GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βρετανός ΥΠΟΙΚ: Θα συνεχιστεί η λιτότητα παρά την ανάπτυξη της οικονομίας

Σαφής και χωρίς περιστροφές ήταν ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, George Osborne, διαμηνύοντας τη συνέχιση του προγράμματος λιτότη...

Σαφής και χωρίς περιστροφές ήταν ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, George Osborne, διαμηνύοντας τη συνέχιση του προγράμματος λιτότητας παρά το γεγονός ότι η οικονομία θα... αναπτύσσεται πιο γρήγορα στα επόμενα χρόνια.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση δε θα εγκατελείψει το πρόγραμμά της για τη μείωση τοθ δανεισμού, επισημαίνοντας ότι μεγάλο μέρος της βελτίωσης του προφίλ του χρέους οφείλεται στην επέκταση της οικονομίας, και οι δαπάνες πρέπει να συνεχίσουν να συρρικνώνονται.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που ο υπουργός Οικονομικών ήταν σε θέση να δώσει κάποια ενθαρρυντικά νέα στους πολίτες της χώρας, από το 2010 που εξελέγη η κυβέρνηση.

«Η βελτίωση της οικονομίας δεν μας βγάζει από την θέση να λάβουν δύσκολες αποφάσεις για να εξασφαλίσει ότι η κυβέρνηση μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες της», τόνισε χαρακτηριστικά. «Δεν θα σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε το χρέος της χώρας μας».

Το χρέος του επίσημου τομέα αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται μέχρι το 2015/16 όταν και αναμένεται να διαμορφωθεί στο 80% του ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου.
sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση