό

κάθε μέρα που περνά

και όσο πλησιάζουμε προς την υλοποίηση του,

τυγχάνει της ολόθερμης αποδοχής κατοίκων και εμπορικού κόσμου.

Και στο έργο αυτό ,

που θα αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα του Κέντρου και τη λειτουργικότητας της τοπικής μας αγοράς,

ερχόμαστε να προσθέσουμε ένα ακόμη μεγάλο ,

αντίστοιχης φυσιογνωμίας έργο.

Μιλώ για το έργο της Βιοκλιματικής Αναβάθμισης γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω της δημιουργίας διαδρομής πεζών και ποδηλάτων.

Έργο προϋπολογισμού 5,5 εκατομμυρίων ευρώ,

χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ,

που θα απλωθεί στις Π.Ε. του Αγίου Θωμά,

του Πολυδρόσου

και του Παραδείσου.

Το έργο είναι εγκεκριμένο και μέσα στο 2014 θα γίνει η δημοπράτησή του.

Με την ολοκλήρωσή του,

3 περιοχές του Αμαρουσίου θα αλλάξουν κυριολεκτικά φυσιογνωμία,

θα αναβαθμιστούν και θα αποτελέσουν πρότυπες γειτονιές.

Την ίδια λογική υπηρετεί ένα ακόμη έργο που σχεδιάζουμε

και για το οποίο επίσης μας εγκρίθηκε πριν από μερικές μέρες χρηματοδότηση.

Πρόκειται για την ανάπλαση του Κ.Χ. 9760 και της γύρω περιοχής.

Είναι ο χώρος του πρώην αμαξοστασίου ,

επί της Αγίου Αθανασίου και Κονίτσης,

μερικές εκατοντάδες μέτρα από δω που βρισκόμαστε.

Η συγκεκριμένη περιοχή θα αναβαθμιστεί κατακόρυφα

αφού πλέον εκεί δημιουργούμε

μια νέα πλατεία,

προχωράμε σε πεζοδρομήσεις,

σε αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού,

του δημοτικού φωτισμού,

ενώ θα γίνουν και εκτεταμένες φυτεύσεις.

Είναι μια παρέμβαση που την περίμεναν χρόνια οι κάτοικοι της συγκεκριμένης γειτονιάς

και πλέον το όνειρο τους γίνεται πράξη.

Εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 100% από το ΕΣΠΑ υπάρχει για δύο ακόμη παρεμβάσεις ,

πράσινου χαρακτήρα , φιλικού στο περιβάλλον,

που αφορούν την κατασκευή πράσινων δωμάτων

στο 7ο Γυμνάσιο και το 15ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου μας.

Ακόμη, έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση ενός εκατομμυρίου ευρώ περίπου,

για την υλοποίηση προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας,

μέσω της ενεργειακής αναβάθμισης δημοτικών μας κτιρίων,

από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη.

Για την ανακατασκευή τριών παιδικών χαρών

σε Νέα Λέσβο, Ανάβρυτα και Νέο Μαρούσι.

έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ.

Στο σχέδιο έργων και παρεμβάσεων μας περιλαμβάνονται ακόμη
η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία ΗΣΑΠ, με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης.
η κατασκευή με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, του 8ου- 9ου Γυμνασίου Λυκείου Αγίας Φιλοθέης, σε έκταση που διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε από την ΚΕΔ. Ένα σχολείο που τόσο έχει ανάγκη η συγκεκριμένη γειτονιά,
η ανάπλαση της Πλατείας Ηρώων , σε συνδυασμό με την ανάπλαση του οικοπέδου επί της οδού Κηφισίας και Β. Σοφίας και την τοποθέτηση πεζογέφυρας που θα συνδέει την πλευρά που βρίσκεται η πλατεία, με το Κτήμα Συγγρού
η τοποθέτηση μιας ακόμη πεζογέφυρας και τη διαμόρφωση του χώρου στη συμβολή της Λ.Κηφισίας με τις οδούς Αγίου Κωνσταντίνου και Σωρού
η αξιοποίηση έκτασης 14 περίπου στρεμμάτων επί της οδού Ειρήνης, που θα μας παραχωρηθούν από το Υπουργείο Υγείας για να δημιουργήσουμε εκεί αθλητικούς χώρους
η αναζήτηση χρηματοδότησης για κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου,
η διεκδίκηση χρηματοδότησης για την κατασκευή ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου και υπόγειου χώρου στάθμευσης , στη θέση του ιστορικού για την πόλη μας κλειστού του Σπύρος Λούης, στο Κέντρο του Αμαρουσίου.

Ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων μας είναι η εξεύρεση χρηματοδότησης

για την κατασκευή δικτύου ομβρίων σε περιοχές της πόλης μας.

Αλλά για να χρηματοδοτηθούν τα έργα αυτά, απαιτούνται μελέτες.

Μελέτες που υλοποιήθηκαν από τη δική μας Διοίκηση,

γιατί δεν υπήρχαν.

Σε μια περίοδο που στο Δήμο Αμαρουσίου τα δάνεια παίρνονταν με το τσουβάλι και σκορπίζονταν εκατομμύρια δεξιά κι αριστερά,

κανείς δεν είχε φροντίσει ούτε καν ώριμες μελέτες να υπάρχουν

για την αντιπλημμυρική προστασία των γειτονιών μας.

Εμείς υλοποιήσαμε αυτές τις μελέτες,

καταρχήν για τις Π.Ε. στο Ψαλίδι,

τη Νέα Λέσβο,

τα Ανάβρυτα,

τον Άγιο Θωμά,

το Στούντιο Άλφα,

το Νέο Μαρούσι.

Ενώ θα ακολουθήσει η εκπόνηση μελετών για τις περιοχές

του Παραδείσου,

του Αγίου Νικολάου,

του Νέου Τέρματος

και του Κέντρου.

Με όπλο μας αυτές τις μελέτες,

αλλά και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας οριοθέτησης του ρέματος Σαπφούς που ανέφερα προηγουμένως,

τώρα πλέον μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα,

που είναι η κατασκευή των έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης.

Ήδη έχει εγκριθεί και εγγραφεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το 2014 η χρηματοδότηση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας για τις Π.Ε. Ψαλιδίου και Στουντίου.

Από τις γειτονιές αυτές ξεκινάμε την επόμενη χρονιά να κάνουμε πράξη την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης μας.

Θέλω επίσης να αναφέρω έναν ακόμη τομέα που έχει γίνει έργο,

αυτόν που αφορά την κυκλοφορία στα όρια της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό εκπονήθηκαν και εφαρμόστηκαν μια σειρά απο κυκλοφοριακές μελέτες σε γειτονιές του Δήμου Αμαρουσίου.

Μιλάμε για την Αγία Φιλοθέη,

την Κοκκινιά,

το Σωρό,

τον Παράδεισο,

το Πολύδροσο,

το Στούντιο Α.

Αυτές οι μελέτες συνοδεύτηκαν από έργα υποδομής και διαμόρφωσαν νέες κυκλοφοριακές συνθήκες στα κατά τόπους οδικά δίκτυα, με κύρια χαρακτηριστικά τον περιορισμό της διαμπερούς κυκλοφορίας και την βελτίωση των τοπικών κινήσεων.

Επίσης προς εφαρμογή είναι οι κυκλοφοριακές μελέτες που εκπονήθηκαν στις γειτονιές του Αγίου Θωμά,

των Αναβρύτων,

της Νέας Λέσβου.

Ενώ πρόκειται να έρθουν προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο

το επόμενο διάστημα

οι κυκλοφοριακές μελέτες για το Νέο Μαρούσι και για τον Άγιο Νικόλαο,

που έχει ήδη τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Φίλες και φίλοι,

την τελευταία διετία δώσαμε κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες τη μάχη για να κρατήσουμε το Μαρούσι καθαρό.

Πετύχαμε παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία αναγκάστηκε τα τελευταία 3 χρόνια να λειτουργήσει με μειωμένο κατά 50% προσωπικό ,

εξαιτίας της συνταξιοδότησης προσωπικού,

αλλά και της μη ανανέωσης δεκάδων συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Με λιγότερο προσωπικό και λιγότερα χρήματα,

αφού τα δημοτικά τέλη μειώθηκαν,

δώσαμε τη μάχη για να κρατήσουμε την πόλη καθαρή.

Και τα καταφέραμε, παρά τα προβλήματα που κατά καιρούς παρατηρήθηκαν.

Και όχι μόνον τα καταφέραμε,

αλλά επιπλέον έχουμε ξεκινήσει τις τελευταίες εβδομάδες

την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος αποκομιδής των ογκωδών απορριμμάτων από τους δρόμους της πόλης.

Το πρόγραμμα αυτό προβλέπει ότι

η αποκομιδή των ογκωδών γίνεται συγκεκριμένη ημέρα σε κάθε Πολεοδομική Ενότητα,

η οποία σαρώνεται κυριολεκτικά.

Το πρόγραμμα αυτό μας επιτρέπει να κρατάμε την πόλη καθαρή,

όμως η επιτυχία της προσπάθειας μας

προϋποθέτει τη συμμόρφωση των κατοίκων στις ημέρες που προβλέπονται για την αποκομιδή.

Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι

η καθαριότητα της πόλης είναι υπόθεση όλων μας

γι αυτό οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε,

ο καθένας με τον τρόπο του,

στην καθημερινή προσπάθεια να παραμείνει η γειτονιά μας καθαρή.

Όμως δεν αρκούμαστε σε όσα έχουμε κάνει ως σήμερα.

Στον τομέα καθαριότητα προχωράμε ένα ακόμη βήμα παραπέρα.

Ενισχύουμε τον εξοπλισμό μας με νέα μέσα.

Πριν μερικές μέρες ενισχύσαμε τον στόλο των απορριμματοφόρων μας

με ένα νέο όχημα για την ανακύκλωση,

το οποίο μας παραχωρήθηκε δωρεάν.

Προμηθευθήκαμε επίσης δωρεάν νέους πράσινους και μπλε κάδους.

Θέτουμε σε εφαρμογή ένα πιλοτικό πρόγραμμα συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών σε σχολεία της πόλης, το οποίο προβλέπει υλική επιβράβευση όσων συμμετέχουν σε αυτό.

Έχουμε σχέδιο για την αξιοποίηση των απορριμμάτων που παράγουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις της πόλης,

ώστε με τον τρόπο αυτό να πετύχουμε αφενός να αυξήσουμε τα έσοδα μας ως Δήμος,

αφετέρου να μειώσουμε ακόμη περισσότερο το ύψος των δημοτικών τελών που επιβάλλουμε στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Κυρίες και κύριοι

Το διάστημα που προηγήθηκε αλλά και τους μήνες που ακολουθούν,

έγιναν και θα συνεχίζουν να γίνονται εργασίες αντικατάστασης του δικτύου δημοτικού ηλεκτροφωτισμού,

με φωτιστικά σώματα χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης

με στόχο
να εξοικονομήσουμε χρήματα,
να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος
να αναβαθμιστεί η εικόνα του προαστίου μας,
να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας.

Κυρίες και κύριοι

η τριετία 2011-2013,

όσο και η χρονιά που έρχεται

αποτελεί για την πόλη μας,

παρά τα περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες του Δήμου,

χρονική περίοδο έργου και δημιουργίας.

Η χρηματοδότηση των τεχνικών έργων στο Δήμο Αμαρουσίου

στηρίχθηκε κυρίως στους πόρους που προήλθαν από εθνικά προγράμματα,

που όπως όλοι γνωρίζουν πια

‘μπορούμε να τα διεκδικούμε αποτελεσματικά

και να τα αξιοποιούμε προς όφελος όλων.

Αλλά δεν αρκούμαστε σε αυτά.

Θα αξιοποιήσουμε ορθολογικά τα χρήματα που κάποιες επιχειρήσεις θέλουν να ανταποδώσουν στην πόλη.

Με τέτοια χρήματα, χορηγία ιδιωτικής εταιρείας,

κατασκευάζουμε μια νέα πλατεία σε έκταση ιδιοκτησίας του Δήμου Αμαρουσίου,

απέναντι από την ΗΛΙΔΑ,

στην Π.Ε. Αγίου Θωμά.

Με χρήματα χορηγών θα προχωρήσουμε στην ανανέωση μέρους του στόλου της Δημοτικής μας Συγκοινωνίας.

Με χρήματα χορηγών θα στηρίξουμε μέρος των κοινωνικών μας δράσεων.

Επίσης, θα αξιοποιήσουμε τα χρήματα των συμπολιτών μας για να κρατήσουμε την πόλη καθαρή.

Η μείωση των δημοτικών τελών σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιφέρει μείωση στην ποιότητα των παρεχόμενων από πλευράς Δήμου υπηρεσιών.

Για το σκοπό αυτό θα αξιοποιήσουμε ακόμη περισσότερο το εργαλείο των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.,

προκειμένου να ενισχύσουμε με περισσότερο προσωπικό τη συγκεκριμένη υπηρεσία.

Το προσωπικό των ΚΟΙΝΣΕΠ,

μαζί με το μόνιμο προσωπικό του Δήμου μας

που εργάζεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες στην υπηρεσία Καθαριότητας,

με φιλότιμο κι εργατικότητα και παρά τις ακρωτηριαστικές περικοπές στους μισθούς του,

θα μπουν μπροστά στη μάχη για ένα Καθαρό Μαρούσι και το 2014.

Τη χρονιά που μας έρχεται θα εξακολουθήσουμε να παρέχουμε στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης μας το δίκτυο της Δημοτικής μας Συγκοινωνίας.

Αλλά το 2014 θα είναι η χρονιά που η Δημοτική Συγκοινωνία θα δει να ανανεώνεται επιτέλους,

μέρος του στόλου των λεωφορείων της.

Έχουμε εξασφαλίσει όπως σας ανέφερα και προηγουμένως,

μέσα από χορηγίες την ανανέωση αυτή,

χωρίς να χρειαστεί να επιβαρύνουμε ούτε ένα ευρώ τους συμπολίτες μας.

Το 2014 θα εξακολουθήσει επίσης ο Δήμος μας να παρέχει πρότυπες υπηρεσίες και σε πολύ προσιτό κόστος

σε περισσότερους από 9.000 πολίτες που συμμετέχουν στα δημοτικά προγράμματα Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αμαρουσίου.

Φίλες και φίλοι.

Κλείνοντας την παρουσίαση του έργου της Δημοτικής Αρχής θα ήθελα να τονίσω ένα πράγμα.

Η πολιτική μας όλο αυτό το διάστημα που είμαστε Διοίκηση,

είναι μια πολιτική που έχει σχεδιαστεί από ανθρώπους που διαθέτουν σχέδιο και όραμα για το Μαρούσι,

κι απευθύνεται σε ανθρώπους που είναι συνειδητοποιημένοι πολίτες ,

που θέλουν να ζουν σε μια ανθρώπινη πόλη.

Υλοποιούμε με συνέπεια και ευθύνη μια πολιτική

που υπηρετεί το συμφέρον της πόλης και της τοπικής μας κοινωνίας.

Ως Δημοτική Αρχή έχουμε αποδείξει την ικανότητά μας να αντιμετωπίζουμε δύσκολες καταστάσεις.

Με την πολιτική μας καταφέραμε να βάλουμε τις βάσεις για την μόνιμη έξοδο του Δήμου μας από το φαύλο κύκλο των χρεών,

αναδεικνύουμε τον έντονο κοινωνικό προσανατολισμό μας,

που εγγυάται τη διατήρηση μιας σειράς κοινωνικών υπηρεσιών και παροχών προς τους δημότες μας,

αλλά και μιας σειράς άλλων υπηρεσιών που τις θεωρούμε απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και της πόλης.

Αποδεικνύουμε ότι έχουμε σχέδιο για να παραμείνει ο Δήμος Αμαρουσίου

ένας Δήμος σύγχρονος,

με ανθρώπινο πρόσωπο.

Φυσικά δεν ξεχνάμε ότι το 2014 είναι χρονιά εκλογών.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι συμπολίτες μας θα αξιολογήσουν θετικά την προσπάθεια μας.

Θα αξιολογήσουν θετικά το έργο μας

και θα μας παρέχουν για μια ακόμη φορά ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στο σχέδιο που θα παρουσιάσουμε αναλυτικά το επόμενο διάστημα για την ανάπτυξη της πόλης μας για την επόμενη τετραετία.

Στις εκλογές του 2014 θα συγκρουστούν δύο διαφορετικές αντιλήψεις.

Από τη μια, θα είναι οι δυνάμεις της δημιουργίας, του έργου, της ομαλότητας και της σταθερότητας.

Από την άλλη ,

θα αντιπαρατεθούν οι εκφραστές της αδράνειας,

της απραξίας,

της απουσίας σχεδίου και οράματος,

του μηδενισμού και της ανασφάλειας.

Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες του Αμαρουσίου θα κάνουν για μια ακόμη φορά τη σωστή επιλογή.

Δεν θα επιτρέψουν να πάει η πόλη πίσω.

Δεν θα επιλέξουν να χαθούν όσα με κόπο δημιουργήσαμε όλα αυτά τα χρόνια.

Με τη δική σας στήριξη

με τη δική σας συμμετοχή,

με τη δική σας εμπιστοσύνη

θα συνεχίσουμε το έργο μας.

Όλοι μαζί

Ενωμένοι

αποφασισμένοι

θα πάμε το Μαρούσι μπροστά.

Σας ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση