GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εξαλλη η Μισέλ από το... φλερτ του Ομπάμα με την ξανθιά πρωθυπουργό της Δανίας

Η «πρώτη κυρία των ΗΠΑ σφίγγει τα δόντια της όσο ο σύζυγός της συμπεριφέρεται σαν να βρίσκεται σε συναυλία του Τζάστιν Μπίμπερ», έγρ...


Η «πρώτη κυρία των ΗΠΑ σφίγγει τα δόντια της όσο ο σύζυγός της συμπεριφέρεται σαν να βρίσκεται σε συναυλία του Τζάστιν Μπίμπερ», έγραψε η New York Post, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «κάποιος θα κοιμάται στον καναπέ του Οβάλ Γραφείου για ένα διάστημα».
Η υπέρ του δέοντος φιλικής ατμόσφαιρα μεταξύ του Μπαράκ Ομπάμα και της πρωθυπουργού της Δανίας Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ κατά τη διάρκεια της επίσημης επιμνημόσυνης τελετής για τον Νέλσον Μαντέλα, προκάλεσε την έντονη δυσφορία της Μισέλ Ομπάμα.

Και σαν μην έφτανε το... φλερτ, οι δυο τους μαζί τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον πόζαραν για φωτογραφία selfie (συντόμευση για το self-portrait, την αυτοπροσωπογραφία) με το κινητό της Δανής πρωθυπουργού, κάτι που απεδείχθη η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τη Μισέλ. Η οποία πήρε την κατάσταση στα χέρια της κι άλλαξε θέσεις με τον σύζυγό της, επιλέγοντας να κάτσει ανάμεσα σε αυτόν και την Τόρνινγκ-Σμιτ.

Το παγωμένο ύφος της ήταν προφανώς μια προσπάθεια υπενθύμισης προς τους... χαρωπούς διπλανούς της ότι βρίσκονται σε μια επιμνημόσυνη τελετή κι ότι πρέπει να φέρονται ανάλογα.

Εξάλλου, αυτή η συμπεριφορά ήταν που σχολιάστηκε διεθνώς για το πώς δηλαδή οι ηγέτες μπορούν να υποβιβάζουν τους εαυτούς τους αντιδρώντας σαν έφηβοι μια τέτοια σημαντική ημέρα. «Τι στο καλό γίνεται;» «Γιατί ο Κάμερον και ο Ομπάμα αισθάνονται την ανάγκη να συμπεριφέρονται σαν ηλίθιοι», αναρωτήθηκε στη στήλη του ο Ιαν Μάρτιν της βρετανικής εφημερίδας Daily Telegraph. Σχολιαστής του ιστότοπου RedState «ευχαρίστησε» τη Μισέλ Ομπάμα «επειδή ξέρει πώς να συμπεριφέρεται σε μια κηδεία».

Το ίδιο επικριτικοί υπήρξαν και οι περισσότεροι χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης σχολιάζοντας το selfie, με πολλούς να ζητούν την απαγόρευσή τους κατά τη διάρκεια των επιμνημόσυνων τελετών και των κηδειών.

Ο φωτογράφος, ωστόσο, που απαθανάτισε τη στιγμή, ο Ρομπέρτο Σμιντ για το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επιχειρώντας να διασκεδάσει τις κακές εντυπώσεις δήλωσε πως η ατμόσφαιρα στο στάδιο ήταν εορταστική: «Γύρω μου», έγραψε στο μπλογκ του, «οι Νοτιοαφρικάνοι χόρευαν, τραγουδούσαν και γελούσαν για να τιμήσουν τον ηγέτη τους». «Η ατμόσφαιρα έμοιαζε με αυτή ενός καρναβαλιού, δεν ήταν καθόλου μακάβρια, αλλά χαλαρή. Δεν είδα τίποτα που να με σοκάρει, είτε αφορούσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ, είτε όχι. Είμαστε στην Αφρική», καταλήγει ο φωτογράφος.

Επίσης, ισχυρίστηκε πως και η Μισέλ Ομπάμα, λίγα λεπτά πριν ο ίδιος απαθανατίσει το selfie, αστειευόταν με τους διπλανούς της, ενώ δήλωσε πως δεν θεωρεί πως το «ξινό» βλέμμα της φανερώνει ζήλια. «Καμιά φορά, οι φωτογραφίες μπορεί να λένε ψέματα», τόνισε.

Πάντως, ο Ντέιβιντ Κάμερον αισθάνθηκε την ανάγκη να δικαιολογηθεί για τη συμμετοχή του στο διαβόητο πλέον selfie, λέγοντας πως δεν θα ήταν ευγενικό να αρνηθεί σε μέλος της οικογένειας Κίνοκ (η Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ είναι παντρεμένη με τον Στίβεν Κίνοκ, γιο του πρώην αρχηγού του Εργατικού Κόμματος, Νιλ Κίνοκ)...

imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση