GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Δίνουν τα χέρια» ΔΕΣΦΑ - Socar

Σήμερα αναμένεται να υπογράψει η αζέρικη Socar τη συμφωνία για την εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσ...

Σήμερα αναμένεται να υπογράψει η αζέρικη Socar τη συμφωνία για την εξαγορά πλειοψηφικού ποσοστού του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ).

Η Socar εξαγοράζει το 31% της ΔΕΣΦΑ από την ελληνική κυβέρνηση και το 35% από τα ΕΛΠΕ. Από την πώληση του ΔΕΣΦΑ το ελληνικό δημόσιο θα εισπράξει περίπου 188 εκατ. ευρώ και τα Ελληνικά Πετρέλαια περί τα 212 εκατ. ευρώ.

Η συμφωνία θα υπογραφεί από την Socar και το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Το κόστος εκτιμάται στα 400 εκατ. ευρώ.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει ότι θα βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την ομάδα της Socar, που θα συνεχίσει τις εργασίες της στην Ελλάδα, προκειμένου να υλοποιηθεί επιτυχώς η μετάβαση στη νέα μετοχική δομή της ΔΕΣΦΑ, που θα ανοίξει νέες προοπτικές ανάπτυξης τόσο για την ίδια την εταιρεία όσο και για την εγχώρια αγορά ενέργειας και κατ' επέκταση για την εθνική οικονομία.
dealnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση