GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σώος ο απαχθείς επιχειρηματίας Μ. Καραμολέγκος

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση ομηρείας του 60χρονου επιχειρηματία Εμμανουήλ Καραμολέγκου, ιδιοκτήτη της αρτοβιομηχανίας «Καραμολέγκος»,...


Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση ομηρείας του 60χρονου επιχειρηματία Εμμανουήλ Καραμολέγκου, ιδιοκτήτη της αρτοβιομηχανίας «Καραμολέγκος», ο οποίος απήχθη το βράδυ της Τρίτης ενώ επέστρεφε στο σπίτι του στην Παλαιά Πεντέλη.
Παρά το γεγονός ότι η υπόθεση εξιχνιάστηκε σε λιγότερο από 18 ώρες, οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για ένα πραγματικό θρίλερ με πολλές διακυμάνσεις, αφού κατά τη διάρκεια της εξαφάνισης του κ. Καραμολέγκου, οι ειδικοί της ΕΛΑΣ εξέφραζαν την ανησυχία τους ακόμη και για την ζωή του γνωστού επιχειρηματία.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αξιωματικοί της Ασφάλειας κατάφεραν να εντοπίσουν το κρησφύγετο των δραστών στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων, να φτάσουν στην περιοχή και να συλλάβουν ένα εκ των δραστών, εκμεταλλευόμενοι ένα λάθος των απαγωγέων. Κατά πληροφορίες, το λάθος των απαγωγέων ήταν ότι έκαναν πολλές τηλεφωνικές επαφές με την οικογένεια του Εμμανουήλ Καραμολέγκου, διαπραγματευόμενοι τα λύτρα που απαιτούσαν για να απελευθερώσουν τον επιχειρηματία. Κατά πληροφορίες οι κακοποιοί αξίωναν δύο εκατομμύρια ευρώ για να απελευθερώσουν τον επιχειρηματία.
Χρησιμοποιώντας το λογισμικό ενός ειδικού προγράμματος, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το στίγμα των τηλεφώνων, έφτασαν στα ίχνη των απαγωγέων, οργάνωσαν την επιχείρηση και απελευθέρωσαν τον 60χρονο Εμμ.Καραμολέγκο ενώ παραλλήλως συνέλαβαν ένα εκ των δραστών.
Η εκδοχή της εκούσιας παράδοσης ενός δράστη

Σύμφωνα με μια εκδοχή που διακινείται την τελευταία ώρα αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί από την ΕΛΑΣ, ο εντοπισμός του επιχειρηματία έγινε όταν ένας εκ των δραστών παραδόθηκε αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα της Κερατέας, οπότε και έληξε η υπόθεση της ομηρίας.
Οι πληροφορίες που ενισχύουν το σενάριο αυτό αναφέρουν ότι την ώρα που οι αστυνομικοί είχαν φτάσει στα ίχνη των δραστών παρακολουθώντας τα κινητά τηλέφωνα, ο Εμμανουήλ Καραμολέγκος είχε πείσει έναν εκ των απαγωγέων του να παραδοθεί. Κατά την εκδοχή αυτή, με δεδομένο ότι ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, ο Αλβανός απαγωγέας εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατέας μαζί με τον Εμμανουήλ Καραμολέγκο και παραδόθηκαν.
Αργά το απόγευμα έγινε γνωστό ότι συνελήφθη και ο δεύτερος εκ των απαγωγέων στην περιοχή του Μαρκόπουλου Αττικής. Η σύλληψή του ήταν περιπετειώδης, αφού οι αστυνομικοί τον εντόπισαν σε ένα ΤΑΧΙ το οποίο και σταμάτησαν σε μπλόκο. Ο δράστης προσπάθησε να ξεφύγει μέσα από τα χωράφια αλλά οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν και κατάφεραν να τον πιάσουν.
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας για τον εντοπισμό του τρίτου δράστη της αρπαγής του επιχειρηματία. Πρόκειται για έναν Ελληνα ο οποιος φέρεται ως ο εγκέφαλος της συμμορίας. Και οι τρεις σύμφωνα με πληροφορίες εργάζονταν στις επιχειρήσεις του κ. Καραμολέγκου.
Το χρονικό της απαγωγής

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η απαγωγή σημειώθηκε στις 11 το βράδυ της Τρίτης, την ώρα που ο επιχειρηματίας επέστρεφε με το σπορ αυτοκίνητο του στο σπίτι του στην περιοχή της Παλαιάς Πεντέλης.
Ξαφνικά, στη συμβολή των οδών Κλεισθένους και Όσσας στην περιοχή του Γέρακα οι κακοποιοί πλεύρισαν το αυτοκίνητο του κ. Καραμολέγκου και υποχρεώσαν τον 60χρονο επιχειρηματία να σταματήσει και αφού τον γρονθοκόπησαν τον απήγαγαν.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκηνικό της αρπαγής του επιχειρηματία θυμίζει την απόπειρα απαγωγής του εφοπλιστή Κίκου Μαρτίνου πριν από ένα μήνα στη Βούλα. Δηλαδή δύο αυτοκίνητα έκλεισαν τον δρόμο στον επιχειρηματία και με την απειλή όπλων τον απήγαγαν.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι της απαγωγής προηγήθηκε συμπλοκή του επιχειρηματία με τους άγνωστους δράστες.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση