GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Καταλανοί συμφώνησαν για δημοψήφισμα ανεξαρτησίας

Tα αποσχιστικά κόμματα της Καταλονίας ήρθαν σε συμφωνία για την διενέργεια δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία από την Ισπανία στις 9...


Tα αποσχιστικά κόμματα της Καταλονίας ήρθαν σε συμφωνία για την διενέργεια δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία από την Ισπανία στις 9 Νοεμβρίου του 2014, ανέφερε την Πέμπτη ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Artur Mas δήλωσε ότι το δημοψήφισμα θα θέτει δύο ερωτήματα: "Θέλετε η Καταλονία να γίνει κράτος ;" και "Θέλετε το κράτος να είναι ανεξάρτητο;".
Ωστόσο, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ισπανίας δήλωσε πως το δημοψήφισμα δεν θα πραγματοποιηθεί γιατί δεν το επιτρέπει το ισπανικό σύνταγμα.
"Το δημοψήφισμα δεν θα διενεργηθεί γιατί το σύνταγμα μας δεν επιτρέπει σε οποιαδήποτε επαρχία να οργανώσει ψηφοφορία ή δημοψήφισμα που αφορά την εθνική κυριαρχία" ανέφερε σε ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό ο Alberto Ruiz-Gallardon.
ΠΗΓΗ: www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση