GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βουλγαρία: Έντονες αντιδράσεις για τον φόρο στις ΑΠΕ

Πρόταση νόμου για την επιβολή φόρου 20% σε όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, ...

Πρόταση νόμου για την επιβολή φόρου 20% σε όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, όπως τα... φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα κατέθεσε το εθνικιστικό κόμμα της Βουλγαρίας, ΑΤΑΚΑ, κατά την διάρκεια της δεύτερης συζήτησης στην επιτροπή της Βουλής, για τον προϋπολογισμό του 2014.
Με την ανακοίνωση της απόφασης, το Γερμανό – Βουλγαρικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο, μαζί με την ένωση Ιταλών Επενδυτών στην Βουλγαρία «Confindustria Bulgaria» εξέδωσαν ανακοίνωση προειδοποιώντας της Βουλγαρική κυβέρνηση ότι αν υιοθετήσει την πρόταση υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την Βουλγαρία να βρεθεί εκτός στόχου για όλους τους ξένους επενδυτές. Υπογράμμισαν δε ότι η πρόταση είναι αβάσιμη, άδικη, και το μέτρο εισάγει διακρίσεις και εναντιώνεται με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Να σημειωθεί πάντως πως βουλευτές του κυβερνώντος συνασπισμού του Σοσιαλιστικού κόμματος και του Κόμματος «Κίνηση για τα δικαιώματα και την Ελευθερία» (DPS), ανακοίνωσαν ότι θα υπερψηφίσουν τη συγκεκριμένη πρόταση.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση