GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στις εκδηλώσεις του πολιούχου Σύρου Αγίου Νικολάου ο Κουίκ

Στις επίσημες εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου της Σύρου Αγίου Νικολάου παραβρέθηκε σήμερα (6/12/2013) ο Βουλευτής Επικρατε...


Στις επίσημες εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου της Σύρου Αγίου Νικολάου παραβρέθηκε σήμερα (6/12/2013) ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των...

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει και την κοινοβουλευτική ευθύνη των Κυκλάδων.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και της λιτάνευσης της ιεράς εικόνας, ο Τέρενς Κουίκ, που ήταν και μοναδικός εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου που τίμησε τον Άγιο Νικόλαο στη Σύρο, έκανε την εξής δήλωση, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων των τοπικών ΜΜΕ:

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ που έχουμε ως οδηγό την Παναγία, σε αυτή την προσπάθεια που ξεκινήσαμε σχεδόν πριν από δύο χρόνια για να ελευθερώσουμε την Ελλάδα, τιμήσαμε σήμερα τον Άγιο Νικόλαο, τον προστάτη της θάλασσας και των ναυτικών, στη Σύρο, την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, ενός από τα ωραιότερα – αν όχι τα ωραιότερα – νησιωτικά συμπλέγματα του πλανήτη.

Δεν θα ήθελα αυτή τη γιορτινή μέρα να κάνω συγκεκριμένες πολιτικές αναφορές, αλλά δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην κραυγή απόγνωσης μέλους του πληρώματος του πλοίου που με έφερε χθες στη Σύρο, ο οποίος αναφέρθηκε με τα μελανότερα χρώματα στο ραγδαίο αφανισμό του ναυτικού επαγγέλματος, αλλά και στα τεράστια προβλήματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών σε ολόκληρο το Αιγαίο.

Και αυτά, με τις υπογραφές τριών κομμάτων, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, που υπηρέτησαν και εξακολουθούν να υπηρετούν με απαρέγκλιτο τρόπο, τις οδηγίες των δανειστών και της τρόικας».

Ερώτηση: Εσείς οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχετε λύσεις για όλα αυτά τα θέματα που αφορούν την ελληνική Ναυτιλία και τη διασύνδεση των νήσων;

Απάντηση: Σας παραπέμπω στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα το οποίο είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του Κινήματος anexartitoiellines.gr.

Θα δείτε προτάσεις οι οποίες αφορούν και την Ποντοπόρο Ναυτιλία και τους τιμημένους Έλληνες ναυτικούς, αλλά και τις ρεαλιστικές λύσεις που προτείνουμε για την επίλυση του τεράστιου ακτοπλοϊκού προβλήματος.

Ο Πρόεδρός μας Πάνος Καμμένος έχει αποδείξει από τη θητεία του ως ενός άκρως επιτυχημένου Υφυπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, το πόσο κοντά είναι σε όλους τους εμπλεκόμενους με τη θάλασσα, από τον εργοδότη που η πατρίδα τον έχει διώξει σε άλλα κράτη, μέχρι τους Έλληνες ναυτικούς που έχουν συρρικνωθεί στο 10% της δύναμης που είχαν πριν από μερικά χρόνια.

Και εν πάσει περιπτώσει, ο Πάνος Καμμένος, δεν υπήρχε η παραμικρή περίπτωση να κάνει εκείνη τη δήλωση κατάντιας του σημερινού Υπουργού Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος αναγνωρίζει ως εργαζόμενους στη θάλασσα μόνο τους αξιωματικούς, φτύνοντας κατάμουτρα το λοιπό προσωπικό. Από το μούτσο μέχρι το λοστρόμο. Από το θαλαμηπόλο μέχρι το μάγειρο και όλους τους άλλους.

Ερώτηση: Είστε καλά με τον Πρόεδρο του Κινήματός σας Πάνο Καμμένο;

Απάντηση: Άνθρωποι που αγαπούν τη θάλασσα, ξέρουν να λύνουν τις διαφορές τους και ξέρουν να αντιμετωπίζουν φουρτούνες.

Και οι δύο, χρόνια τώρα, είμαστε απόλυτα συνδεδεμένοι με το θαλασσινό στοιχείο, λατρεύουμε τη θάλασσα, έχουμε περπατήσει όλα τα νησιά της πατρίδας μας, έχουμε γνωρίζει τους βυθούς τους και θα έλεγα ότι στην αλμυρή γεύση της πολιτικής, για εμάς υπερέχει η γεύση της αλμύρας της θάλασσας.

Ερώτηση: Όλα αυτά ακούγονται πολύ ποιητικά.

Απάντηση: Εμ, τι να κάνω; Αγαπώ την ποίηση, αγαπώ τη συγγραφή. Αυτά είχα στο μυαλό μου και αυτά σας είπα αυθόρμητα. Στημένες και προμελετημένες κουβέντες εγώ δεν λέω ποτέ».

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, σε όλες τις εκδηλώσεις που παρέστη, συνοδευόταν από τον Πολιτευτή Κυκλάδων Δημήτρη Θεοδωσίου, την Περιφερειάρχη Κυκλάδων Μαργαρίτα Φωσκόλου, τους εν δυνάμει Πολιτευτές του Κινήματος Δημήτρη Ντόλκα και και Νίκο Κοντογεώργη και μέλη της Συντονιστικής από τη Σύρο και την Τήνο.

Ο Τέρενς Κουίκ επιστρέφει στην Αθήνα αργά απόψε για τη συνέχεια των εργασιών της ολομέλειας της Βουλής επί του προϋπολογισμού του 2014.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση