GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι αντιδράσεις για την είδηση του θανάτου του Σαρόν

Ο Αριέλ Σαρόν, πρώην πρωθυπουργός και πρώην ισχυρός άνδρας της ισραηλινής δεξιάς, ο οποίος νοσηλευόταν σε κώμα για 8 χρόνια έπειτα α...


Ο Αριέλ Σαρόν, πρώην πρωθυπουργός και πρώην ισχυρός άνδρας της ισραηλινής δεξιάς, ο οποίος νοσηλευόταν σε κώμα για 8 χρόνια έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε υποστεί, απεβίωσε σήμερα το απόγευμα, ανακοίνωσε και το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν.
"Το νοσοκομείο Σέμπα του Τελ Χασόμερ ανακοινώνει με λύπη τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν", δήλωσε ο καθηγητής Σλόμο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Την είδηση αυτή είχαν επιβεβαιώσει νωρίτερα η υπηρεσία Τύπου του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο γιος του εκλιπόντος, Γκιλάντ.
"Δεν υπάρχει πια, έφυγε όταν το αποφάσισε", είπε ο Γκιλάντ Σαρόν μιλώντας από το νοσοκομείο του Τελ Χασόμερ, το οποίο βρίσκεται κοντά στο Τελ Αβίβ, σε δηλώσεις του, οι οποίες μεταδόθηκαν από το κανάλι 2 της ισραηλινής τηλεόρασης.
Η κατάσταση της υγείας του Σαρόν, ο οποίος δεν είχε ανακτήσει τις αισθήσεις του έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε υποστεί στις 4 Ιανουαρίου του 2006, είχε επιδεινωθεί από την 1η Ιανουαρίου.
Πολλές προσωπικότητες του δημόσιου βίου του Ισραήλ απέτισαν φόρο τιμής στον πρώην πρωθυπουργό, στον οποίο είχε δοθεί το προσωνύμιο "μπουλντόζας".
"Ο αγαπημένος μου φίλος Αρίκ (υποκοριστικό του Αριέλ) Σαρόν έχασε σήμερα την τελευταία μάχη", σημείωσε ο Ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τον θάνατο του Σαρόν.
"Ο Αρίκ ήταν ένας θαρραλέος στρατιώτης και ένας τολμηρός ηγέτης που αγαπούσε το έθνος του και αγαπιόταν από το έθνος του", πρόσθεσε.
"Ήταν ένας από τους μεγαλύτερους προστάτες του Ισραήλ και ένας από τους πιο σημαντικούς αρχιτέκτονές του", σημείωσε επίσης ο πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι ο Σαρόν "δεν γνώριζε το φόβο".
Η υπουργός Δικαιοσύνης Τζίπι Λίβνι εξέφρασε παράλληλα και αυτή τη "μεγάλη λύπη" της, ενώ ο υπουργός του Ισραήλ που είναι αρμόδιος για τις Στρατηγικές Υποθέσεις Γιουβάλ Στάινιτς υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ότι "το έθνος του Ισραήλ έχασε σήμερα έναν αγαπημένο άνθρωπο, έναν σπουδαίο ηγέτη και έναν ατρόμητο πολεμιστή".
«Ο Σαρόν ήταν ένας εγκληματίας»
Την ίδια ώρα, τη λύπη τους που ο Αριέλ Σαρόν, ο οποίος απεβίωσε σήμερα, δεν οδηγήθηκε ενώπιον της διεθνούς δικαιοσύνης εξέφρασαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι, οι οποίοι τον χαρακτήρισαν "εγκληματία".
"Ο Σαρόν ήταν ένας εγκληματίας, ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονία του Αραφάτ και ελπίζαμε ότι θα παρουσιαζόταν ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) ως εγκληματίας πολέμου", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζιμπρίλ Ρατζούμπ, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Φάταχ, του κινήματος του εκλιπόντος Παλαιστίνιου ηγέτη, το οποίο ηγείται εξάλλου της Παλαιστινιακής Αρχής.
Την ίδια ώρα ο Σάμι Αμπού Ζούχρι, εκπρόσωπος της Χαμάς, η οποία βρίσκεται στην εξουσία στη Γάζα, υπογράμμισε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι ο θάνατος του Σαρόν αποτελεί "το παράδειγμα για όλους τους τυράννους".
"Ο λαός μας ζει μια ιστορική στιγμή με τον χαμό αυτού του εγκληματία τα χέρια του οποίου ήταν γεμάτα με το αίμα των Παλαιστινίων και των ηγετών τους", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς, ο ιδρυτής της οποίας, ο Άχμαντ Γιασίν, δολοφονήθηκε το 2004 από τον ισραηλινό στρατό κατόπιν εντολής του Σαρόν.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο

  1. Καταρρέουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και διαλύονται. Το εκλογικό σώμα βλέπει τα σκάνδαλα, την εγκληματικότητα στα ύψη, τα εξοπλιστικά, το χάος στην υγεία και στο νοσοκομεία, τις νέες μειώσεις στις συντάξεις, και το κυριότερο τους πολλούς φόρους στα ακίνητα και στρέφεται προς Σύριζα, Ανεξάρτητους Έλληνες, την Χ.Α, το ΚΚΕ, τη Κοινωνία και αλλού. Η οργή είναι μεγάλη. Η ΝΔ οδεύει σε μονοψήφια νούμερα και το ΠΑΣΟΚ ολοταχώς κάτω από 3%... Πρέπει να γκρεμιστεί το σάπιο πολιτικο-οικονομικό καθεστώς από το 1981 και μετά για να δημιουργηθεί κάτι νέο και ελπιδοφόρο. Μας κατέστρεψαν, θα τους τελειώσουμε πολιτικά στις κάλπες του Μαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση