GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Κανείς σαν τον Μαντέλα» τραγουδούν οι Νοτιοαφρικανοί

Ολη η Νότια Αφρική θρηνεί για την απώλεια τον Νέλσον Μαντέλα. Ανθρωποι κάθε ηλικίας τραγουδούν τραγούδια του αγώνα του, αλλά και εκκλησ...

Ολη η Νότια Αφρική θρηνεί για την απώλεια τον Νέλσον Μαντέλα. Ανθρωποι κάθε ηλικίας τραγουδούν τραγούδια του αγώνα του, αλλά και εκκλησιαστικούς ύμνους.
Ενα από τα τραγούδια αυτά είναι το «Nelson Mandela ha hona ea tshwanang le yena», τα οποία στη διάλεκτο Sotho σημαίνει «Κανείς δεν είναι σαν τον Νέλσον Μαντέλα».

Τόσο το συγκεκριμένο τραγούδι, όσο και πολλά άλλα σαν αυτό συμπυκνώνουν τη βαθειά αίσθηση της απώλειας και της συνειδητοποίησης ότι ο θάνατός του σημαίνει το τέλος μίας εποχής.

Ακόμη και οι Νοτιοαφρικανοί που δεν τον είχαν συναντήσει ποτέ, έχουν φτιάξει ένα ξεχωριστό μέρος για αυτόν στις καρδιές τους. Θα τον θυμούνται ως τον πατέρα του έθνους που έδωσε τέλος στο Απαρτχάιντ και έσωσε τη χώρα από το χείλος του εμφυλίου.

Μικρά παιδιά κρατούν αφίσες και περπατούν αργά σε όλο το μήκος της οδού Βιλκάζι, όπου βρίσκεται το σπίτι του Μαντέλα στο Σοβέτο. Άλλοι στέκονται έξω από το παλιό του σπίτι, που τώρα έχει μετατραπεί σε μουσείο.

Η ατμόσφαιρα είναι βαριά - δεν υπάρχουν θορυβώδη ταξί - μίνιμπας που στην καθημερινότητα κυκλοφορούν στον πολυσύχναστο αυτό δρόμο, τα αυτοκίνητα δεν διέρχονται με ταχύτητα, ούτε με δυνατά τη μουσική. Αντιθέτως, ακούγονται ψιθυριστές, τραγουδιστές, ομιλίες...
Έθνος

1 σχόλιο

  1. Ίσως αν ψάξετε στο you tube να βρείτε και το τραγούδι που επινοούσε τον θάνατο των λευκών και τραγουδούσε ο "ήρωας" Μαντέλα μαζί με τους "αντιρατσιστές" φίλους του!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση