GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θα κόβουν την θέρμανση στα δημόσια κτίρια λόγω αιθαλομίχλης

Στη διακοπή της θέρμανσης των δημόσιων κτιρίων προσανατολίζεται πλέον το υπουργείο Υγείας, κλιμακώνοντας τα μέτρα για την προστασία ...

Στη διακοπή της θέρμανσης των δημόσιων κτιρίων προσανατολίζεται πλέον το υπουργείο Υγείας, κλιμακώνοντας τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από την αιθαλομίχλη.

Το πρώτο μέτρο θα είναι η απλή σύσταση προς τους κατοίκους των επίμαχων περιοχών να μην ανάβουν τα τζάκια όπου η αιθαλομίχλη «χτυπάει» εύκολα κόκκινο, αλλά στη συνέχεια κι εφόσον η λήψη του πρώτου μέτρου δεν επαρκεί θα εκδίδεται απόφαση για τη διακοπή της θέρμανσης των δημόσιων κτιρίων.

«Θα ξεκινάμε με την απλή σύσταση για τα τζάκια και θα προχωράμε στη δεύτερη κατηγορία που έχει να κάνει με την διακοπή θερμάνσεων δημοσίων κτιρίων ώστε να μην επιβαρύνουμε και εμείς ως κράτος την ατμόσφαιρα» ανέφερε ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, το μεσημέρι της Δευτέρας, διατυπώνοντας ταυτόχρονα και την ελπίδα του «ότι δεν θα φτάσουμε ποτέ εκεί». Σε επόμενο στάδιο ο υπουργός εκτίμησε ότι θα μπορούσε να συστήνεται η διακοπή της κυκλοφορίας φορτηγών τις ημέρες που αναμένεται υπερφόρτωση της ατμόσφαιρας με επικίνδυνα αιωρούμενα μικροσωματίδια.

Κάνοντας την αποτίμηση της κατάστασης μέχρι τώρα για το θέμα της αιθαλομίχλης, ο υπουργός επισήμανε ότι οι καιρικές συνθήκες έχουν ευνοήσει το ατμοσφαιρικό πρόβλημα: «Σε γενικές γραμμές φέτος είμαστε καλύτερα από πέρυσι. Το φαινόμενο εξελίσσεται καλύτερα φέτος. Έχει να κάνει όμως και με μετεωρολογικές συνθήκες. Δεν έχει να κάνει μόνο με τα τζάκια. Έχει να κάνει δηλαδή με την σύμπτωση ημερών που έχει κρύο και που ανάβει ο κόσμος τα τζάκια και τις σόμπες, με τις καιρικές εκείνες συνθήκες που κρατάνε τον καπνό στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας» εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση