GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μανιάτης: «Βάζουμε τον άνθρωπο πάνω από τα κέρδη της επιχείρησης»

«Η προσπάθεια πρέπει και θα πετύχει», ειπε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, σημειώνοντας ότι βρισκόμαστε στα τελευταία μέτ...


«Η προσπάθεια πρέπει και θα πετύχει», ειπε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, σημειώνοντας ότι βρισκόμαστε στα τελευταία μέτρα του δρόμου για να κόψουμε το νήμα νικητές και όχι ηττημένοι και επιτιθέμενος σε όσους ονειρεύονται εξελίξεις τύπου Αργεντινής, θέλοντας να γυρίσει η Ελλάδα στο παρελθόν άλλων χωρών που πέρασαν πολύ πιο άσχημα από εμάς.
Σημειώνοντας ότι σε λίγο αρχίζει ο χρόνος για την προεδρία στο συμβούλιο της ΕΕ από την Ελλάδα και ταυτόχρονα ενόψει ευρωεκλογών η συζήτηση για το ποια πρέπει να είναι η αφήγηση για τη νέα Ευρώπη, κάλεσε τον ελληνικό λαό να ασκήσει το θεμελιώδες δικαίωμά του για αισιοδοξία.
Μιλώντας για τον τομέα αρμοδιοτήτων του, υποστηριξε ότι «αξιοποιούμε επιτέλους τα δώρα που μας χάρισε η φύση», αναφερόμενος στον αγωγό ΤΑΡ κ.α. Ο ίδιος έκανε λόγο για επένδυση δύο δισ. ευρώ σε προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας για πάνω από 65000 οικογένειες και 600 εκατομμύρια ευρώ προκήρυξη εθνικού κτηματολογίου. Ως στόχο περιέγραψε την ισόρροπη ανάπτυξη, μιλώντας για δημιουργία ξεκάθαρων επενδύσεων, διαμόρφωση νέου χωροταξικού και επενδυτικού πεδίου. Χαρακτήρισε το 2014 ως χρονιά της μεγάλης μεταρρύθμισης, με τον χρόνο πλέον να είναι πολύ πυκνότερο από πριν, κάτι στο οποίο θα πρέπει να ανταποκριθεί η πολιτική.
Στην στρατηγική του υπουργείου του για την περίοδο 2014-2020, συμπεριέλαβε μεταξύ άλλων έργα για την ασφάλεια ενεργειακών πόρων, τη βιοποικιλότητα, τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας κτιρίων και την αξιοποίηση των ΑΠΕ.
Μίλησε για την απόφαση στήριξης των νοικοκυριών που έχουν ανάγκη με την ηλεκτροδότησής τους, καθώς και για το κοινωνικό τιμολόγιο που οδηγεί τους δικαιούχους σε έως και 40% φθηνότερο ρεύμα, αλλά και στην έκπτωση 70% στο ηλεκτρικό ρεύμα όλων των κοινωνικών δομών. «Βάζουμε τον άνθρωπο πάνω από τα κέρδη της επιχείρησης και κάθε επιχείρησης», είπε, κάνοντας πράξη την κοινωνική ευθύνη, αφού όπως είπε «πολιτική σημαίνει αποτελέσματα στην πραγματικότητα» και «προοδευτική πολιτική σημαίνει αποτελέσματα στην καθημερινή πραγματικότητα του κόσμου». Κατέληξε δε, λέγοντας ότι «οι μεγάλες μάχες δεν κερδίζονται με φαντασιώσεις, κερδίζονται με πράξεις και έργα».

Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση