GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για «μάθημα ιστορίας» καλούν τον Μπομπ Ντίλαν οι Κροάτες

Κροάτες που διαμένουν στις ΗΠΑ καλούν τον τραγουδιστή Μπομπ Ντίλαν σε συνάντηση για να τον ενημερώσουν για τα ιστορικά γεγονότα που αφο...

Κροάτες που διαμένουν στις ΗΠΑ καλούν τον τραγουδιστή Μπομπ Ντίλαν σε συνάντηση για να τον ενημερώσουν για τα ιστορικά γεγονότα που αφορούν τη χώρα, επειδή σε παλιότερη...
συνέντευξή του, ο τραγουδιστής τους είχε συγκρίνει με τους Ναζί και την Κου Κλουξ Κλαν.

"Είμαστε πολύ απογοητευμένοι με τη σύγκριση των Κροατών με τους Ναζί και την Κου Κλουξ Κλαν από τον Μπομπ Ντίλαν. Τον καλούμε να καθίσει να συζητήσει με Κροάτες και να μάθει ιστορία, να ενημερωθεί για τα γεγονότα" τονίζουν Κροάτες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Ομοσπονδίας Κροατών της Αμερικής (NFCA). Οι Κροάτες καταδίκασαν τις δηλώσεις του Αμερικανού τραγουδιστή και είπαν ότι αναμένουν "μία συγγνώμη".

Ο διάσημος Αμερικανός τραγουδιστής Μπομπ Ντίλαν σε συνέντευξή του στο περιοδικό "Rolling Stone" μίλησε για τη συμμετοχή του στο κίνημα για τα δικαιώματα των μαύρων.

"Εάν στο αίμα σου έχεις ένα αφεντικό σκλάβου ή έναν Κου Κλουξ Κλαν, οι μαύροι μπορούν να το νιώσουν. Αυτά τα πράγματα μένουν μέχρι σήμερα. Αυτό συμβαίνει και με τους Εβραίους που μπορούν να καταλάβουν το ναζιστικό αίμα και τους Σέρβους, το κροατικό" ανέφερε ο Ντίλαν στη συνέντευξη που είχε δημοσιευθεί το 2012.

Το Συμβούλιο των κροατικών ιδρυμάτων και κοινοτήτων της Γαλλίας που μήνυσε τον Μπομπ Ντίλαν επειδή έκανε σύγκριση των Κροατών με τους ναζί και η γαλλική δικαιοσύνη την αποδέχθηκε, αναφέρει ότι είναι έτοιμο να αποσύρει τη μήνυση αν ο τραγουδιστής ζητήσει συγγνώμη και ότι σε αντίθετη περίπτωση η υπόθεση θα φθάσει ενώπιον δικαστηρίου των Παρισίων και θα διεκδικήσει αποζημίωση.

Ο τραγουδιστής κλήθηκε για κατάθεση και βρέθηκε αντιμέτωπος με τις κατηγορίες για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους κατά την επίσκεψή του στη Γαλλία στα μέσα Νοεμβρίου, όταν έδωσε συναυλίες και τιμήθηκε από τη Γαλλίδα υπουργό Πολιτισμού Ορελί Φιλιπέτι με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής.

Οι Κροάτες στις ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι "η διάδοση τέτοιου μίσους δεν έπρεπε να επιβραβεύεται με παράσημα ούτε να δημοσιεύεται στο περιοδικό "Rolling Stone" αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπέγραψε ο Πολ Τζ. Τόνσετιτς - Κούντερ, πρόεδρος του NFCA.

e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση