GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ΣΠΑΥ ενημέρωσε τους Γλυφαδιώτες για το έργο του

«Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα του τι μπορεί να επιτύχει η συνεργασία μεταξύ Δ...

«Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα του τι μπορεί να επιτύχει η συνεργασία μεταξύ Δήμων για την...
επίτευξη ενός κοινού σκοπού» τόνισε κατά την ομιλία του στην εσπερίδα για τον Υμηττό, που διοργάνωσε η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας-Δασοπυρόσβεσης Δήμου Γλυφάδας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο και τον Δήμο Γλυφάδας, στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» της πόλης, στις 7 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ, Νίκος Χαρδαλιάς, Δήμαρχος Βύρωνα.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι τα τελευταία 10 χρόνια, στα όρια του βουνού που εφάπτονται στον Δήμο Γλυφάδας, ο ΣΠΑΥ έχει δαπανήσει 200.000€ για καθαρισμούς εύφλεκτης βιομάζας. Στην ίδια χρονική περίοδο προμηθεύτηκε συνολικά 17 οχήματα για λογαριασμό των Εθελοντικών Ομάδων δασοπροστασίας των Δήμων-μελών του, από τα οποία, δύο δόθηκαν στην Εθελοντική Ομάδα της Γλυφάδας. Παράλληλα έχουν δαπανηθεί συνολικά 250.000€ για εξοπλισμό και υλικά υπέρ της τοπικής Εθελοντικής Ομάδας και του Δήμου Γλυφάδας. Οι δαπάνες για αναδασωτικές εργασίες στην περιοχή κορυφώθηκαν το 2006-2009 όταν ανήλθαν σε 641.259 €.

Για το επόμενο χρονικό διάστημα έχουν προγραμματιστεί για την περιοχή της Γλυφάδας προμήθεια δεξαμενών ελικοπτέρων, εθελοντικές αναδασώσεις, προμήθειες για αρωγή της εθελοντικής ομάδας καθώς και για τις ανάγκες του Δήμου όπως και οι καθαρισμοί. Στον προγραμματισμό του ΣΠΑΥ είναι και η αξιοποίηση του πρώην λατομείου «Βλάχου».

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ υπενθύμισε ότι πέρα από τις δράσεις προστασίας και αποκατάστασης του βουνού, ο Σύνδεσμος συμμετέχει σε διεθνείς οργανισμούς όπως η Fedenatur και Ευρωπαϊκά προγράμματα για το περιβάλλον. Ειδικότερα, το 2013-2014, ο ΣΠΑΥ συμμετέχει στο πρόγραμμα «ΝΕW SKILLS FOR NEW JOBS IN THE FOREST SECTOR» (DRYMOS -2012-1-LEO05-10056) που αποσκοπεί στην ανάπτυξη ευρωπαϊκής διαδικτυακής πλατφόρμας επιμόρφωσης (e-learning) δασικών επιστημόνων και χρηματοδοτείται από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) του Υπουργείου Παιδείας.

Στο πλαίσιο της εσπερίδας, στο πρώτο πάνελ μίλησαν επίσης ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Παπανικολάου για τον εθελοντισμό και τα ευρωπαϊκά προγράμματα καθώς και ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Νίκος Φακωτάκης για το Πρόγραμμα Καταγραφής της πανίδας του Υμηττού με την χρήση οπτικοακουστικών μέσων LIFE – AMIBIO, στο οποίο συμμετείχε ο ΣΠΑΥ.

Στο δεύτερο πάνελ συμμετείχαν οι αρχαιολόγοι Στυλιανή Ψαρρή και Ε. Βολτιράκη, ο εκπρόσωπος του Σπηλαιολογικού Εξερευνητικού Ομίλου Γ. Πορτοκαλόγλου, η φαρμακοποιός Ναντίνα Μερκούρη και ο γεωπόνος-εντομολόγος Σπύρος Σκαρέας, οι οποίοι μίλησαν αντίστοιχα για την ιστορία, τα σπήλαια και μονοπάτια, τα φαρμακευτικά φυτά και την πανίδα του Υμηττού.

Φωτό - Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ομιλία του. Στο πάνελ διακρίνονται επίσης από αριστερά: ο Καθηγητής Νίκος Φακωτάκης, ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Παπανικολάου και ο επικεφαλής της Εθελοντικής Ομάδας Στέλιος Θεοδοσόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση