GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κ. Αρβανιτόπουλος: Ένας στους δέκα μαθητές έχει πέσει θύμα bullying

Το 10% των μαθητών στα ελληνικά σχολεία έχει πέσει θύμα σχολικής βίας, «bulling», όπως έχει επικρατήσει να λέγεται. Τα στοιχεία αυτ...


Το 10% των μαθητών στα ελληνικά σχολεία έχει πέσει θύμα σχολικής βίας, «bulling», όπως έχει επικρατήσει να λέγεται.
Τα στοιχεία αυτά έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, απαντώντας ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τσαμπίκας Ιατρίδη, με θέμα «Σχολική βία και μέσα κοινωνικής δικτύωσης».
Επιπλέον, σχολική βία έναντι συμμαθητών του έχει ασκήσει το 5% του μαθητικού πληθυσμού και η αναλογία των εμπλεκομένων σε περιστατικά βίας, αγοριών-κοριτσιών, είναι 3 προς 1, με τα αγόρια να υπερτερούν σε περιστατικά σωματικής βίας και τα κορίτσια σε περιστατικά λεκτικής.
Τα ανάλογα στοιχεία για τη συμπεριφορά των νέων στο διαδίκτυο είναι επίσης συνταρακτικά: Σύμφωνα με έρευνα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου Παίδων «Π.& Α. Κυριακού», σε αντιπροσωπευτικό δείγμα εφήβων 15-16 ετών από επτά ευρωπαϊκές χώρες, διαπιστώθηκε ότι 12,7% εμφανίζουν «οριακή διαδικτυακή συμπεριφορά», ενώ 1,2% εμφανίστηκαν να παρουσιάζουν «συμπεριφορές εξάρτησης».
Σε σχέση με το ζήτημα της διαδικτυακής αποπλάνησης, αν και η Ελλάδα εμφανίστηκε να παρουσιάζει το μικρότερο ποσοστό κινδύνου, 5,4% του συνόλου του δείγματος ανέφεραν ότι η επικοινωνία με αγνώστους on-line τους έβλαψε με κάποιον τρόπο.
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση