GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θεσσαλία: Ιερέας μέλος σπείρας που έκλεβε εικόνες!

Ένας 34χρονος ιερέας φέρεται ως στέλεχος κυκλώματος ιερόσυλων που ρήμαζαν ναούς και μονές σε όλη τη Θεσσαλία, κλέβοντας εικόνες, ιερ...


Ένας 34χρονος ιερέας φέρεται ως στέλεχος κυκλώματος ιερόσυλων που ρήμαζαν ναούς και μονές σε όλη τη Θεσσαλία, κλέβοντας εικόνες, ιερά σκεύη και εκκλησιαστικά κειμήλια μεγάλης αξίας, τα οποία συνέχεια πωλούσαν σε ενδιαφερόμενους συλλέκτες. Μαζί του, συνελήφθησαν τρεις Έλληνες -δύο γυναίκες ηλικίας 56 και 55 χρόνων και ένας 42χρονος άνδρας- και ένας 42χρονος Αλβανός.
Ένας αστυνομικός που επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον 42χρονο και τον Αλβανό παριστάνοντας τον υποψήφιο αγοραστή», συμφώνησε να αγοράσει ένα Πεντηκοστάριο και ένα φωτοστέφανο αντί 60.000 ευρώ.
Έπειτα, από πολυήμερες επικοινωνίες και αφού οι δράστες άλλαξαν το σημείο συνάντησης, το τελικό ραντεβού κλείστηκε σε μια καφετέρια έξω από την πόλη της Λάρισας. Μόλις έφτασαν οι δράστες με Ι.Χ. αυτοκίνητο, οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν και στο όχημα βρήκαν μία ξύλινη ορθογώνια εικόνα της Αγίας Παρασκευής διαστάσεων 30x65x3 εκατοστών, άλλη μια ξύλινη εικόνα του ένθρονου Ιησού που κρατά τη γη σε σφαίρα διαστάσεων 55x51x2 εκατοστών, ένα βιβλίο «Πεντηκοστάριο» με ξύλινη επένδυση και δερμάτινη στάχωση του 1.765 μ.Χ. διαστάσεων 29,5x21x26 εκατοστών και ένα ασημένιο φωτοστέφανο.
Όπως αποδείχθηκε, ο ιερέας είχε παραδώσει τα θρησκευτικά αντικείμενα στον Αλβανό πριν από δύο χρόνια για να τα πουλήσει και εκείνος τα έδωσε για φύλαξη στην 56χρονη, η οποία τα κράτησε ένα χρόνο και τα παρέδωσε στην 55χρονη που τα έκρυψε στο σπίτι της. Το πρωί της Κυριακής, τα παρέδωσε στον αλλοδαπό για να πωληθούν. Στο πλαίσιο νομότυπων ερευνών κατασχέθηκαν εννέα ξύλινες εικόνες, ένας ξύλινος σταυρός, ένα μεταλλικό νόμισμα, δύο εκκλησιαστικά βιβλία, τέσσερις λειψανοθήκες με λείψανα αγίων, μία ασημένια πρόσοψη εικόνας, ένα φυλαχτό, μία φωτογραφία λειψανοθήκης και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Ο ιερέας παρέδωσε στους αστυνομικούς ένα σκαλιστό ξύλινο σταυρό με ασημένια επένδυση και υφασμάτινο κορδόνι τον οποίο φορούσε και είχε κλέψει από ναό στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, όπου υπήρξε εφημέριος. Οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθεί από ποιες μονές και ναούς προέρχονται τα κατασχεθέντα αντικείμενα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας που τους άσκησε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για τα σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, απόπειρα πώλησης αντικειμένων που εμπίπτουν στο νόμο περί προστασίας αρχαιοτήτων, ηθική αυτουργία και συνέργεια σε απόπειρα πώλησης των αντικειμένων, διακεκριμένες κλοπές, υπεξαίρεση και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή.
Πηγή: www.protothema.gr

1 σχόλιο

  1. Όταν τον χειροτονούσαν οι αγιογδύτες τι έκανε το Άγιον Πνεύμα στο ιερόν τούτο Μυστήριον της χειροτονίας; Έπαιζε το πουλί του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση