GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εξαρθρώθηκε σπείρα που «ρημάξει» τα καλώδια της ΔΕΗ στη Δυτική Αττική

Στην εξάρθρωση σπείρας που είχε «ρημάξει» τα χάλκινα καλώδια σε περιοχές όπως ο Ασπρόπυργος, η Μάνδρα, η Ελευσίνα και τα ...

Στην εξάρθρωση σπείρας που είχε «ρημάξει» τα χάλκινα καλώδια σε περιοχές όπως ο Ασπρόπυργος, η Μάνδρα, η Ελευσίνα και τα Μέγαρα προχώρησε η Ασφάλεια Δυτικής Αττικής.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε έναν 72χρονο που φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» της σπείρας και ο οποίος είναι ιδιοκτήτης επιχείρησης εμπορίας παλαιών μετάλλων (σκραπ) στη Μάνδρα.

Ο 72χρονος πουλούσε τα κλοπιμαία προς 5.000 ευρώ τον τόνο αποκομίζοντας χιλιάδες ευρώ.

Για τις κλοπές ο επικεφαλής της σπείρας χρησιμοποιούσε Πακιστανούς με την αστυνομία να εκτιμά ότι μόνο το τελευταίο πεντάμηνο πούλησε περισσότερους από 55 τόνους χαλκού με κέρδη άνω των 275.000 ευρώ.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- Οκτώ τόνοι χάλκινων καλωδίων.
- Ένα πιστόλι MAKAROV με επτά φυσίγγια.
- Ένα Ι.Χ. φορτηγό και τρία Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα.
- Πέντε κινητά τηλέφωνα.
- Το χρηματικό ποσό των 7.260 ευρώ.
- Ιδιόχειρες σημειώσεις και πλήρες ημερολόγιο για ποσότητες καλωδίων και ενέργειες για τη «νομιμοποίηση» των κλεμμένων καλωδίων, ποσότητες καλωδίων κ.λπ.

Η δράση της σπείρας φαίνεται ότι είχε αρχίσει από τον περασμένο Μάρτιο. Οι κλοπές είχαν ως αποτέλεσμα να διακόπτεται η ηλεκτροδότηση σε οικισμούς, βιομηχανίες, βιοτεχνίες, υδροδότηση εγκαταστάσεων κ.α.

Συνολικά εξιχνιάσθηκαν 68 περιπτώσεις κλοπών και ειδικότερα 39 στον Ασπρόπυργο, 18 στη Μάνδρα και 11 στα Μέγαρα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση