GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί μερικές γυναίκες δεν μπορούν να φτάσουν σε κορύφωση

Δύο στις τρεις γυναίκες εμφανίζουν, σύμφωνα με έρευνες, κάποια στιγμή στην ερωτική τους ζωή, μορφές παροδικής ή χρόνιας δυσλειτουργί...


Δύο στις τρεις γυναίκες εμφανίζουν, σύμφωνα με έρευνες, κάποια στιγμή στην ερωτική τους ζωή, μορφές παροδικής ή χρόνιας δυσλειτουργίας.
Η ανoργασμία στην ψυχιατρική εντάσσεται στις διαταραχές της Sεξουαλικής λειτουργίας και χαρακτηρίζεται ως μία κατάσταση κατά την οποία η γυναίκα αδυνατεί να φτάσει σε οργασμό, παρά το γεγονός ότι έχει προηγουμένως νιώσει ικανοποιητικό επίπεδο διέγερσης.
Η αδυναμία κορύφωσης μπορεί να έχει δύο εκφάνσεις στις γυναίκες.
Στις ψυχικά ευάλωτες, η ανoργασμία μπορεί να δημιουργήσει σκέψεις αυτομομφής, αίσθημα ανικανότητας, σκέψεις ότι είναι ψυχρή, ενοχές, τάσεις αποφυγής των σεξουαλικών σχέσεων ή χρόνια αισθήματα χαμηλής αυτοεκτίμησης.
Αντιθέτως, για άλλες, η απουσία OργασμOύ είναι δυνατό να ενταχθεί σε μια ικανοποιητική κατά τα άλλα ερωτική ζωή, όπου η απόλαυση κυριαρχεί, παρά την έλλειψη κορύφωσης.
Τα αίτια της γυναικείας ανoργασμίας
Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν, τα αίτια οφείλονται σε πολλούς παράγοντες.
Στα οργανικά αίτια εντάσσονται ορισμένες αγγειακές και ορμονικές δυσλειτουργίες, χρόνιες οργανικές παθήσεις και η λήψη φαρμάκων.
Επίσης, τα αίτια είναι πιθανό να έχουν κοινωνική βάση, όπως για παράδειγμα, η προσδοκία από τις γυναίκες να παρέχουν μια άνευ όρων φροντίδα στους άλλους, ικανοποιώντας πρώτα τις ανάγκες τους εις βάρος του εαυτού τους.
Από ψυχολογικής πλευράς, είναι δυνατό να ευθύνεται η κατάθλιψη, που μπορεί να προκαλέσει και άλλες σεξουαλικές δυσλειτουργίες, αλλά και απόσυρση από την προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος.
Παράλληλα, αρνητική επίδραση στις γυναίκες μπορεί να έχουν προηγούμενες τραυματικές σεξουαλικές εμπειρίες, ο φόβος για την ερωτική πράξη και το υποκειμενικό άγχος απόδοσης, εμποδίζοντας την κορύφωση.
Τέλος, σε γενικές γραμμές, το ψυχολογικό προφίλ μιας γυναίκας με ανοργασμία συνθέτουν οι ηθικές αναστολές και οι ενοχές για τη σεξουαλική πράξη, η δυσκολία στην έκφραση των συναισθημάτων, η αμφιθυμία και το άγχος που της επιφέρουν οι σεξουαλικές φαντασιώσεις της, η χαμηλή αυτοεκτίμηση, ο φόβος απώλειας ελέγχου, όπως και ο πόνος κατά την επαφή.
Πηγή: Onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση