GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παραλαβή πρώτων οχημάτων MAN από τη Νέα Ζηλανδία

Τα πρώτα 40 οχήματα τακτικών μεταφορών κατασκευής Rheinmetall MAN παρέλαβαν οι ένοπλες δυνάμεις της Νέας Ζηλανδίας από τη Rheinmetall M...

Τα πρώτα 40 οχήματα τακτικών μεταφορών κατασκευής Rheinmetall MAN παρέλαβαν οι ένοπλες δυνάμεις της Νέας Ζηλανδίας από τη Rheinmetall MAN Military Vehicles Australia (RMMVA).

Όπως είναι γνωστό οι ένοπλες δυνάμεις της Νέας Ζηλανδίας αντικαθιστούν τα εν υπηρεσία οχήματα τακτικών μεταφορών Unimog με τα υψηλής κινητικότητας HX60 4×4 μεταφορικής ικανότητας 6 τόνων σε ποικίλες διαμορφώσεις μεταφοράς φορτίου συμπεριλαμβανομένων και εξοπλισμένων με εργάτη.

Η παράδοση των πρώτων 40 οχημάτων έγινε στο πλαίσιο της ύψους 74 εκατ. ευρώ σύμβασης που ανατέθηκε τον Απρίλιο του 2013 στη RMMVA, θυγατρικής της Rheinmetall MAN Military Vehicles GmbH (RMMV), για την προμήθεια περισσότερων από 200 οχημάτων.

Η σύμβαση περιλαμβάνει την προμήθεια τριών βασικών εκδόσεων (6 τόνων 4×4, 9 τόνων 6×6 και 15 τόνων 8×8) σε 10 συνολικά παραλλαγές (όπως για παράδειγμα ανατρεπόμενα για το Μηχανικό Μάχης, εξοπλισμένα με σύστημα διαχείρισης φορτίου συσκευασμένου σε παλέτες ή εμπορευματοκιβώτια, ρυμουλκά και ημι-ρυμουλκούμενα για τη μεταφορά βαρέων οχημάτων και υλικού).

Μερικά από τα οχήματα θα είναι εξοπλισμένα με εργάτη ή και γερανό ώστε να έχουν τη δυνατότητα πλήρως αυτόνομης λειτουργίας φορτο-εκφόρτωσης. Η σύμβαση εκτός της προμήθειας των οχημάτων τακτικών μεταφορών περιλαμβάνει επίσης την προμήθεια συλλογών θωράκισης, σταθμών και εστόρων οπλισμού, ειδικού εξοπλισμού, ανταλλακτικών και υπηρεσιών λογιστικής υποστήριξης, εκπαίδευσης και διαχείρισης του προγράμματος.
defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση