GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επανακαταθέτει τροπολογία η ΔΗΜΑΡ για την αναστολή των πλειστηρισμών κύριας κατοικίας

Η Δημοκρατική Αριστερά επανακαταθέτει για τρίτη φορά τροπολογία για αναστολή των πλειστηριασμών κύριας κατοικίας, αναφέρει ανακοίνωσ...


Η Δημοκρατική Αριστερά επανακαταθέτει για τρίτη φορά τροπολογία για αναστολή των πλειστηριασμών κύριας κατοικίας, αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος και εξηγεί, ότι «με την προτεινόμενη τροπολογία, παρατείνεται το διάστημα προστασίας για την κύρια κατοικία μέχρι το τέλος του 2015 και δίνεται επαρκής χρόνος για τον σχεδιασμό μίας ολοκληρωμένης νομοθετικής ρύθμισης που θα αντιμετωπίζει το ζήτημα της προστασίας των δανειοληπτών συνολικά και ρεαλιστικά».
Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται, ότι η Δημοκρατική Αριστερά, ήδη από τις 7 Ιουνίου 2013, διαβλέποντας τον μεγάλο κίνδυνο της άρσης «της αναστολής των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας», τις αντιδράσεις της τρόικας και την αναστάτωση των δανειοληπτών, είχε καταθέσει έγκαιρα σχετική τροπολογία, στο Σχέδιο Νόμου «Πρόγραμμα Διευκόλυνσης για ενήμερους δανειολήπτες και τροποποιήσεις στον ν.3869/2010», για την αναστολή των πλειστηριασμών κύριας κατοικίας μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015. Ο αρμόδιος υπουργός απέρριψε την τροπολογία λέγοντας, ότι «όταν έρθει η ώρα, δηλαδή στο τέλος του 2013, θα εξετάσουμε όπως και πέρσι το θέμα της παράτασης της αναστολής». Η ΔΗΜΑΡ τονίζει, ότι επανακαταθέτει την τροπολογία επειδή, η ημερομηνία αναστολής των πλειστηριασμών σε λίγες μέρες λήγει, επειδή η κυβέρνηση δεν έχει αποσαφηνίσει τη στάση της, και επειδή η τρόικα θέτει επιτακτικά το θέμα της άρσης της αναστολής των πλειστηριασμών.
«Η προστασία αυτή κρίνεται απαραίτητο να επεκταθεί και στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν οφειλές προς το Δημόσιο, δεδομένου ότι η οικονομική αδυναμία δεν περιορίζεται σε μία κατηγορία οφειλής αλλά σε όλες», καταλήγει η ανακοίνωση. Με άλλη ανακοίνωση η ΔΗΜΑΡ τοποθετείται για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, τον οποίο θεωρεί, ότι δεν είναι προοδευτικός, δεν έχει αφορολόγητο όριο, δεν επιβάλλεται επί του συνόλου της ακίνητης περιουσίας, δεν λαμβάνει υπόψη την περιουσιακή κατάσταση των νοικοκυριών. «Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί μια πραγματική ανάγκη, τη δίκαιη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, προκειμένου να νομοθετήσει μια άδικη και υψηλή φορολογία», υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση