GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απαντά στις κατηγορίες της ΧΑ για «επίορκους δικαστικούς»

Η Δικαιοσύνη θα αντιμετωπίσει με όρους δημοκρατικής νομιμότητας τους αμφισβητίες του δημοκρατικού ιδεώδους διεμήνυσε ο υπουργός Δικαιοσύ...

Η Δικαιοσύνη θα αντιμετωπίσει με όρους δημοκρατικής νομιμότητας τους αμφισβητίες του δημοκρατικού ιδεώδους διεμήνυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αθανασίου, απαντώντας στις κατηγορίες περί «επιόρκων δικαστών» που εξαπέλυσε για μία ακόμη φορά η Χρυσή Αυγή δια στόματος Ηλία Κασιδιάρη.

Οι δηλώσεις του κ. Αθανασίου έρχονται μία μέρα μετά τις νέες απειλές και τη σφοδρή επίθεση κατά της Δικαιοσύνης που εξαπέλυσαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής στη συγκέντρωση για την αποφυλάκιση του επικεφαλής τους Νίκου Μιχαλολιάκου.

Στην ομιλία του στους οπαδούς του κόμματος, ο κατηγορούμενος για τη δράση της ΧΑ βουλευτής Ηλίας Κασιδιάρης έκανε λόγο για επίορκους δικαστικούς που χρησιμοποιούνται από την εκτελεστική εξουσία για να καταλογιστούν ποινικές ευθύνες στον αρχηγό και τα στελέχη της ΧΑ.

Η Δικαιοσύνη θα τους αντιμετωπίσει στο πλαίσιο της δημοκρατικής νομιμότητας, ήταν η άμεση απάντηση του Χαράλαμπου Αθανασίου από το βήμα της 29ης τακτικής γενικής συνέλευσης της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος

«Η Ελληνική Δικαιοσύνη εκτελεί το έργο της με υπευθυνότητα και σθένος. Ένα έργο που ξεκινά με την έρευνα και τη μελέτη και τελειώνει με την απόφαση. Την απόφαση τη νηφάλια, την αμετάκλητη», πρόσθεσε με νόημα ενώ δεν παρέλειψε να απαντήσει και σε όσους τον επικρίνουν ότι δεν παρεμβαίνει στη διερεύνηση της υπόθεσης:

«Ο υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να ζητήσει από τους δικαστικούς λειτουργούς ταχύτητα στην απονομή της Δικαιοσύνης, μπορεί ίσως καμία φορά να συζητήσει ψυχραιμία και νηφαλιότητα, αλλά δεν δίνει εντολές, ούτε οι δικαστικοί λειτουργοί δέχονται εντολές», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του.

Καυστική για την κριτική σε αποφάσεις δικαστικων λειτουργών εμφανίστηκε και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, η οποία μίλησε για απαράδεκτες και καταδικαστέες πρακτικές διά της προκλήσεως υπερβολικού θορύβου στο έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Απευθυνόμενος εξάλλου στους εισαγγελείς ο υπουργός Δικαιοσύνης τούς υπενθύμισε με έμφαση ότι ο λαός απαιτεί «ταχεία εκκαθάριση όλων των υποθέσεων δημοσίου ενδιαφέροντος, χωρίς διακρίσεις, όπως είναι αυτές που συνδέονται με "το εθνικό μας έγκλημα», δηλ. τη φοροδιαφυγή.

Για το λόγο αυτό, τους είπε, «έχετε χρέος να εργαστείτε περισσότερο, με το αίσθημα ευθύνης που σας διακρίνει, για να ανατραπεί η αίσθηση ατιμωρησίας που επικρατεί στο λαό μας για τους όποιους "υψηλά ιστάμενους"». Δεν θα κλείσουμε, όμως, τις υποθέσεις με αμπάρωμα ή ταφόπλακα, αλλά με δικαστικό έλεγχο και δίκαιη δίκη, υπογράμμισε ο κ. Αθανασίου.

Βούληση της Πολιτείας, διαβεβαίωσε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, είναι η προστασία με κάθε τρόπο των ευπαθών ομάδων, καθιστώντας σαφές ότι θα διώκονται αυτεπαγγέλτως όσοι στρέφονται κατά ευπαθών ομάδων. Ειδική αναφορά έκανε, τέλος, ο υπουργός στους ομοφυλόφιλους λέγοντας πως ένα κράτος δικαίου δεν μπορεί να κάνει διακρίσεις. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν συγχέεται το θέμα αυτό με το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφύλων ζευγαριών, ζήτημα που, όπως επανέλαβε, θα συζητηθεί με εκτενή διαβούλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση