GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι μεγαλοφειλέτες του Δημοσίου απτόητοι την επιχειρηματική δράση τους και αλλοι φυλακίζονται

Γράφει ο Β. Νουλέζας   Δικηγόρος.  Δέν κατανοώ ειλικρινά τήν αμιγώς... ελληνική πρακτική και τήν αβελτηρία τής εκάστοτε ΔΟΥ δηλ τ...


Γράφει ο Β. Νουλέζας 
 Δικηγόρος.

 Δέν κατανοώ ειλικρινά τήν αμιγώς... ελληνική πρακτική και τήν αβελτηρία τής εκάστοτε ΔΟΥ δηλ του Υπουργείου Οικονομικών πού κόπτεται να συλλέξει φόρους και έσοδα όπως επιτάσσει η Τρόικα, να υποβάλλει κατά πάγια τακτική μήνυση στόν αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών του τόπου κατοικίας του οφειλέτη, για παράβαση τού Ν.1882/90 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, στό Δημόσιο,ώστε αυτός να διωχθεί ποινικά και να καταδικασθεί ενδεχομένως από τό Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο με μία βαριά ποινή χωρίς τήν αναγνώριση ελαφρυντικών και να πληρώσει αφού η ποινή του μεταραπεί πρός 5 η 10 ευρώ ημερησίως η να ασκήσει Εφεση,αντί να επιδιώκουν στά Αστικά Δικαστήρια τήν αναγκαστική είσπαραξη μέ εκδοση διαταγής πληρωμής η αγωγή και ρευστοποίηση,εκπλειστηρίαση της ακίνητης περιουσίας τών μεγαλοοφειλετών πού δέν καταβάλλουν συστηματικά,υπαίτια παρακρατηθέντα ΦΠΑ,φόρους καταλογισθέντες και άλλες ληξιπρόθεσμες οφειλές,όμως ανοίγουν μέ τό πρόσχημα τής πτώχευσης ,δηλ.στάσης πληρωμών μετά από ενα καλοσχεδιασμένο κανόνι στήν αγορά ,καινούργιες επιχειρήσεις μέ άλλη επωνυμία και διαβιούν πολυτελώς.

Αντιθέτως εξοργιστικά μικροοφειλέτες επαγγελματίες η μεροκαματιάρηδες τιμωρούνται αυστηρότατα αν οφείλουν 10.000 συν ενα ευρώ μέ εξοντωτικές ποινές.
Στην Ιταλία εδώ καί δεκαετίες η λεγόμενη Guardia di Finanza ελληνιστί Οικονομική Αστυνομία παρακολουθεί αυτούς τούς επιτήδειους επιχειρηματίες που ζημιώνουν τό Δημόσιο ,τούς συλλαμβάνει αφού συλλέξει στοιχεία τής εγκληματικής συμπεριφοράς τους μέ τήν αυτόφωρη διαδικασία και τούς στέλνει αλυσοδεμένους στόν αρμόδιο Εισαγγελέα μέ την κατηγορία τής διακεκριμμένης απάτης σέ βάρος τού Δημοσίου και από εκεί στήν φυλακή δεσμεύοντας με εισαγγελική διάταξη όλα τα αποκρυφθέντα περιουσιακά στοιχεία τους,μόνον ετσι λειτουργεί αξιόπιστα και σοβαρά ,αλλά και δίκαια ενα Κράτος..

1 σχόλιο

  1. Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΔΡΑΚΑ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΝΔ, ΕΧΑΣΕ ΤΑ "ΟΠΟΙΑ" ΛΟΓΙΚΑ ΤΗΣ

    "Ούτε η αθεΐα ενοχοποιεί κάποιον, ούτε η ορθόδοξη πίστη αθωώνει τα εγκλήματα κάποιου"!!

    Η θρασύτητα, η αμορφωσιά, ο αναχρονισμός και η υποκρισία της Δεξιάς δεν έχουν ούτε όρια, ούτε τσίπα!

    Η πατριδοκαπηλία (Ποιοί;; ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ!) και η θρησκειοκαπηλία είναι σύμφυτα της Δεξιάς και γνωστά τοις πάσι!

    Κάνοντας το σταυρό του, ο δεξιός διερμηνέας των Γερμανών, φορώντας την κουκούλα, καταδείκνυε με το δάχτυλο, τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

    Αργότερα, φιλώντας το σταυρό, ο δεξιός δεσμοφύλακας, βασάνιζε τους αγωνιστές στις εξορίες και στις φυλακές!

    Επί Χούντας οι δεξιοί "πατριώτες" (όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως συνεργάτες των Ναζί στην Κατοχή!), ο Μάλλιος, ο Μπάμπαλης, ο Κραββαρίτης, ο Καραπαναγιώτης, ο Σπανός, ο Λάμπρου και όλα τα λοιπά ανθρωπόμορφα κτήνη-βασανιστές, ήταν "σούπερ" Χ.Ο.!!!

    Οι δολοφόνοι του Λαμπράκη, του Πέτρουλα, του Χαλκίδη, ήταν επίσης "σούπερ" Χ.Ο.

    Εκτός από θρασείς και υποκριτές, είσαστε και γελοιότατοι εκεί στο Μαξίμου και στη μονταζιέρα της "Ομάδας αλήθειας", εκεί στη Συγγρού!!

    Ο λαός δεν τρώει το κουτόχορτο σας.

    Το πολιτικό σας τέλος έρχεται λίαν συντόμως και γι’ αυτό έχετε "χεστεί" από το φόβο σας!

    Και θα είναι φριχτό κι επίπονο για τις μίζερες και ματαιόδοξες ψυχές σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση