GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Περίπου το 24,6% των Σέρβων πολιτών είναι εκτεθειμένοι στον κίνδυνο της φτώχειας

Περίπου το 24,6% των Σέρβων πολιτών είναι εκτεθειμένοι στον κίνδυνο της φτώχειας, μ' αυτούς που είναι άνω των 18 να αντιμετωπίζουν ...

Περίπου το 24,6% των Σέρβων πολιτών είναι εκτεθειμένοι στον κίνδυνο της φτώχειας, μ' αυτούς που είναι άνω των 18 να αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο. Στον αντίποδα, μικρότερος είναι... ο κίνδυνος για όσους έχουν ξεπεράσει τα 65 χρόνια ζωής καθώς και για τους συνταξιούχους.

Τα παραπάνω συμπεράσματα προκύπτουν από στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Γραφείο Στατιστικής της Σερβίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Beta.

Στο μεταξύ, τα νοικοκυριά με δύο ενήλικες και τρία ή περισσότερα προστατευόμενα μέλη συγκέντρωναν το μεγαλύτερο ποσοστό ρίσκου το 2012 (44,4%) καθώς και η μονογονεϊκές οικογένειες (36,2%), σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο διευθυντής της Στατιστικής Υπηρεσίας Ντράγκαν Βουκμίροβιτς, στην καθιερωμένη ετήσια συνέντευξη Τύπου, στις αρχές της εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Σερβία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας χωρών της περιοχής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) σε ό,τι αφορά τον κίνδυνο έκθεσης των πολιτών της στη φτώχεια. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω κατάλογος δεν περιλαμβάνει τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, την Αλβανία και την ΠΓΔΜ, καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμα στοιχεία για τις τρεις αυτές χώρες.

Ο κ. Βουκμίροβιτς δήλωσε ότι το όριο έκθεσης σε συνθήκες φτώχειας για ένα νοικοκυριό μ' ένα μόνο άτομο είναι περίπου 120 ευρώ.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην επικράτεια της Σερβίας (εκτός Κοσόβου) από τις 6 Μαΐου έως τις 17 Ιουνίου.
kerdos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση