GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιταλία: Εκλογές στο Δημοκρατικό Κόμμα

Από τις οκτώ σήμερα το πρωί ξεκίνησαν οι διαδικασίες επιλογής του νέου γραμματέα του κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος», με την...


Από τις οκτώ σήμερα το πρωί ξεκίνησαν οι διαδικασίες επιλογής του νέου γραμματέα του κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος», με την συμμετοχή φίλων και εγγεγραμμένων μελών.
Οι τρεις υποψήφιοι που παίρνουν μέρος στην αναμέτρηση είναι ο δήμαρχος της Φλωρεντίας Ματέο Ρέντσι, ο πρώην γραμματέας της κομμουνιστικής νεολαίας Τζάνι Κούπερλο και ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος και νυν βουλευτής του κόμματος, Τζουσέππε Τσιβάτι.
Το «Δημοκρατικό Κόμμα» επιλέγει με τον τρόπο αυτό τον νέο του επικεφαλής, μετά την παραίτηση, τον περασμένο Απρίλιο, του Πιερλουίτζι Μπερσάνι και την προσωρινή θητεία του πρώην συνδικαλιστή Γκουλιέλμο Επιφάνι.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα, ψήφισε σήμερα το πρωί σε τοπική οργάνωση των «Δημοκρατικών» στην Ρώμη, ενώ ο ιδρυτής της συμμαχίας της «Ελιάς» και πρώην πρωθυπουργός, Ρομάνο Πρόντι, αναμένεται να εκφράσει την προτίμησή του τις πρώτες απογευματινές ώρες, στην Μπολόνια.
Σύμφωνα με όλα τα προγνωστικά, από την σημερινή μάχη αναμένεται να αναδειχθεί νικητής ο Ματέο Ρέντσι, τριάντα οκτώ ετών, ο οποίος, πριν από ένα χρόνο, είχε προσπαθήσει να κερδίσει και το χρίσμα του υποψήφιου πρωθυπουργού της κεντροαριστεράς. Στην εν λόγω αναμέτρηση, τον περασμένο Δεκέμβριο είχε καταφέρει να υπερισχύσει ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι, ο οποίος δεν στάθηκε ικανός, όμως, να εξασφαλίσει μια ευρεία εκλογική νίκη για την προοδευτική παράταξη.
Ο Ματέο Ρέντσι προτείνει την επανεξέταση των ισορροπιών εκείνων που οδήγησαν στην υπερίσχυση της οικονομίας έναντι της πολιτικής αλλά θεωρεί, παράλληλα, ότι η Αριστερά πρέπει να ακολουθήσει με μεγάλη αποφασιστικότητα τον δρόμο του εκσυγχρονισμού, εγκαταλείποντας ιδεολογικές αγκυλώσεις του παρελθόντος.
Τα «εκλογικά τμήματα» που έχουν στηθεί σε όλη την Ιταλία φθάνουν συνολικά, τις εννέα χιλιάδες. Στην ευρύτερη περιοχή της ιταλικής πρωτεύουσας ,είναι τετρακόσια πέντε.

Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση