GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μειώθηκε η ανεργία στη Γερμανία

Ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιανουάριο, στο χαμηλότερο επίπεδο για σχεδόν ένα έτος...


Ο αριθμός των ανέργων στη Γερμανία μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιανουάριο, στο χαμηλότερο επίπεδο για σχεδόν ένα έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης της χώρας.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 28.000 πρόσωπα, σε 2,927 εκατομμύρια, ενώ το ποσοστό ανεργίας της Γερμανίας παρέμεινε σταθερό στο 6,8%, έναντι ενός μέσου όρου 12% στην ευρωζώνη. Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση του αριθμού των ανέργων κατά 5.000.
Το Βερολίνο βασίζεται στην εγχώρια ζήτηση για να συνεχισθεί η ανάκαμψη της γερμανικής οικονομίας εφέτος, καθώς η αδυναμία της παγκόσμιας οικονομίας βαραίνει στις εξαγωγές.
Οικονομολόγοι σημείωναν ότι ο ήπιος χειμώνας πιθανόν να συνέβαλε στην ισχυρή επίδοση της αγοράς εργασίας, η οποία με τη σειρά της μπορεί να τονώσει την κατανάλωση στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση