GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσουκαλάς για έκδοση Φιλιππίδη: Είναι η νέα υπόθεση Χριστοφοράκου;

Τον κίνδυνο να μην εκδοθεί τελικά στην χώρα μας ο πρώην διοικητής του Τ.Τ. Άγγελος Φιλιππίδης «και να έχουμε μια νέα υπόθεση Χριστοφ...


Τον κίνδυνο να μην εκδοθεί τελικά στην χώρα μας ο πρώην διοικητής του Τ.Τ. Άγγελος Φιλιππίδης «και να έχουμε μια νέα υπόθεση Χριστοφοράκου» επισημαίνει ο βουλευτής...

Επικρατείας και υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τσουκαλάς.

Ο βουλευτής επικαλείται συγκεκριμένα πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες, η έκδοση του Άγγελου Φιλιππίδη, κρατούμενου των τουρκικών αρχών στην Κωνσταντινούπολη, «έχει ‘κολλήσει’», καθώς «η τουρκική πλευρά απαιτεί για την έκδοση του, να «ανταλλαγεί» ο Άγγελος Φιλιππίδης με δύο πράκτορες της ΜΙΤ, κρατούμενους στην Ελλάδα και ένα Κούρδο που καταζητείται στην Τουρκία για τρομοκρατία».

«Μάλιστα, όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, δεν φαίνεται να είναι τυχαία η πρόσφατη σύλληψη δύο Τούρκων κουρδικής καταγωγής στη Θεσσαλονίκη, για τους οποίους εκκρεμούσε σήμα της Ίντερπολ και οι οποίοι αφέθηκαν προς το παρόν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους», σημειώνει ο κ. Τσουκαλάς.

Τονίζει επίσης ότι η έκδοση του κ. Φιλιππίδη είναι «μία δύσκολη υπόθεση» διότι το υφιστάμενο πλαίσιο έκδοσης από την Τουρκία διέπεται από νομικό καθεστώς που περιλαμβάνει πολλές διαδικασίες και ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, ενώ η τελική απόφαση εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια των τουρκικών δικαστηρίων, τα οποία ζήτησαν επιπλέον στοιχεία.

«Η αποστολή των νέων στοιχείων είναι απαραίτητη για την απόφαση έκδοσης. Με άλλα λόγια, υπάρχει και η περίπτωση ο Α. Φιλιππίδης να μην εκδοθεί τελικά στην χώρα μας και να έχουμε μια νέα υπόθεση Χριστοφοράκου. Κι εδώ ας μας επιτραπεί να αναρωτηθούμε αν το ταξίδι του φυγόδικου στην Τουρκία δεν ήταν μεθοδευμένο», αναφέρει ο βουλευτής.

«Η ελληνική κυβέρνηση επιδεικνύει πυγμή και αναλγησία απέναντι στους αδύναμους, αλλά ζαρώνει και λουφάζει μπροστά στους ισχυρούς ή αυτούς που θεωρεί ισχυρότερους. Η ελληνική ‘λεβεντιά’ σ’ όλο της το μεγαλείο. Αλλά τι να περιμένει κανείς απ’ όλους αυτούς;», καταλήγει.

sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση