GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εγκρίθηκε και από το Κογκρέσο η συμφωνία για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ

Η συμβιβαστική συμφωνία για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ και την αποφυγή νέου λουκέτου στη λειτουργία της κυβέρνησης, στην οποία είχαν καταλ...

Η συμβιβαστική συμφωνία για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ και την αποφυγή νέου λουκέτου στη λειτουργία της κυβέρνησης, στην οποία είχαν καταλήξει Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί,πέρασε από το Κογκρέσο και, πλέον, αναμένεται να γίνει νόμος του κράτους.
Η συμφωνία εγκρίθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης με 64 ψήφους υπέρ και 36 κατά.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων είχε δώσει την συγκατάθεσή της την περασμένη εβδομάδα στη δικομματική συμφωνία και ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως θα υπογράψει το συμβιβαστικό μέτρο, το οποίο συντάχθηκε από επιτροπή διαπραγμάτευσης της Βουλής και της Γερουσίας.
Παρά το γεγονός ότι Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί θεωρούν τη συμφωνία που επετεύχθη ατελή, δίνεται η δυνατότητα στην κυβέρνηση για τα επόμενα δύο χρόνια να αποφύγει ένα αδιέξοδο παρόμοιο με εκείνο που προκλήθηκε από την δεκαπενθήμερη διακοπή λειτουργίας της τον περασμένο Οκτώβριο.
Στον Λευκό Οίκο υπήρχε αισιοδοξία ότι η έγκριση του προϋπολογισμού από το Κογκρέσο θα σηματοδοτήσει τη βούληση για ουσιαστικότερη διακομματική συνεργασία. «Ελπίζουμε ότι οι Ρεπουμπλικανοί, ιδιαίτερα στη Βουλή, θα δουν τη σοφία πίσω από την εκπλήρωση των στόχων, των στόχων που και οι Αμερικανοί πολίτες θα ήθελαν να επιτυγχάνονται, όπως η συμφωνία σχετικά με τον προϋπολογισμό, που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της οικονομίας και τη μεσαία τάξη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.
Το σχέδιο ορίζει δαπάνες περίπου 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων για κάθε ένα από τα επόμενα δύο χρόνια.
Το 2014, τα ποσά που θα δαπανηθούν θα είναι 520,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την άμυνα και 491,8 δισεκατομμύρια δολάρια για μη αμυντικά έξοδα, όπως τα προγράμματα υγειονομικής περίθαλψης για τους απόρους και τους ηλικιωμένους, καθώς και οι πληρωμές των συντάξεων, τα οποία δεν περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό.
Η συμφωνία αυτή θα διευκολύνει την αυτόματη περικοπή δαπανών κατά 63 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ θα γίνουν επίσης περαιτέρω περικοπές της τάξης των 85 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την τελική μείωση του ελλείμματος κατά 23 δισεκατομμύρια δολάρια.

1 σχόλιο

  1. Πολύ άσχημα τα νέα για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ( κι ακόμα δεν ψηφίστηκαν οι φόροι για τα ακίνητα και τους πλειστηριασμούς )! Από το εξωτερικό, οι κρυφές δημοσκοπήσεις δίνουν μεγάλο προβάδισμα στον Σύριζα, δεύτερο κόμμα την Χ.Α, και τη ΝΔ να έχει συρρικνωθεί στο 13-14%, το ΠΑΣΟΚ να χαροπαλεύει γύρω στο 3% με καθοδικές τάσεις. Η παρουσία του Στουρνάρα και η φορομπηχτική πολιτική του, ειδικά στα ακίνητα και στη κατάργηση του αφορολογήτου για παιδιά, έχει οδηγήσει Νεοδημοκράτες και Πασοκτζήδες σε άλλα κόμματα.

    Επίσης, δίκοπο μαχαίρι θεωρείται το να "απαγορεύσουν" στη Χ.Α να κατέβει στις περιφερειακές, δημοτικές εκλογές και στις ευρωεκλογές. Κι αυτό γιατί, από αντίδραση, ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της θα μετακινηθεί μαζικά προς τους ΑΝ.ΕΛ και στη Κοινωνία ή ακόμα και προς τον Σύριζα, δίνοντάς τους αστρονομικά ποσοστά ! Δήμαρχοι, περιφερειάρχες, ευρωβουλευτές που ανήκουν στη ΝΔ και στο βενιζελόπασοκ τρέμουν την ώρα της κάλπης. Μάταια περιμένουν ότι ο κόσμος θα απέχει ή θα ρίξει λευκό ή άκυρο. Είναι τέτοια η οργή του κόσμου από τους φόρους και τα χαράτσια,ώστε πολλοί δηλώνουν ότι ακόμα και συγγενικά τους πρόσωπα να βάλουν υποψηφιότητα με ΝΔ και βενιζελοπασοκ δεν θα τους ψηφίσουν. Η τελευταία ευκαιρία για τη ΝΔ να σώσει τη κατάσταση είναι να "σουτάρει" τον Στουρνάρα και να αλλάξει φορολογική πολιτική στα ακίνητα και σε ότι σχετίζεται με αυτά. Όσοι βουλευτές της ΝΔ ψηφίσουν το νέο φορολογικό έκτρωμα είναι τελειωμένοι πολιτικά ! Και το ξέρουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση