GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παύση των συγκρούσεων (για λίγο) προτείνει η Ουκρανική αντιπολίτευση

Οκτάωρη παύση των συγκρούσεων, ώστε να μπορέσουν να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, πρότεινε ο Β...

Οκτάωρη παύση των συγκρούσεων, ώστε να μπορέσουν να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, πρότεινε ο Βιτάλι Κλίτσκο, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας και... νυν εκ των επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

«Μέχρι τις 8 το βράδυ, θα έχω επιστρέψει εδώ και θα σας έχω ενημερώσει για τα αποτελέσματα των συζητήσεων» δήλωσε στους συγκεντρωμένους στην Πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου, όπως ανέφερε το ουκρανικό παράρτημα του ρωσικού πρακτορείου Interfax. «Κρατήστε τα οδοφράγματα στη θέση τους, αλλά διατηρείστε την ηρεμία σας μέχρι να λήξουν οι συνομιλίες», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, σκηνικό πολέμου με καπνούς και δακρυγόνα εξελίσσεται για πέμπτη μέρα στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και τα τύμπανα των διαδηλωτών, δονούν την ατμόσφαιρα. Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας, καταγράφονται στο Κίεβο, με τον απολογισμό να φτάνει τους πέντε νεκρούς.

Στην Πλατεία της Ανεξαρτησίας έχει δημιουργεί ένα οδόφραγμα από τις φλόγες καιόμενων ελαστικών. Από τη μία πλευρά του βρίσκονται δεκάδες διαδηλωτές και από την άλλη δυνάμεις ασφαλείας. Μετά την πρώτη επίθεση της αστυνομίας με στρατιωτικό σχηματισμό το πρωί της Τετάρτης, οι διαδηλωτές ενέτειναν τις επιθέσεις τους, χωρίς ωστόσο να μπορούν να αντιπαρατεθούν ενάντια στο ειδικό αστυνομικό σώμα καταστολής διαδηλώσεων Μπερκούτ. Οι άνδρες του Μπερκούτ κάνουν χρήση πλαστικών σφαιρών.
attikipress.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση