GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ΟΟΣΑ βλέπει βελτίωση στις οικονομίες των χωρών της Ευρωζώνης

Η προοπτική των ανεπτυγμένων οικονομιών βελτιώνεται καθώς η αναπτυξιακής ορμή στην Ευρωζώνη ανεβάζει ταχύτητα, αν και οι ανησυχίες λόγ...

Η προοπτική των ανεπτυγμένων οικονομιών βελτιώνεται καθώς η αναπτυξιακής ορμή στην Ευρωζώνη ανεβάζει ταχύτητα, αν και οι ανησυχίες λόγω της κρίσης παραμένουν, σύμφωνα με τον μηνιαίο σύνθετο δείκτη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
Όπως ανακοίνωσε ο ΟΟΣΑ, ο δείκτης του ο οποίος καλύποτει 33 χώρες-μέλη, υποδηλώνει ότι η παγκόσμια ανάπτυξη επιταχύνεται και θα αγγίξει το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2011.

Ο δείκτης ο οποίος καταγράφει πρόωρες ενδείξεις των σημείων καμπής της οικονομικής δραστηριότητας, αυξήθηκε στο 100,9 τον Νοέμβριο του 2013 από 100,7 τον Οκτώβριο, συνεχίζοντας να κινείται πάνω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο του 100.

Η Ευρωζώνη είδε μια «θετική αλλαγή της συγκυρίας», όπως επισημαίνει ο ΟΟΣΑ, με τον συγκεκριμένο δείκτη να αυξάνεται στο101,0 τον Νοέμβριο, από 100,8 τον προηγούμενο μήνα, δείχνοντας βελτίωση των προοπτικών των τριών μεγαλύτερων οικονομιών της περιοχής, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία.

Όπως αναφέρεται, στη Γαλλία ο δείκτης αυξήθηκε ελαφρά τον Οκτώβριο στις 100,3 μονάδες, από 100,2 τον Σεπτέμβριο.

Εν τω μεταξύ η ανάπτυξη συνέχισε να γίνεται πιο ισχυρή στις ΗΠΑ, με τον δείκτη για την μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου να αυξάνεται στο 101,0 το Νοέμβριο από το 100,9 τον Οκτώβριο του περασμένου έτους..

Η οικονομία της Ιαπωνίας ενισχύθηκε από την μεγάλη νομισματική τόνωση της οικονομίας το 2013, κατέγραψε επίσης βελτίωση, με τον δείκτη να αυξάνεται στο 101,4 τον Νοέμβριο από 101,2 τον Οκτώβριο.

Η εικόνα των προοπτικών των αναπτυσσόμενων οικονομιών είναι πιο μικτή, με την Κίνα να καταγράφει μια «διστακτική θετική αλλάγη της τάσης», καθώς ο δείκτης αυξήθηκε στο 99,4 από 99,3.

Στην Ινδία, ο ΟΟΣΑ σημείωσε ότι η ανάπτυξη παραμένει κατώτερη του μακροπρόθεσμου μέσου όρου, με τον δείκτη να παραμένει αμετάβλητος στο 97,5, ενώ η Ρωσία παρέμεινε κοντά στον μακροπρόθεσμο μέσο όρο, στο 99,6, για τρίτο συνεχόμενο μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση