GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λίβανος: Επτά άνθρωποι νεκροί

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ αυτών και πέντε παιδιά, από τη ρίψη οβίδων από τη Συρία στη μεθοριακή πόλη Άαρσαλ του Λιβάνου, όπως...


Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ αυτών και πέντε παιδιά, από τη ρίψη οβίδων από τη Συρία στη μεθοριακή πόλη Άαρσαλ του Λιβάνου, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι. Πρόκειται για τον βαρύτερο απολογισμό από επίθεση τέτοιου...
είδους μετά την έναρξη της κρίσης στη Συρία.

«Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 ακόμη τραυματίστηκαν από τη ρίψη οβίδων από την άλλη πλευρά των συνόρων, οι οποίες έπεσαν στην Άαρσαλ», διευκρίνισε μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Σουλεϊμάν αντέδρασε ζητώντας από τον στρατό «να προστατεύσει» τα μεθοριακά χωριά από τέτοιου είδους επιθέσεις.

Αξιωματούχος της πόλης δήλωσε ότι πέντε από τους νεκρούς ήταν παιδιά, τρία εκ των οποίων ανήκαν στην ίδια οικογένεια.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε μια ομάδα τζιχαντιστών με την ονομασία το λιβανέζικο Μέτωπο αλ Νόσρα, που μέχρι στιγμής ήταν άγνωστη.

Η Άαρσαλ, η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι σουνίτες και υποστηρίζουν την εξέγερση εναντίον του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Συρία και χρησιμοποιείται ως πέρασμα από τους πρόσφυγες, αλλά και για τους σύρους εξεγερμένους και για όπλα, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Εδώ και ένα χρόνο είναι στόχος αεροπορικών επιδρομών από τον τακτικό στρατό της Συρίας, ο οποίος λέει ότι βάλλει εναντίον ανταρτών. Στην πόλη έχουν πέσει και πολλές οβίδες προερχόμενες από τη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο της δημαρχίας της πόλης, τον Άχμαντ αλ Χοντζάιρι, οι κάτοικοι «είναι πανικόβλητοι, αγανακτισμένοι. Πληρώνουμε για την κρίση στη Συρία. Αυτό που συνέβη σήμερα είναι φοβερό».

athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση