GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιος είναι ο εφοπλιστής Κίκος Μαρτίνος - Η ιστορία της πανίσχυρης οικογένειάς του...

Η οικογένεια Μαρτίνου είναι ένα από τα ισχυρότερα εφοπλιστικά"τζάκια" της χώρας. Ο Κίκος Μαρτίνος εναντίον του οποιου έγινε από...

Η οικογένεια Μαρτίνου είναι ένα από τα ισχυρότερα εφοπλιστικά"τζάκια" της χώρας. Ο Κίκος Μαρτίνος εναντίον του οποιου έγινε απόπειρα απαγωγής είναι ο μεγάλος γιος του Ανδρέα Μαρτίνου και εγγονός της θρυλικής Αθηνάς, της γυναίκας που έχει σφραγίσει με την παρουσία της την ελληνική ναυτιλία.
Οι απαγωγείς αυτή τη φορά δεν τα κατάφεραν όπως στην περίπτωση Περικλή Παναγόπουλου. Ο 33χρονος Κίκος Μαρτίνος, ο γιος του εφοπλιστή Ανδρέα Μαρτίνου αντέδρασε ψύχραιμα και μεθοδικά απέναντι στους επίδοξους απαγωγείς του στη Βουλιαγμένη. Αλλωστε είχε εκπαιδευτεί για να αντιμετωπίσει αυτη την στιγμή που μοιάζει σενάριο κινηματογραφικής ταινίας, είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό.
Ποιος είναι ο εφοπλιστής Κίκος Μαρτίνος
Είναι ο μεγάλος γιος του Ανδρέα Μαρτίνου και έχει δύο αδελφές την Αλίκη και την Αταλάντη. Είναι παντρεμένος με την Μαρίνα Λιβανού, κόρη του εφοπλιστή Γιώργου Λιβανού και έχουν έναν γιο τον Ανδρέα. Τόσο ο μυθικός γάμος του Κίκου και της Μαρίνας στο Λονδίνο, οσο και η παραμυθένια βάφτιση του γιου τους στο ιδιόκτητο νησί Κορωνίδα των Λιβανών, άφησαν εποχή και ακόμη συζητιούνται στους κοσμικούς κύκλους.
Η ιστορία της πανίσχυρης οικογένειας Μαρτίνου

Ο παππούς της οικογένειας Γιάννης Μαρτίνος ήταν ο μεγαλύτερος αντικέρ στην μεταπολεμική Αθήνα. Διατηρούσε ένα από τα πιο φημισμένα καταστήματα με αντίκες στην οδό Πανδρόσου 50 στο Μοναστηράκι. Το θρυλικό παλαιοπωλείο που πολλοί ονόμαζαν "σπηλιά του Αλαντίν" απέφερε τα πρώτα μεγάλα κέρδη στην οικογένεια.
Ωστόση η γυναίκα του Γιάννη Μαρτίνου, η θρυλική Αθηνά, το γένος Μεθενίκη η οποία ήταν γόνος εφοπλιστικής οικογένειας αποφάσισε να επενδύσει στη ελληνική ναυτιλία και στη θάλασσα και δεν έχασε.
Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 ίδρυσε τη ναυτιλιακή Thenamaris, η οποία ως τα τέλη της επόμενης δεκαετίας γιγαντώθηκε.
Η Αθηνά και ο Γιάννης Μαρτίνος απέκτησαν 3 αγόρια και μια κόρη, τον Θανάση, τον Κωνσταντίνο (τον φωνάζουν Ντίνο), τον Ανδρέα και την Ελένη. Τα αγόρια όπως ήταν φυσικό ασχολήθηκαν με την ναυτιλία ενώ η Ελένη κράτησε την γκαλερί στο Μοναστηράκι
Στο τιμόνι της Thenamaris παρέμεινε για χρόνια η θρυλική Αθηνά Μαρτίνου και όταν αποφάσισε να παραδώσει τα ηνία στα παιδιά της οι υιοι Μαρτίνοι αποφάσισαν να χωρίσουν τους δρόμους τους επαγγελματικούς. Το 1991 ο Θανάσης Μαρτίνος αποχωρεί από την εταιρεία για να δημιουργήσει την Eastern Mediterranean(East Med).
Στα μέσα της ιδιας δεκαετίας και ο Ανδρέας Μαρτίνος αποφασίζει να ανοίξει τα φτερά του και δημιουργεί την εταιρεία Minerva Marine. Στο τιμόνι της Thenamaris θα παραμείνει ο μικρότερος σε ηλικία από τα τρία αδέρφια, ο Ντίνος Μαρτίνος.
Όλες οι εταιρείες δραστηριοποιούνται κυρίως στον τομέα των δεξαμενόπλοιων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση