GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο κόμμα από τον Αντώνη Σαμαρά (;;)

Κοινωνοί των οριστικών αποφάσεων για το μέλλον της ΝΔ στις οποίες φέρεται να έχει καταλήξει ο πρωθυπουργός έγιναν οι πλέον στενοί του συν...

Κοινωνοί των οριστικών αποφάσεων για το μέλλον της ΝΔ στις οποίες φέρεται να έχει καταλήξει ο πρωθυπουργός έγιναν οι πλέον στενοί του συνεργάτες. Η απόφαση ελήφθη μετά από.. πρόσφατη συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ο οποίος επαναδιατύπωσε στο πρωθυπουργικό περιβάλλον την πεποίθηση ότι έχει κλείσει ο βιοιστορικός κύκλος των κομμάτων εξουσίας.
Το ισχυρό brand name της ΝΔ, κατά τις ίδιες πηγές, εξελίσσεται σε προεκλογικό μειονέκτημα ενώ η κάθοδος του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές υπό την ομπρέλα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ευνοεί την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να οδηγήσει τη ΝΔ στο ίδιο δρόμο της ανασύνθεσης, υπό νέα ονομασία και υπό την ομπρέλα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ώστε να απαλλαγεί από τα βαρίδια -οικονομικά και πολιτικά- του παρελθόντος.
Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες του fonakla στο εγχείρημα συμφωνεί το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά αλλά και στελέχη που ανήκουν σε όμορους χώρους και επιθυμούν να μεταστεγαστούν σε ένα νέο κόμμα που θα τους εξασφαλίσει έναν νέο κύκλο πολιτικού βίου. Σε αυτά τα στελέχη φέρονται να ανήκουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν διαρρήξει οριστικά τους δεσμούς τους με το ΠΑΣΟΚ και δεν επιθυμούν να επιβεβαιώσουν την ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου στην περιοχή του κέντρου, όπως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ή η Άννα Διαμαντοπούλου, αλλά ενδεχομένως και στελέχη της ευρύτερης αριστεράς. Υπό αυτές τις συνθήκες, πρέπει να θεωρείται βέβαιη και η συμμετοχή του Θ. Σκυλακάκη και του Θ. Τζήμερου.
Ο Αντώνης Σαμαράς και το περιβάλλον του δεν διαθέτουν ουσιαστικά συναισθηματικούς δεσμούς με το καραμανλικό στοιχείο (έχει αποχωρήσει ήδη μία φορά από τη ΝΔ και είναι ο μοναδικός που τόλμησε να αλλάξει τον εμβληματικό πυρσό της παράταξης) με το νέο "Λαϊκό Κόμμα" που προετοιμάζουν, θεωρούν ότι εξασφαλίζουν τα πολυπόθητα μαξιλαράκια από τους ΑΝΕΛ και τη ΔΗΜΑΡ προκειμένου να συνεχιστει η σκληρή πολιτική της άγριας λιτότητας που απαιτούν δανειστές του ελληνικού δημοσίου και να παραταθεί -έστω για βραχύ χρόνο- η παραμονή της ηγετικής ομάδας του Αντώνη Σαμαρά στην εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση