GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πότε λήγει η προθεσμία για τις 102 δόσεις για τα αυθαίρετα

Ενημερωθείτε για τις καταληκτικές προθεσμίες σχετικά με την τακτοποίηση των αυθαιρέτων «Όσοι σπεύσουν να το δηλώσουν, θα ωφε...

Ενημερωθείτε για τις καταληκτικές προθεσμίες σχετικά με την τακτοποίηση των αυθαιρέτων

«Όσοι σπεύσουν να το δηλώσουν, θα ωφεληθούν από πολλές δόσεις στην αποπληρωμή του προστίμου. Όσο νωρίτερα δηλώσουν οι πολίτες κάποιο αυθαίρετό τους, τόσο περισσότερο χρονικό διάστημα θα έχουν για να αποπληρώσουν το αναλογούν πρόστιμο. Διάστημα που φτάνει σχεδόν τα εννέα χρόνια», δήλωσε σχετικά με το θέμα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης και προσέθεσε πως «η Πολιτεία έχει πλέον τη βούληση και τα εργαλεία για να εντοπίσει τα αυθαίρετα κτίσματα και να σταματήσει την πρακτική της αυθαίρετης δόμησης».

Επιπλέον, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ, προβλέπονται εκπτώσεις, που φτάνουν μέχρι το 85%, ειδικά για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις προθεσμίες, σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, ισχύουν συγκεκριμένα τα εξής:

Για όσους έχουν ενταχθεί στις διατάξεις του νόμου 4014/2011 και έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές ή έχουν πληρώσει μόνο παράβολο μεταφέρονται υποχρεωτικά στις διατάξεις του νέου νόμου 4178/2013 μέχρι τις 7/8/2014, ενώ από ‘κει και πέρα, η ένταξή τους γίνεται εξαρχής και όχι με μεταφορά δήλωσης από το 4014/2013, χάνοντας όχι μόνο το προνόμιο των περισσοτέρων δόσεων, αλλά με την υποχρέωση πληρωμής και νέου παραβόλου.

Σε όσους κάνουν νέα δήλωση αυθαιρέτου ή κτιρίου με αυθαιρεσία έως και 7/2/2014, παρέχονται οι εξής τρόποι εξόφλησης του ενιαίου ειδικού προστίμου:

-Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης, έκπτωση 20%, με προθεσμία καταβολής έως και την 10/2/2014.

-Σε περίπτωση εξόφλησης του 30%, έκπτωση 10%, με προθεσμία καταβολής έως και την 10/2/2014, ενώ οι επόμενες προς εξόφληση δόσεις δύναται να είναι μηνιαίες ή τριμηνιαίες.

-Για 102 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστο ποσό δόσης 50 ευρώ, προθεσμία καταβολής των πρώτων 6 δόσεων έως και την 10/2/2014.

-Για 17 εξαμηνιαίες δόσεις με ελάχιστο ποσό δόσης 300 ευρώ, προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης έως και την 10/2/2014

Για όσους έχουν ήδη ενταχθεί στο νόμο 4014/2011, κατά την μεταφορά των στοιχείων των δηλώσεων στο νόμο 4178/2013 ισχύουν οι εξής τρόποι πληρωμών:

-Για εφάπαξ πληρωμή χωρίς έκπτωση, ή για μηνιαίες δόσεις με τον 4014, με το νέο τρόπο εξόφλησης με το νέο νόμο δίνεται η δυνατότητα μηνιαίων δόσεων με ελάχιστο ποσό τα 50 ευρώ, ενώ οι τριμηνιαίες δόσεις στον παλιό νόμο, αντίστοιχα μπορούν να μετατραπούν σε εξαμηνιαίες, με ελάχιστο ποσό τα 300 ευρώ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Πηγή: www.news247.gr

2 σχόλια

  1. Μπούτζουκας Τηλέμαχος30 Ιαν 2014, 9:33:00 μ.μ.

    Αυτοί που τα γράφουν αυτά ,άλλα και ο νόμος είναι πάρα πολύ πίσω από την καθημερινότητα.. Η δεν θέλουν να πάρουν χρήματα και γιατί: οικοπέδα εξ αδιαιρέτου με αυθαίρετο ΑΛΛΑ με συμβόλαια με νόμο που είναι στο ν/σ για την πολιτική γης του Υπουργείου Aγροτικής Aνάπτυξης και Tροφίμων εντάχθηκε διάταξη που καταργεί το άρθρο 1 του ν.431/1968, το οποίο απαγόρευε την κατάτμηση των τεμαχίων της οριστικής διανομής. Επίσης εντάχθηκε διάταξη που εγκυροποιεί όλες τις συμβολαιογραφικές πράξεις που έγιναν κατά παράβαση του ν.431/68. την διάταξη αυτή λύνεται σε σημαντικό βαθμό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες..

    Όμως αν θέλεις να μπεις στο νόμο περί Νομιμοποίηση Αυθαιρέτων βάση του νέου Νόμου (Ν. 4178/2013} ΘΑ πρέπει να θέλει και το 65% των συνδικαιούχων ΑΝ δεν θέλει το 65% σε κράτα όμηρο ...πας στο δικαστήριο δικαιώνεσαι ΑΛΛΑ σου ζητούν να πληρώσεις εκτός το πρόστιμο και άλλο ΕΝΑ για την κατοχυρώσει που έχεις δικαστική απόφαση!!!! Αντι λοιπών να δεχτούν να μπεις στην ρυθμίσει και ΝΑ ΕΙΣΠΡΆΞΟΥΝ ΧΡΉΜΑΤΑ και μετά όσοι δεν έχουν μπει π.χ 2-3 ιδιοκτήτες να έχουν την ευθύνη τους ..σε κρατάνε όμηρο ...

    Είναι μια τρέλα ΑΥΤΌ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ... έχουν τα συμβόλαια σου αεροφωτογραφίες, ΙΚΑ , ΤΙΜΟΛΌΓΙΑ πότε χτίστηκε, τοπογραφικό, ΔΙΚΑΣΤΙΚΉ ΑΠΌΦΑΣΉ ότι δεν είναι δάσος η ρέμα ΚΑΙ ΟΜΩΣ η γραφειοκρατία καλά κρατεί...

    Εμ δεν πάμε έτσι που-θε-νά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπούτζουκας Τηλέμαχος30 Ιαν 2014, 9:34:00 μ.μ.

    ΑΑΑ και δεν έχω αυθαίρετο{ας το ψάξουν} ΑΛΛΑ ΑΚΟΥΩ το κόσμο και τους λέει να πάνε να γαμηθούναι...ΕΣΤΙ ΑΠΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση