GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αγωγή του ΙΝΚΑ Θεσσαλίας κατά της ΔΕΗ

Το ΙΝΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ξεκίνησε σιγά-σιγά ως μια μικρή ένωση καταναλωτών και σήμερα είναι συνώνυμη με την υπεύθυνη ενημέρωση στην προστασία ...

Το ΙΝΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ξεκίνησε σιγά-σιγά ως μια μικρή ένωση καταναλωτών και σήμερα είναι συνώνυμη με την υπεύθυνη ενημέρωση στην προστασία του καταναλωτή.

Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της νομοθεσίας ασκεί συλλογική αγωγή κατά της ΔΕΗ για λογαριασμό όλων των καταναλωτών με δύο (2) αιτήματα.
Πρώτον: Να αναγνωρισθεί ότι είναι άκυρος ο όρος των συμβάσεων που έχουν υπογράψει όλοι οι καταναλωτές με τον οποίο δίνεται η δυνατότητα στην ΔΕΗ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ να τροποποιεί τους όρους της σύμβασης και του τιμολογίου (δηλαδή πως θα εισπράττει τα χρήματα, να αυξάνει το τιμολόγιο μονομερώς κλπ. Να σημειωθεί πως ο –άνω- όρος είναι καταχρηστικός εκ του Νόμου πλην όμως μέχρι σήμερα ουδείς ζήτησε την κατάργησή αυτού.

Δεύτερον: Να αναγνωρισθεί ότι η διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος εξ’ αιτίας ληξιπρόθεσμων οφειλών των ευπαθών κοινωνικών ομάδων παραβιάζει το Ελληνικό και το κοινοτικό δίκαιο και ως εκ τούτου είναι παράνομη και αντισυνταγματική. Ειδικότερα παραβιάζονται προδήλως η αρχή της αναλογικότητας, το δικαίωμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης που προβλέπεται στον Χάρτη των θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης το δικαίωμα της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας και την αρχή της αξίας του ανθρώπου η οποία αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας σ΄ ένα κοινωνικό κράτος δικαίου.

Η πρόβλεψη απ’ την σύμβαση ότι διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος αποτελεί τιμωρία για τον καταναλωτή και ιδιαίτερα γι’ αυτόν που ανήκει στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες διότι τον οδηγεί στην κοινωνική του περιθωριοποίηση και στην ψυχολογική του κατατρομοκράτηση και αποτελεί τον μηχανισμό και την αφορμή για δημιουργία παραγκουπόλεων στην Ελλάδα. Ακόμα και η ίδια η ΔΕΗ αντιλαμβανόμενη την σοβαρότητα και την τραγικότητα συνάμα της κατάστασης (κάτω από την πίεση των Μ.Μ.Ε) με δελτία τύπου τις τελευταίες ημέρες αναγνωρίζει έμμεσα την βαρβαρότητα του μέτρου της διακοπής παροχής στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες προβαίνοντας σε επανασυνδέσεις. Χαρακτηριστικά είναι τα με ημερομηνία 10-12-2013, 11-12-2013 και 13-12-2013 δελτία τύπου που έχουν δημοσιευθεί και αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ.
Εν κατακλείδι με την αγωγή το ΙΝΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ζητά όχι να μην πληρώνεται το ηλεκτρικό ρεύμα αλλά να μην διακόπτεται στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ζητώντας από το αρμόδιο Δικαστήριο να σταθμίσει αφ’ ενός τα συμφέροντα της επιχείρησης (ΔΕΗ) και αφ’ ετέρου το συμφέρον στην ζωή, και στην υγεία και στην αξιοπρέπεια καθ’ ότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι πλέον δημόσιο αγαθό και πρέπει να προστατευθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη. Η αγωγή θα εκδικασθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

onlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση