GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαμαράς: Τα χειρότερα πέρασαν

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του συνεδρίου του ελληνοαμερικανικού επ...


Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του συνεδρίου του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου και έστειλε μήνυμα σε πολλαπλούς αποδέκτες. «Θέλω από εδώ να στείλω μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Δεν θα αφήσω τη χώρα κολλημένη στο χθες» είπε ο πρωθυπουργός.
Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για μία «κίβδηλη αίσθηση ανάπτυξης» που δημιουργήθηκε τα προηγούμενα χρόνια και οδηγεί τελικά στη χρεωκοπία. «Μάθαμε ότι δεν μπορούμε να λέμε ψέματα στον κόσμο ότι κάνουμε με δανεικά κοινωνική πολιτική» είπε ο πρωθυπουργός.
«Όσοι στοιχημάτιζαν ότι δεν θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα τώρα καταπίνουν τη γλώσσα τους. Η ανεργία ανέβηκε πολύ αλλά δεν ξεπέρασε το 28%. Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι η δοκιμασία ξεπεράστηκε για την Ελλάδα. Τα χειρότερα όμως πέρασαν και σιγά – σιγά ξεκινάει η βελτίωση» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.
Επιτέθηκε στις συντεχνίες- όπως τις αποκάλεσε- στην Υγεία και την Ανώτατη Εκπαίδευση. «Η Ελλάδα πρέπει να γίνει μία φυσιολογική χώρα. Αυτές τις αλυσίδες σπάμε τώρα και υπάρχουν ορισμένοι που δεν θέλουν να μας αφήσουν. Υπάρχουν ορισμένοι που εύχονται την καταστροφή και ποντάρουν στην καταστροφή της χώρας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.
«Είναι άλλο πράγμα τα εργασιακά δικαιώματα και είναι τελείως διαφορετικό να μπορεί κάποιος όποιος θέλει να επικαλείται ό,τι θέλει για να μπλοκάρει ό,τι δεν του αρέσει. Η Ελλάδα θα γίνει και ήδη γίνεται κράτος φυσιολογικό. Εάν δεν το κάνει δεν θα κερδίσει το στοίχημα των επενδύσεων ή της ανάπτυξης. Αυτή ασυδοσία όσων κόπτονται δήθεν για την ανάπτυξη και μπλοκάρουν κάθε αναπτυξιακό έργο πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει» είπε ο Αντώνης Σαμαράς και συνέχισε: «Ο πόνος, το τραύμα της ανεργίας αγγίζει τον κάθε Έλληνα και κανένας ας μην υποκρίνεται ότι είναι πιο Έλληνας από τον διπλανό του».
Επιπλέον ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «αποφύγαμε τα χειρότερα και οι θυσίες πιάνουν τόπο. Τελειώνει η ύφεση και βγάζει επιτέλους η χώρα πρωτογενές πλεόνασμα. Και σε αυτό το ταξίδι προς τα εμπρός τους θέλομε όλους μαζί μας. Είναι η Ελλάδα της ανταγωνιστικότητας που χωράει όλους τους Έλληνες».
Πηγή: www.real.gr

2 σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση