GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Τρόικα επιμένει στους πλειστηριασμούς και αδιαφορεί για τους άστεγους

“Να τους βρείτε καταλύματα” υποστηρίζει το “Έθνος της Κυριακής” ότι είπε στην κυβέρνηση Απίστευτους διαλόγους μεταξύ κυβέρνησης και εκπρο...

“Να τους βρείτε καταλύματα” υποστηρίζει το “Έθνος της Κυριακής” ότι είπε στην κυβέρνηση

Απίστευτους διαλόγους μεταξύ κυβέρνησης και εκπροσώπων των δανειστών γύρω από το θέμα των πλειστηριασμών που είναι και το μεγάλο αγκάθι για συμφωνία, μεταφέρει το “Έθνος της Κυριακής”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι τροικανοί αδιαφορούν για τις κοινωνικές επιπτώσεις μιας απόφασης για άρση των πλειστηριασμών, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Άμα θέλετε να κάνετε κοινωνική πολιτική, να βρείτε καταλύματα σε όσους χάνουν τα σπίτια τους". Αυτή τη φράση, φέρεται να είπαν οι Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ στους υπουργούς Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, τον υφυπουργό, Θανάση Σκορδά και τον γ.γ. Καταναλωτή, Γιώργο Στεργίου.

"Οι τράπεζες είναι υπό κρατικό έλεγχο και το Δημόσιο έχει το δικαίωμα να προστατεύσει αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη", αντέτεινε η ελληνική πλευρά, στη διάρκεια μίας από τις τελευταίες συναντήσεις.

Η εφημερίδα αφήνει με το δημοσίευμα της να διαφανεί ότι η κυβέρνηση δίνει σκληρή μάχη, την ώρα που-κατά την εφημερίδα-η Τρόικα απαιτεί πλειστηριασμούς για αντικειμενική αξία ακίνητου πάνω από 100.000 ευρώ και εισόδημα πάνω από 13 χιλιάδες ευρώ.

Έτσι, μπροστά σε αυτές τις απαιτήσεις της Τρόικας, η κυβέρνηση επιτρέπει μεν τους πλειστηριασμούς αλλά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, επιμένει στη θέση της για τριετή διατήρηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς. Βάζει δε ως προϋποθέσεις την αντικειμενική αξία στα 150.000 ευρώ, καθώς και τη δυνατότητα πληρωμής ενός μέρους από τη δόση του στεγαστικού δανείου. Επίσης, δέχεται ότι με την κατάργηση της διάταξης που απαγορεύει τους πλειστηριασμούς οποιουδήποτε ακινήτου για οφειλές έως 200.000 ευρώ, αποκαλύπτονται δανειολήπτες που ενώ έχουν τη δυνατότητα να είναι συνεπείς, δεν το κάνουν.

Βεβαίως, υπάρχουν κι εκείνοι που λένε ότι η εμφάνιση από την πλευρά της κυβέρνησης των τροικανών ως απόλυτα ανυποχώρητων στο θέμα των πλειστηριασμών, θα κάνει οποιαδήποτε υποχώρηση στη συνέχεια να φανεί σαν επιτυχία της κυβέρνησης, παρότι το ζήτημα θα είναι ότι οι πλειστηριασμοί θα έχουν ανοίξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση