GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΕΡΙ ΚΟΝΟΜΙ και άλλες προεδρίες...

Σκάσαν μύτη κάτι έσχες βολευτάδων κι υπουργών  κι αλληθωρήσαμαν ούλοι οι υπόλοιποι πτωχομπινέδες αυτής της μπατηρημένης χώρας . Δε...


Σκάσαν μύτη κάτι έσχες βολευτάδων κι υπουργών  κι αλληθωρήσαμαν ούλοι οι υπόλοιποι πτωχομπινέδες αυτής της μπατηρημένης χώρας .
Δελαδή αν και τόπιασα καλώς , ντερβισάδες μου, οι μόνοι ή απ τους λίγους  που αυξήσατε τα εισοδήματα σας , εν μέσω κρίσης και μέτρων και'' βάλτε πλάτη ρε παιδιά να το σώσουμε το μαγαζάκι '' είστε σεις .Το οποίον πάει να πει σας κάθισε μια χαρά η κρίσις. Λίγο πολύ ούλοι κονομηθήκατε. Κάποιοι δε  πάρα πολύ.
   Μήπως την σιγοντάρετε κιόλας?Λέω γω ο αγράμματος Μήτσος. Κάτι τέτοιο μουρμουρίζουν οι απ έξω φίλοι σας,αλλά εμείς βιβαίως και δεν τους πιστεύουμε.Έχομεν  απόλυτη εμπιστοσύνη στο ήθος και στην  εντιμότης που τρέχει απ τα μπατζάκια σας, παιδιά της Σαμαρίνας, ορέ παιδιά καημένα.
   Μόνο ο Κώστας έχασε καμιά 160ριά χελιάρικα. Που? Στις ταβέρνες φυσικά .Είναι πολύ φαγανό το  κουρασμένο αυτό το παιδί. Ντερλίκωμα και διακοπές, διακοπές και ντερλίκωμα. Εχουν έξοδα αυτά τα πράγματα.
  Ενώ ο Γιώργος ε? Εργασιομανής . Δεν ξέρω πόσα κονόμησε διηγώντας  στους άλλους πως κατέστρεψε μιαν ολάκερη χώρα .Μιλάμε για πολύ δυνατό άτομο στις μπίζνες. Και δεν τον εκτιμήσαμε όταν τον είχαμαν.
    Τέλος πάντων  ας μην είμεθα λαϊκιστές , σκοτεινά κέντρα που διαβάλουν τον πολιτικό μας  κόσμο, ύποπτοι πράχτορες  που ρίχνουν  το επίπεδο της πολίτικης αντιπαράθεσης.
 ''Δεν είναι ακριβώς έτσι'' και αλλά τέτοια σοφά  αντέτειναν οι σωτήρες μας .Ευτυχώς  βάλαν και λίγο ,ως πολύ πλάτη τα συστημικά  ΜΜΕ, έπεσε μούγκα βαθειά , το κονόμι ,κονόμι  , πιάσανε εργολαβικώς τα κανάλια παπαρολογώντας ''ας παράξουμεν πολιτική'' και του χρόνου πάλι με υγεία.
  Το οποίον είναι παράνομον να είναι κανείς κονομηθείς Ρε Μήτσε? Ποσώς και περικαλώ αλλά δεν μας είπατε τα πόθεν σας ορέ μάγκες . Κι αν μας είπατε  τα νόμιμα πόθεν σας δεν μας είπατε περί τα της ηθικής των πραγμάτων . Εκεί μόκο κανονικά.
 Θα μο πεις ''τι ηθικές μας  αραδιάζεις τώρα ρε μάπα ?''
   Παρντόν και γράψε λάθος.  Εντάξει ρε Μίλτο έχεις χρήμα,υπουργιλίκι κληρονομικώ δικαιώματι(ως και πλείστοι άλλοι) ανταύγεια στο μαλλί, γουστάρεις μπουζούκι και Πάολα , έριξες και λελουδικό κάνα τριχίλιαρο,  ως αλήθεια- ψέματα λέγουσι οι νταλαβεριτζήδες, χτύπησες και ποτά τρία στο μπαρ με το πρόσωπο ως ισχυρίζεσαι, και που το σφάρμα? Πουθενά ρε μάγκα. Το λάθος ήταν που κείνη την ώρα κάποιος έψαχνε στο σκουπίδι  να φάει ή το χειρότερο να ταΐσει κάνα παιδί του. Και τι φταις εσύ θα μο πεις? Σε Τίποτις. Ως γεγονός το αναφέρω  και μόνον. Εξ άλλου ήταν και πολύ κάτω για να το προσέξεις και να στενοχωρηθείς.
 Δεν θα κατέβαινε και το  chivas, θα χαλιόταν και το προσώπατο. Νομίζω?
Εξ άλλου από λάθη ούλοι κάνομεν . Τώρα τελευταία και ο Μισέλ. Τα πλερώνει όμως . Τζέντερμαν. Έστω κι αν δεν τον άφησαν να ηρεμήσει  κει στην μαύρη ξενιτιά. Αυτός ένας απόκληρος, ένας συνταξιούχος.
Ταξίδια πάει κι ο αντιμνιμονιακός και ψεκασμένος πρόεδρος Πάνος . Αυθημερόν στην Ελβετία . Με διαστημόπλοιο. Σβελτάδα όπως τότενες που έτρεχε αλαφιασμένος με τα παντελόνια κατεβασμένα ένεκα  φάπας. Ναι σε σαλέ μωρέ περί ξεκούρασις. Παρέα με τη Γιάννα και άλλους κοινούς   αθρώπους. Όχι, θα γυρίσει. Έχει να κάνει κάτι  δηλώσεις για την καταστροφή του πτωχού και ψεκασμένου Ελληνα. Να τσακωθεί στο τουίτερ με την υστερική τηλεπερσόνα του 25ευρου , να κάνει και καμιά τριανταριά αγωγές στα πέριξ, έτσι ν αποκατασταθεί πάσα αδικία στο πρόσωπο του.
Βέβαια τζάμπα κόπο θα κάνει γιατί έχουμε ήδη σωθεί απ τον Βαγγέλη. Ποιον Βαγγέλη?. Αυτόν τον ευτραφή ρήτορα  με τα κατομμύρια καταθέσεων και τον άλλον τον κολλητό του τον αμετακίνητο  Σαμαρά με τον αντιγραφέα υιό (αλήθεια απολύθηκε η κακιά καθηγήτρια που έπιασε τον υιό να αντιγράφει Χημεία? Στο μαγαζί μας ρε?)  Εξ άλλου μην την ψάχνετε σοσιαλιστές και δεξιοί γίναμε ένα, ίνα σώσουμε την πάρτη μ....παρντόν τη χώρα μας.
      Αδελφές και παλληκάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια τελικώς.
Βέβαια στο παιχνίδι ήταν και κάτι αριστερές εξαπατηθείσες παρθένες . Ήταν μεν κονομημένες αλλά δεν τόθελαν. Το σύστημα έφταιγε.'' Να μην το εκμεταλευθώμεν? Να  μην το ρίξωμεν εκ των έσω?'' Σύντροφε Τσακαλώτε?. Μα είναι ανήθικο νάσαι αριστερός και κονομημένος?  Ποσώς ορέ Τσουκαλά.. Αλλά να κονομάτε από κει που υποτίθεται πολεμάτε?¨Ηγουν γλείφετε κει που φτύνετε?. Αυτό κι αν δείχνει ήθος.  Γίνατε ρεζίλια των σκυλιώνε ως και στις Σκουριές. Τόλεγα  έρμος ότι πουλήσατε παπά βαρβάτο κει πάνω. . Υγιαίνετε στων κορόιδων την κασίδα το λοιπόν.
 Είμαστε και στην προεδρία λέει της Ευρώπης . Τι του λείπει του ψωριάρη? Σκούφια με μαργαριτάρι.
  Εν τω μεταξύ τα σκάνδαλα σκάζουν ωσάν μπόμπες μολότοφ , αβέρτα. Ο ουμανιστής φιλόσοφος , φίλος του Ταρζάν, Χριστόδουλος Ξηρός, βολτάρει ελεύθερος,  καθ ότι στενοχωρήθηκε απ την πολύ κλεισούρα των φυλακών .Τι είναι οι έξι άνθρωποι που έφαγε? Τίποτις.Είχε ιδεολογική κάλυψις οπότε  δικαιούται κοπάνας. Ετσι συντρόφια?
Πάντως  μέγα πλήθος καραγκιόζηδων που έχουν εμπλακεί στην πολιτική ζωή του τόπου , ξεφτιλίζοντας την, συνεχίζουν τις παπαραστάσεις τους κανονικά. Κάτι ανεμοδαρμένοι στρατηγοί κάτι  γαμίκοι νεωτεριστές ιστορικοί και συγγραφείς  ,κάτι Παπασούρες αναρχοαυτόνομοι, κάτι  επιδοτούμενοι αγροξενοδόχοι  και πάει λέγοντας και τελειωμό δεν έχει .Το ρεπερτόριο ατελείωτο ως και οι πρωταγωνιστές .
Τέλος πάντων ως και η μόνη ευημερούσα τάξις εν τη  μνημονιακή Ελλάδι μέρες που είναι, σας εύχομαι χρόνια σας πολλά, τυραγνισμένα μας αδέρφια, νάστε πάντα καλά να μας δουλεύετε κανονικά και πάντα γεροί και καταφερτζήδες να μας κρατάτε σ αυτό το επίπεδο, οι κακεντρεχείς το λένε χάλι, ώστε σεις να κάνετε παιχνίδι για πάρτη σας , και μόνον , και μείς από κάτω εκστασιασμένοι  ψοφοδεείς, να σας παλαμοκροτάμε.
 Τόπε  ο άλλος που αυτοκτόνησε στην Πρέβεζα
 ...Αν τουλάχιστον, μέσα στους ανθρώπους
αυτούς, ένας επέθαινε από αηδία....
Σιωπηλοί, θλιμμένοι , με σεμνούς τρόπους,
θα διασκεδάζαμε  όλοι στην κηδεία.
                                                        Κ. Καρυωτάκης ''Πρέβεζα""'
            Γειά χαρά νταν μάγκες
Μήτσος Τούφας

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση