GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο ΝαρκωΠέδιον του Αρεως...

Λίγη από τη λάμψη των Χριστουγέννων προσπαθεί να «κλέψει» τις μέρες αυτές το (πολύπαθο) Πεδίον του Αρεως στην καρδιά της Αθήνας, όπου έχο...

Λίγη από τη λάμψη των Χριστουγέννων προσπαθεί να «κλέψει» τις μέρες αυτές το (πολύπαθο) Πεδίον του Αρεως στην καρδιά της Αθήνας, όπου έχουν στηθεί υπαίθριο εορταστικό παζάρι, παγοδρόμιο αλλά και μικρά λούνα παρκ που σφύζουν από ζωή. Ωστόσο, όταν η νύχτα πέφτει το «τραυματισμένο» πάρκο των... αντιθέσεων (της γιορτινής ατμόσφαιρας, από τη μία, και της εγκατάλειψης, από την άλλη) κλειδώνεται, σε μια προσπάθεια να προστατευτούν οι υποδομές του, οι οποίες ουκ ολίγες φορές έχουν μπει στο στόχαστρο επιτηδείων. Κλεμμένες μεταλλικές κατασκευές, κατεστραμμένα παγκάκια και ακαθαρσίες σχεδόν σε κάθε γωνιά του συνθέτουν το σκηνικό ντροπής για έναν από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου της πόλης.
Το «λίφτινγκ» στο πάρκο των 277 στρεμμάτων είχε κοστίσει περισσότερα από 10.000.000 ευρώ, γεμίζοντας αισιοδοξία τους φανατικούς φίλους του, περπατώντας όμως σήμερα σε αυτό ελάχιστα θυμίζουν ότι η ανάπλαση ολοκληρώθηκε μόλις πρόσφατα.
Εγκατάλειψη
Ενδεικτικό της εγκατάλειψης και του μαρασμού είναι το γεγονός ότι άγνωστοι κατάφεραν με την ησυχία τους να «σηκώσουν» ολόκληρη παιδική χαρά, αφήνοντας μόνο τους ξύλινους σκελετούς των παιχνιδιών να θυμίζουν ότι κάποτε εκεί έπαιζαν παιδιά! Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών που το επισκέπτονται σχεδόν σε καθημερινή βάση τονίζουν ότι από την πρώτη μέρα που το Πεδίον του Αρεως παραδόθηκε στους πολίτες, μετά την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης, ξεκίνησε ένα... πλιάτσικο, ενώ γρήγορα έγινε κέντρο ανομίας. Τον περασμένο μήνα η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και την Αστυνομία, πραγματοποίησε αλλεπάλληλες επιχειρήσεις «αποξήλωσης αυθαίρετων κατασκευών και απομάκρυνσης περιθωριακών στοιχείων», προετοιμάζοντας ουσιαστικά το έδαφος για το βραδινό λουκέτο που μπαίνει πλέον καθημερινά σε όλες τις εισόδους του. Σήμερα, σχεδόν έναν μήνα μετά την εφαρμογή του μέτρου, οι επισκέπτες του παραδέχονται ότι έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν το επισκέπτονταν μετά τη δύση του ηλίου και ότι ακόμη και τώρα που το Πεδίον του Αρεως παραμένει κλειδωμένο, τις βραδινές ώρες πολλοί βρίσκουν ακόμη τρόπο να εφορμούν σε αυτό, αφήνοντας μάλιστα πίσω τους ακαθαρσίες, σύριγγες και... χρησιμοποιημένα προφυλακτικά!
Αγγελος Σκορδάς

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση